Referandum sürecinin başladığı ilk günden itibaren dur durak bilmeden çalışan ve 16 Nisan’a sayılı günler kala çalışmalarını daha da yoğunlaştıran AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, katıldığı her program, toplantı ve ziyaretlerde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve yeni anayasayı anlatmayı sürdürüyor. Güne Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde öğrencilerle bir araya gelerek başlayan Recep Konuk, Karaman Ziraat Odası’nda düzenlenen programda da çiftçilerle buluştu. Konuk, akşam toplantılarında ise Larende ve Sümer mahallesinde vatandaşlara hitap etti.

GENÇLERİN DEMOKRASİYE VE SİYASETE KATILIMI ARTACAK

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde öğrencilerle bir araya gelen ve öğle yemeğinde de öğrencilerle birlikte olan Recep Konuk, gençlere ve öğrencilere yönelik yatırımları hatırlatarak, yurtlardaki yatak kapasitesini 557 bine çıkardıklarını, ayrımcılığın sembolü haline gelen başörtüsü yasağının kaldırıldığını, toplam spor tesisi sayısının 1.575’den 4.727’ye çıkarıldığını söyledi. Yeni anayasa hakkında da öğrencileri bilgilendiren Konuk, “işte yeni anayasa ile daha da güçlenecek olan ülkemizde bu yatırımlar katlanarak devam edecek. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sayesinde bürokrasi azalacak ve hizmetler artacak. Kurumlar çağın ihtiyaçlarına göre hızla yenileniyor. Esnafın, KOBİ’nin, yatırımcının önündeki engeller kalkıyor, daha çok iş, daha çok üretim imkânı geliyor. Bağımsız ve tarafsız yargı geliyor. Kuvvetler ayrılığı ilkesi güçleniyor. Gençlerin demokrasiye ve siyasete katılımı artıyor. Temsilde adalet geliyor. Cumhurbaşkanına, yardımcılarına ve bakanlara cezai ve hukuki sorumluluk geliyor. Meclisin denetleyici yetkileri güçleniyor. Erken seçim krizleri tarihe karışıyor. Daha akılcı, daha sorumlu bir siyaset anlayışı geliyor. Artan nüfusun mecliste temsili sağlanıyor. Vatandaşımız kendi ilinde daha fazla milletvekiline kavuşuyor. Sıkıyönetim uygulaması tümden kaldırılıyor. Silahlı Kuvvetler, Devlet Denetleme Kurulu’nun denetimine açılıyor. Vesayetçi yapıların yargıya sızması önleniyor” şeklinde konuştu ve 16 Nisan’da yapılacak referandumda destek istedi.

YENİ SİSTEM, KRİZ RİSKLERİNE KARŞI UZLAŞMAYI GETİRİYOR

AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk’un bir sonraki durağı, Karaman Ziraat Odası oldu. Oda tarafından yaptırılan ve önümüzdeki günlerde çiftçiye hizmet vermeye başlayacak olan yeni hizmet binasındaki ilk toplantı olma özelliği taşıyan programda konuşan Konuk, yeni anayasa ile ilgili olarak muhalefetin iddia ettiği gibi yeni sistemde meclisin feshinin söz konusu olmadığını, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde ‘seçimlerin karşılıklı yenilenmesi’ yönteminin olduğunu, buna göre de Cumhurbaşkanı veya Meclisin seçim kararı alması halinde birlikte seçime gitme zorunluluğunun bulunduğunu ifade etti. Recep Konuk, “bu yöntem, kriz riskine karşı uzlaşmayı getiriyor. Belirli bir süreliğine demokratik yollarla bir kişinin iş başına gelmesi dünya genelinde uygulanan bir Hükümet biçimidir. Yeni sistemi ‘tek adam rejimi’ olarak adlandırmak büyük bir çarpıtmadan ibarettir” ifadelerini kullandı.

