AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, köy ziyaretlerini sürdürüyor. Recep Konuk Ermenek’e bağlı Yukarıçağlar, Aşağıçağlar, Katranlı, Elmayurdu, Tepebaşı, Boyalık, Yeşilköy, Ardıçkaya, Yerbağ, ve Pamuklu köyü olmak üzere 10 köyü ziyaret etti. Konuk’a köy ziyaretlerinde Karaman İl Genel Meclisi Üyesi Adem Kapar ve AK Parti Karaman İl Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeleri de eşlik etti. Gerçekleştirilen ziyaretlerde milletvekili adayı Recep Konuk’a, yöre halkı yoğun ilgi gösterdi. Köy ziyaretlerinde köylülere hitap eden AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, ‘’ AK Parti milletin bizatihi kendisidir. Hayatın içinde ve milletle iç içe olan bizim siyasi heyetimiz milletimizin talep ve beklentilerinin devlet nezdinde karşılık bulmasının da yegane teminatıdır. AK Parti halden anlayan daha da önemlisi milletin halini bilen ve devletin şefkat elini milletle buluşturmayı siyasette varlık sebebi kabul eden bir partidir. Yaşlılık aylığından, sosyal yardımlara, okul kitaplarından evde bakım hizmetine, okul sütünden evde tedavi hizmetine kadar milletimizin hayatını kolaylaştıran hizmetler halden anlamanın ve hayatın içinde milletle iç içe siyasetin eseridir.’’ dedi.
‘’İstikrar, bugünün işlerine çare yarının büyük işlerine başlangıçtır’’
AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, istikrar ortamının bugünün işlerine çare yarının büyük işlerine başlangıç olduğunu belirterek ‘’Türkiye 1 Kasım’da yeniden irade tazeleyecek, milletimiz bir kez daha siyasete sandık vasıtasıyla talimatlarını verecek. Milletin iradesini tartışmayan ve tartıştırmayan bir siyasi heyet olarak 1 Kasım’ı siyasetin, icracı siyasetin yeniden start alacağı tarih olarak görüyoruz. Hem ülkemizin hem Karamanımızın oyalanmaya, vakit kaybetmeye vakti yok. 1 Kasım’da inşallah Karaman kararını istikrardan yana verecek ve siyasetin işbaşı yapması için sandıktan güçlü bir ses yükseltecek. Çünkü Karamanlı hemşehrilerimiz de milletimiz de 7 Haziran’dan sonra geçen kısa sürede 13 yıllık istikrar ikliminin hem Karaman’a hem ülkemize kazandırdıkları ile 3 aylık savrulmanın kaybettirdikleri veya kaybettirebileceklerini kıyaslama imkânı buldu. İstikrar sürdükçe Türkiye’de Karaman’da büyüdü. Kısa bir savrulma bile büyük ve büyüyen Türkiye havasını zedeledi. İstikrar, yatırım ikliminin Karaman ve tüm Türkiye’de semesidir. İstikrar huzur ikliminin egemen olmasıdır. İstikrar refahtır, zenginliktir. İstikrar başlı başına bir ülke için güçtür, itibardır. İstikrar bugünün işlerine çare yarının büyük işlerine başlangıçtır.’’ dedi. 
‘’Maden işçilerinin sorunlarını çözmek boynumuzun borcu’’
Taşeli bölgesindeki faaliyet gösteren bir maden ocağında ki maden işçileri ile bire bir görüşen ve işçilerin taleplerini dinleyen Recep Konuk, “Taşeli bölgesinde son yaşanan maden kazası olayı tüm ülkemizi olduğu gibi bizi de derinden üzmüştür. Bugüne kadar belki ifade etmedik ama olayın yaşandığı andan itibaren Konya Şeker ailesi olarak gerek maddi anlamda gerekse manevi anlamda olay yerine ilk ulaşan kurumlardan biri bizdik. Buranın hangi ilin sınırları içerisinde olduğuyla ilgilenmedik. Sonuçta orada yitip giden canlar evine helalinden ekmek götürebilmek için yerin binlerce metre altında mücadele veren bu ülkenin evlatlarıydı. Şunu söylemeye çalışıyorum. Biz dün kendi bölgemiz değil diyerek sahipsiz bırakmadığımız Karamanımızın sorunları ile ilgileniyorduk, bugün de İlgileneceğiz. Bölge halkımızın her derdiyle yakından ilgileneceğiz. Sorunların çözüme kavuşturulması için de gece gündüz demeden çalışacağız. Madenci kardeşlerimizin sorunlarını çözmek, sıkıntılarını gidermek bizim boynumuzun borcudur.” dedi.
“Taşeli bölgemiz önümüzdeki süreçte rahat bir nefes alacak”
Maden işçileriyle buluşan Konuk, “Bizim maden ocaklarıyla ilgili başlattığımız çalışmalar yeni değil. Bu bölgedeki ocaklar, maliyetler, rezervler ve işletilmesi ile ilgili uzun zamandır üzerinde çalıştığımız projeler var. Bunun yanında bölgenin değişen iklim şartlarıyla tarım ve hayvancılıkta neler yapılabilir bunlar üzerine de projeler geliştiriyoruz. Bu üzerinde çalıştığımız projelerin uygulanabilirliği ve hayata geçirilmesi belki biraz zaman alabilir ama biz inanıyoruz ki Taşeli bölgemiz önümüzdeki süreçte rahat bir nefes alacak. Biz bölgenin sadece maden ocaklarına dayalı ekonomisini çeşitlendirmek istiyoruz. Biz Konya’da 1 tane fabrikadan 35 tane fabrika yaptık. Bunu yaparken de kimseye biz 35 fabrika yapacağız diye söz vermedik. Allah bize nasip etti çalıştık çabaladık ve hayata geçirdik. Şimdi, bugünlerde dünyanın örnek aldığı Torosların hemen diğer tarafında gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda elde ettiğimiz bilgi birikim ve tecrübelerimizi bu bölgelerle taçlandıracağız.” dedi.
AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, Ermenek’te ziyaret ettiği her köyün muhtarıyla ve köy halkıyla buluşarak vatandaşların taleplerini ve önerilerini dinleyerek not aldı.