1996 yılında Refah Partisi Merkez İlçe Başkan Yardımcısı olarak siyasi hayatına başlayan Dereli Karaman Gündem Gazetesi ziyaretinde kendini tanıttı.

2012 yılında AK Parti Karaman 4. Olağan Kongresinde İI Başkanı seçilen Dereli, siyasi hayatından şöyle bahsetti;

“Siyasi hayatıma 1996 yılında Refah Partisi Merkez ilçe Başkan Yardımcısı olarak başladım. AK Parti’nin kurulması ile 2002 yılında Merkez Disiplin Kurulu üyesi ünvanı ile görev aldım. 2004-2009 Yılları arasında ARGE'den sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev aldım. 2008 yılında Karaman’da ilkini gerçekleştirdiğimiz Siyaset Akademisinde İl Koordinatörlüğü yaptım. 2009 yılında İl Genel Meclisi Üyesi seçildim. 2011-2012 Yılında İl Genel Meclisi Başkanlığı yaptım. 24 Mart 2012 yılında AK Parti Karaman 4. Olağan Kongresinde İI Başkanı seçildim.

İl Başkanlığım süresince AKBİS Sistemi üzerinde 44. Sırada olan Karaman'ı 12 Sıraya yükselterek, kuruluşundan itibaren 17 binler civarında üye sayısına ulaşabilen teşkilatımızın üye sayısını 38 bine çıkardım. İl Başkanları Toplantısında Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldığım plaket ile onurlandırıldım. Genişletilmiş İl Başkanları toplantılarında teşkilat, sandık, mahalle, köy yönetim kurulları çalışmaların da ki başarılarımız nedeni ile genel merkezimiz tarafından örnek gösterildim.

İl Başkanı seçildikten sonra 1 ilçe Belediye Başkanının, 2 Belde Belediye Başkanının, 1 İl Genel meclis Üyesinin ve 2 belde Belediye Meclis üyesinin MHP'den partimize katılımlarını sağladım. BBP'den seçilen Sarıveliler ilçe Belediye Başkanı ve 5 Belediye Meclis Üyesinin, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde 8 Ağustosta Cumhurbaşkanı Adayımız Recep Tayyip Erdoğan'ın huzurunda Ak Parti'ye katılımlarını sağladım.

İl başkanlığım süresince bir yerel birde Cumhurbaşkanlığı seçimini yönettim. Bu seçimlerde çalışma arkadaşlarımla birlikte; AK Parti Karamanda oylarını yükseltti.2014 Yerel Seçimlerde il genelinde ki 17 İl Genel Meclis üyeliğinin 14'ü AK Parti üyesi olarak seçildi. Karaman Merkez Belediye seçimlerinde liderliğini yaptığım çalışmalar ile merkez dahil 6 ilçenin 4 ünü ak partimize kazandırdık oyumuzu %49,4'den %52,33'e artırdık. Türkiye`mizin kaderi olan Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Karaman Merkezde %69,40 il genelinde %66,22 oy oranını yakaladı. Başarılarla yürüttüğüm İl Başkanlığı görevimi Milletvekili aday adayı olmak için 5. Olağan İI Kongresinde aday olmadım.”

“İLK MODERN SULAMA SİSTEMİNİN KURULMASINA VESİLE OLDUM”

Karaman’ın en büyük sorunu olan sulama sorununa çözüm üretmek amacıyla Karaman’da ilk modern sulama sistemi olan damlama ve mini spring ile çalışan modern bahçe sulama tesislerinin 1996 yılında Karaman’da kurulmasına vesile olduğunu da aktaran Dereli, “2007 — 2015 yılları arasında 4 dönem Ziraat Mühendisleri Odası Karaman oda başkanlığı görevini yürüttüm.

2007 yılında TR52 kapsamında Avrupa Birliğine sunulmuş İl Özel İdaresine ait kapalı sulama sistemleri ile ilgili 6 köyde yaptığımız kapalı devre sulama sistemleri ile alakalı 1.769.000 Euro bütçeli bir projede proje koordinatörlüğü yaptım.

Kalkınma ajanslarında bağımsız denetçilik görevleri yapmaktayım. 2011 yılında Mevlana Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu üyeliği yaptım. Karaman Konya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu ve Encümen Üyeliği yaptım. Köylere Hizmet Götürme Birliği Yönetim Kurulu ve Encümen Üyeliği yaptım. 2007 — 2015 Yılları arasında Toprak Koruma Kurulu üyeliği görevini yaptım. İl Hal Hakem heyeti yönetiminde görev aldım. İl Tahkim Kurulu üyeliği yaptım. İl İnsan Hakları komisyonu üyeliği yaptım. Kent konseyi üyesiyim. Tarımsal Faaliyetler Kamu Bilirkişisi Yetki Belgesi Sahibiyim. Karaman Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi Kurucu Başkan Yardımcısı Görevinde bulundum. Toprak Koruma Proje Hazırlama Uzmanıyım. İl Özel idaresi Denetleme Kurulunda iki dönem başkanlık yaptım. İl Özel İdaresinde 5 dönem Tarım Komisyonu Başkanlığı yaptım. İI özel idaresinde 3 dönem imar komisyonu üyeliği yaptım. İl Özel İdaresinde 2 dönem plan bütçe komisyonunda başkanlık ve üyelik yaptım. Dünya Yetimler Vakfı (DÜNYEV) Kurucu Mütevelli Heyeti Üyesiyim Evli, 4 Çocuk Babasıyım. İyi derecede Fransızca bilmekteyim.” dedi.