MİLLETİMİZ AKBABALARA FIRSAT VERMEZ

“Şundan emin olun bugün ülkemizin üzerinde akbabalar geziyor, bu akbabalar 16 Nisan’ı bekliyor, 16 Nisan’da milletin kaybetmesini, Türkiye’nin kaybetmesini bekliyorlar, eğer Allah muhafaza sandıktan olumsuz bir sonuç çıksa şundan hiç şüpheniz olmasın milletimizin üzerine hemen akbabalar üşüşecek” şeklinde konuşmasını sürdüren Recep Konuk, “7 Haziran’ı unutmayın. Seçim bitti daha bir hafta geçmedi bombalar patlamaya başladı, birileri ülkemize adeta meydan okumaya başladı, sırtını terör örgütlerine dayayanlar çıktı, terör örgütlerinin bu milleti tükürüğüyle boğacağını zanneden ahmaklar çıktı. Bugün süslü sözlerle, büyülü ifadelerle milletimizin kafasını karıştırmaya çalışıyorlar. O gün kim sahnedeyse, bugün aynı aktörler sahnede, o gün kim Türkiye’nin kaybetmesini bekliyorsa, bugün de aynı kirli odaklar Türkiye’nin kaybetmesini istiyor. Şunu bilmemiz gerekiyor, mesele parti, şahıs meselesi değil, bugün mesele milletimizin geleceğidir. Bu milletin ferasetinin bunu gördüğüne inanıyorum, güçlü bir şekilde, ‘EVET’ diyerek, bütün dünyaya, bu bayrak inmez, bu ülke bölünmez diyen kahraman milletimizin sandıkta da gereğini yapacağına inanıyorum. Anadolu insanı kendisine oynanan bu kirli oyunları bozacak, Büyük Türkiye’nin sahibi olduğunu bir kez daha ‘EVET’ diyerek gösterecektir” dedi.

AYRANCI BELEDİYE BAŞKANI YÜKSEL BÜYÜKKARCI; “BUGÜN BİRLİĞE VE KENETLENMEYE İHTİYACIMIZ VAR”

Çok sayıda muhtar, sivil toplum örgütü temsilcileri, ilçe ve belde belediye başkanları ve çiftçilerin katıldığı Ziraat Odası’ndaki programda, Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı’da bir konuşma yaptı ve MHP olarak kendilerinin de kişiye değil sistem değişikliğine ‘EVET’ dediklerini ifade ederek, “bize neden ‘EVET’ diyorsunuz diye soruyorlar. Biz MHP olarak bu referandumu kişilerin seçimi olarak değil sistemin değişikliği olarak görüyoruz. Bu sistem değişikliği ile ülke mekanizmasında bir hareketlilik olacak, kararlar daha hızlı alınacak, ülkemiz refaha koşacak. Bugün Ortadoğu başta olmak üzere Dünya’da kartlar yeniden karılıyor, haritalar yeniden çiziliyor. Bugün dış güçler ülkemizi dün olduğu gibi bugünde zayıflatma ve güçsüz düşürme adına hamleler yapmakta. Bu süreçte birliğe ve kenetlenmeye her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Bütün bunları göz önüne aldığımızda bölgemizde güçlü bir Türkiye ve yönetime ihtiyaç olduğu görülmektedir. Maalesef bunu göremeyenler var. Bundan dolayı Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin de dediği gibi, güçlü bir Türkiye için ‘EVET’, güçlü bir devlet için ‘EVET’, güçlü bir millet için ‘EVET’ diyoruz ve yeni Anayasayı destekliyoruz. Türkiye bu yeni Anayasa ile bölgedeki gücüne güç katacaktır bundan şüphemiz yok” dedi.

KUVVETLER AYRILIĞI İLKESİ GÜÇLENİYOR

Ziraat Odası’ndaki programın ardından akşam da Larende ve Sümer mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, yeni sistemle birlikte hükümetin daha hızlı karar alabileceğini, daha büyük ve daha çok icraat yapabileceğini böylece yeni dev projelerin hayata geçeceğini anlattı ve ekonominin daha da büyüyeceğini, yatırımların artacağını, yeni iş alanlarının açılacağını, terörle mücadelenin güç kazanacağını, milli savunma sanayisinin büyüyeceğini, Türkiye’nin örnek ve öncü bir ülke haline geleceğini kaydetti. Konuk, “yeni sistemle tek adamlık değil, tek elden etkili ve hızlı yönetim gelecek. Mevcut sistemde yer alan askeri yargı tümüyle kaldırılarak, sadece disiplin mahkemelerine izin verilecek. Asker ve sivil ayrımı ortadan kaldırılacak. Vatandaşlarımızın hepsi aynı yargı kurumlarına tabi olacak. Yargı artık hem tarafsız hem de bağımsızlaşıyor. Yeni düzenlemeyle vesayetçi yapıların, siyasete, millete tepeden bakmayı huy edinmiş olanların, kendini milletin üstünde gören seçkinci zihniyetin yargıya etki etme imkânı tümden ortadan kalkıyor. Mevcut sistemdeki gibi yargı ve hukuk sistemine artık hiçbir güç odağı hâkim olamayacak, siyasete pranga vuramayacak. Yargı milletin yargısı olacak” dedi ve vatandaşlardan destek istedi.