Demosan Otel Osmanlı Salonunda yapılan Kongreye Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Ak Parti Kırşehir Milletvekili Muzaffer Arslan, Ak Parti Osmaniye Millevekili Durdu Mehmet Kastal, Ak Parti Karaman Milletvekilleri Lütfi Elvan, Mevlüt Akgün, Beeldiye Başkanı Kamil Uğurlu ve partililer yoğun ilgi gösterdi.
Kongreye CHP İl Başkanı Ahmet Ertuğrul ve Merkez İlçe başkanı Mustafa cem Kağnıcı'da  misafir olarak katıldı.

Saygı duruşu ve okunan istiklal marşının ardından Ak Parti’nin faaliyetlerini içeren kısa tanıtım filmi izlendi. Daha sonra oylama ile Divan Başkanlığını yürütmek için Ak Parti Kırşehir Milletvekili Muzaffer Arslan ve Ak Parti İlçe Başkanı Celalettin Güngörer seçildi.

Kongre daha sonra protokol konuşmaları ile devam etti. Ak Parti Başkan adayı Süleyman Atik, konuşmasında birlik beraberlik mesajları vererek kongrenin hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

Daha sonra kürsüye çıkan Ak Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün’de kongrede kazananın Ak Parti olacağını vurgularken, kongre tarihinin çok kısa zamanda belirlendiğini belirterek sitem etti. Akgün;

“Ak Parti Teşkilat Başkanlığınca belirlenen bu tarihi demokratik ortamda yarışacak adaylar için doğru bulmuyorum. Sanki yangından mal kaçırırcasına gibi bir hareket olmuştur. Elbette kongreden partimiz güçlü bir şekilde çıkacaktır. Ama bu hareket doğru olmamıştır.”diyerek sitem etti. Milletvekili Lütfi Elvan’da Ak Parti’nin geldiği süreci değerlendirerek hizmetler adına büyük mesafeler kat ettiğini söyledi. Elvan, bu anlamda Ak Parti’nin bu istikrarı için birlik ve beraberliğin devam etmesini temenni ederek adaylara başarılar diledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a övgüler yağdırdı. Başbakan’ın hizmet yolunda cefakar tutumu ile dünyanın konuştuğu bir lider olduğunu vurgulayan Bakan Kılıç, “Bizde kavga gürültü olmaz. Kongrelerde sandalyeler uçuşmaz. Bizim disiplin anlayışımız ve ahlaki prensibimiz budur. Biz Ankara’dan Karaman’a gelmişiz. Sayın Başbakanımız Kore’de ülke menfaatleri için çaba sarf ediyor. Bizim birlik ve beraberliğimiz partimizin güçlü olması ve milletimize hizmet yolunda çabamız her zaman sürecektir. Bunun için de sizlerin her genç arkadaşlarımızla ilgilenmeniz de partimizin geleceği için çok önemlidir. Ben burada kongremizin hayırlı olmasını diliyor, seçilecek arkadaşımız ve yönetimine de başarılar diliyorum.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından faaliyet raporları okundu. Daha sonra oy kullanmaya gelen delegeler sandık başına giderek oy kullandı.

Yapılan oy sayımı sonrasında, 301oy alan Kerim Dereli’nin listesi seçimleri kazanırken, Süleyman Atik’in listesi ise 4 oy eksikle 297 oyda kaldı.

Ak Parti Karaman İl Yönetimi şöyle oluştu;