Ak Partili Adaylar Esnafı Ziyaret Etti, Cenaze Törenine Katıldı
Ak Parti Karaman Milletvekili adayları Recep Konuk ve Recep Şeker seçim çalışmalarına Yunus Emre Caddesi’ndeki esnafları ziyaret ederek devam etti. Esnaf ziyaretinin ardından Karaman Ereğli Karayolu’nun Böğecikvirajında meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Kazım Akkuş ile oğlu Mustafa Akkuş’un cenaze törenine de katılan adaylar kılınan namazın ardından cenazelerin bulunduğu tabutlara omuz verdi. 

Adaylar Vatandaşlara Torku Ürünlerinden İkram Etti
Recep Konuk ve Recep Şeker daha sonra Karaman Ziraat Odası tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen Çiftçi Bayramı etkinliklerine katıldı. Etkinlikler çerçevesinde açılışı gerçekleştirilen Tarım Fuarı’nı da ziyaret eden adaylar stantları gezdi. Ak Parti Karaman Milletvekili adayları Konuk ve Şeker fuarda en fazla ilgiyi gören Konya Şeker’e ait stantta vatandaşlara Torku ürünlerinden ikram etti. Burada da vatandaşlar adaylara yoğun ilgi gösterdi. 

Karaman’da Uluslararası Tarım ve Gıda Fuarı 
Adaylar daha sonra Karaman Ziraat Odası’nın yeni hizmet binası temel atma törenine katıldı. Konya Şeker adına törende konuşan Recep Konuk, Çiftçi Bayramı kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerden dolayı Karaman Ziraat Odası’nateşekkür ederek, “İnsanlık tarihinin en eski uğraşlarından biri tarım, insanlık tarihinde insanların ilk mesleklerinden birisi de çiftçilik. Onlar yaptıkları iş ve topraktan ürettikleri değerle bu ülke için taşıdıkları önemi ispat etmiş, ürettiklerinin karşılığından yaptıkları fedakarlıkla ülke ekonomisine ilk can suyunu vererek bu ülkenin başı en dik gezmeye hak kazanmış, itibarları asla tartışılamayacak kesimidir. İçindeyiz ve biliyoruz bu toprakların Türkiye'yi dünyanın en gelişmiş ekonomik güçlerinden biri yapacak potansiyeli var ve bu topraklar kendisini sevgiyle işleyenlere bereketini sunmakta cömert. Bu toprakların bereket ve cömertliğini zenginliğe dönüştürme kabiliyeti ile tecrübesi de Türk çiftçisinde var. Türk çiftçisi omuzlarındaki yükün hafifletildiğinde, toprakla arasına örülen duvarların kaldırıldığında neleri başarabileceğini kendi inşa ettiği sanayi tesisleriyle ispatladı.Biz çiftçimize verdiğimiz değeri taçlandırmak için önümüzdeki yıllarda yeni fuar alanıyla Karaman’da bu tür organizasyonları özellikle tarım ve gıda fuarı olarak uluslararası çapta gerçekleştirmek için çaba sarf edeceğiz ve bunu da gerçekleştireceğiz. Karaman’ı üretimde ve sanayide marka şehir haline getireceğiz” dedi. Konuk konuşmasının sonunda tüm çiftçilerin bayramını kutladı. 

Karaman Ziraat Odası’ndan Recep Konuk’a Plaket
Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından Karaman Ziraat Odası’nın yeni hizmet binasının  temeli atıldı. Törenin sonunda tarım ve gıda sanayide yaptığı çalışmalar ve çiftçiye verdiği değerden dolayı Recep Konuk’a Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Mustafa Hepokur tarafından seramik tabak hediye edildi. Mustafa Hepokur, Türkiye’nin en başarılı iş adamlarından Recep Konuk’a plaket vermekten onur duyduğunu belirterek aynı başarıların bu kez de Karaman’da sürmesini diledi. Recep Konuk ise “Konya’da, Türkiye’de yazılan destanı inşallah bu kez de Karaman’da Karamanlı hemşehrilerimizle yazacağız” dedi.