Oba düğün salonunda düzenlenen geceye MHP İl Başkanı Oktay Yılmaz, Merkez ilçe başkanı Mahmut Ünüvar, Milletvekili Adayları Mehmet Ural ve Doç. Dr. Ali Güler'in yanı sıra çok sayıda bayan katıldı.

Program mehteran takımının coşkulu bir şekilde salona girmesi ile başladı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan MHP Kadın Kolları Başkanı Rabia Aydoğdu ; “Düzenlemiş oldugumuz Karaman Kültür gecesine hepiniz hoş geldiniz şerefler verdiniz. Kültür bir milletin ruhudur. Ruhsuz bir beden neyse kültürü olmayan milletlerde odur. Türk milleti olarak çok güçlü bir gelenekten gelmekteyiz. Kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi, bizim büyüklerimizden öğrendiğimiz gibi bizden sonrası içinde küçüklerimize aktarmak boynumuzun borcudur. Bu sorumluluk duygusu ile gerçekleştirdiğimiz gecemizin amacına ulaşması ümidi ile herkese iyi eğlenceler diliyorum. Hepinizi hürmetle selamlıyorum.” dedi. 

Aydoğdu'nun ardından söz alan Doç. Dr. Ali Güler ''Kültürün unsurları bir toplumu başka bir toplumdan ayrıştıran ve farklı bir kalıbın içinde var olmasını sağlayan özelliklerdir. Milletlerin olmazsa olmazı, varlıklarını devamm ettirebilecekleri, toplumu birbirine bağlayan en değerli niteleyicilerdir. Dil, din, gelenek-görenek, tarih, sanat, dünya görüşü tüm öğeleri kapsayan ve bünyesinde barındıran zenginliklerdir. Milletlerin varlığını koruyabilmesi için, kültürel öğelerine sahip çıkılması gerekmektedir.

Gelenek-görenek insanların toplumda kabul ettikleri selamlaşmak, özür dilemek, konuşmak ve yazmak gibi usullerle yargılarını ortaya koyarlar. Bayramlar, düğün, sünnet gibi geleneksel toplumların kendine özgü düzenlediği ve devam ettirdiği unsurlardır. Toplum tarafından güçlü bir bağ oluşturulmuş yaşatılan inançlardır.

Malesef artık gelenek ve göreneklerimiz tehlike altındadır. Ülkeyi yöneten zihniyet adeta genetiklerimizle oynamaktadır. Ben sözümü fazla uzatmadan Kadın kollarımızın sizler için hazırlamış olduğu kültür ve eğlence gecesinde hepinize iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

MHP heyeti daha sonra salondan ayrılırken, bayanlar doyasıya eğlendi. 

MHP adaylarının bazan ayrı bazan beraber yaptıkları çalışmalarla kısa zamanda Karaman merkez, ilçeler, beldeler ve köylerde gezilmedik yer bırakmamaya çalıştıkları ve gidemedikleri yer kalırsa basın aracılığıyla özürlerini sunduklarını ilettiler. Seçimlerden hemen sonra sonuç ne olursa olsun gezilere ve teşekkür ziyaretlerine devam edeceklerinide bildirdiler.