Şahin; Saadet Partisinin düzenlediği Konferansa davet’in yanı sıra,  Kamalak’ın  geçen seneki Suriye ziyaretiyle ilgili Partisi hakkında yalanlar uydurulduğu ve Suriye’yle dost olmuşken durumun değiştirildiği konularına değindi.

İl Başkanı Şahin; Saadet Partisinin düzenlediği Konferansa davet’in yanı sıra,  Kamalak’ın  geçen seneki Suriye ziyaretiyle ilgili Partisi hakkında yalanlar uydurulduğu ve Suriye’yle dost olmuşken durumun değiştirildiği konularına değindi.
Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin Partisi’nin tertip ettiği Konferansa davet etti. Şahin, yaptığı yazılı açıklamada  “İnsanımıza gerçekleri anlatmak için bir konferans tertip ettik. 23 Şubat Cumartesi günü, Yunus Emre Nikah Salonunda, Konya Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Özkafa bir konferans verecektir. Türkiye’de ve Dünya’da Neler Oluyor? Konulu konferansımıza davetlisiniz” dedi.   
Şahin, ”Bir takım çevrelerce Saadet Partisi’nin çıkışını engellemek için bir takım yalanlar söylendiği kulağımıza gelmektedir. Geçen sene Ocak ayında Genel Başkanımız Prof.Dr. Mustafa KAMALAK bir heyetle Suriyede Esedle görüşerek Esed yönetiminin desteklendiği ve onun yanında yer aldığı yalanı yayılmaktadır. 
Her şeyden önce Genel Başkanımız Esedle yaptığı görüşmede kendisinin halkına zulmettiği, yaptığı zulumlerden bir an evvel vazgeçmesi ve Suriyede muhalefetinde yer alması gerekliliği söylenmiştir. Bunun yanı sıra Türkiyedeki İktidarın yani AKP’nin yanlış tutumuyla ilgili konulara Esed’le görüşülmesi sırasında prim verilmemiş, hiçbir şekilde AKP kötülenmemiş kendi iç meselemiz Esed’le görüşülmemiştir. 
Komşu Müslüman ülke Suriye’deki ateş elbette bize de sıçramaması ve oradaki masum halkın zulum görmesini engelleyebilmek adına, uyarı vazifemiz gereği bu ziyaret gerçekleşmiştir. Nasıl oluyor da; Suriye’yle dost olmuşken Sayın Başbakan Tayyip, Esedle ailece görüşecek kadar samimiyet kurmuşken hatta beraber tatil bile yapmalarına rağmen… öyleyken, neden böyle oldu? Çünkü; Amerika öyle istediği için…  öyleyken, böyle oldu.
Bir takım çevreler maalesef Amerikan Mandacılığını doğalmış gibi görerek, zihinlerinden atamadıkları için, zihinlerine nasıl işleniyorsa bilmeden Amerikancı bir tutum içinde komşu kardeş Müslüman ülkeleri düşman, Amerikayı dost olarak görmektedirler. 
Dost dediğimiz Amerika bir takım bahanelerle Irak’ı işgal etmiş,  Maalesef AKP, Havalimanlarımızı açarak binlerce sortiyle masum sivil halk bombalanmıştır. İşgalin neticesinde iki milyondan fazla masum sivil halk katledilmiş, Irak halkına zulumler yapılarak, kadınların kızların namusları kirletilmiştir. İşte Iraktaki bu durum Suriye’de tekrar yaşanmaması için, Saadet heyeti tarafından Suriye ziyareti gerçekleşmiştir.
Türk Ordusunun Afganistan’da ne işi var? Eleştirilerine karşı; AKP, ‘tarihimizden gelen sorumlulukla, geçmişte Yemende ne işimiz varsa, şimdi Afganistan’da bu sebebten dolayı bulunuyoruz’ diyerek savunma yapmaktadır.
Yemen’de Osmanlı Ordusu İngilizlere karşı Yemeni savaşarak korumaya çalışıyordu. AKP, Afganistan’da ABD’ye karşı Yemendeki gibi savaşmamakta; bizzat ABD nin yapmak istediklerine yardımcı olmaktadır. Afgan halkı, Müslüman oluşumuz ve Osmanlıdan gelen sevgi-saygıyla ordumuza karşı direnmemekte; ABD askerleri Türk Ordusunu kalkan gibi kullanarak direnişle karşılaşmadan işgali kolaylaştırmaktadır.  
AKP milletvekili Şamil Tayyar, Genel Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Kamalak’ın yakın zaman içinde gerçekleştirdiği İran ziyaretinin hiçbir belge ve isbata dayanmadan, bir televizyon programında Esed’in finanse ettiği yalanını söylemiştir. Genel Başkanımız Şamil Tayyarın isbat edemediği, sözde finans meselesinin öyle olmadığını, belgeleriyle isbat ederek kendi iç bünyemizde finanse edilerek İran ziyaretinin gerçekleştiği isbat edilmiştir. İnternete girerek belgeleri faturaları görerek gerçeği öğrenebilirler. Aksini iddia edenler varsa belgelerini göstersinler, isbat etsinler….Değilse sussunlar.       
Dememiz o dur ki Milli Görüş’ün tek temsilcisi Saadet Partisini bir takım yalanlarla durduramazlar. İnsanımız Saadet Partisine teveccüh gösteriyor, bu yüzden yükselişimiz devam ediyor” ifadesinde bulundu.