Parti İl Binasında düzenlenen toplantıda konuşan Kuytan, “Son günlerde belediye meclisinde gelişen bir takım olaylarla ilgili basın açıklama yapma gereği duyduk. Basın açıklamamızın ana başlığı Rahmetli Genel Başkanımız Bülent Ecevit’in belediye meclis üyelerimizin vermiş olduğu önerge ile Karaman’daki bir parka isminin verilmesi konusuydu. Bu konuyla ilgili belediye meclisinde değerli arkadaşlarımız 6.9.2019 tarihinde belediye meclisinin başkanlık makamına bir dilekçe ile başvurarak önergelerini vermişlerdir. Bu önergeler üç başlıktan oluşuyordu.

İlk başlık; 30.05.2019 tarihli meclis gündeminin 6.maddesinde bulunan ismi verilmesi düşünülen Asker Gazisi Mustafa Çetin'in sağ kişi olması sebebiyle belediye meclisince uygun görülmediğinden, isim verilmesi düşünülen Sümer Mahallesi Şehit Durmuş Ali Uzun Caddesi üzerinde yeni yapılan semt sahası ve parkına; Ülkemizde Başbakanlık yapmış, Kıbrıs Fatihi ve Halkın Karaoğlan'ı olarak anılan geçmiş dönemlerde Milliyetçi Hareket Partisi ve Rahmetli Necmettin Erbakan'la hükümet ortaklığında bulunmuş, terörist başı Öcalan'ı yakalayan, dürüst ve örnek insan Bülent Ecevit isminin verilmesini, Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak öneriyoruz diyerek bir önerge vermişlerdi.

Bu önerge yaklaşık 2 ay sürüncemede kaldıktan sonra ne yazık ki 5 Kasım tarihinde Rahmetli Ecevit’in ölüm yıl dönümünde belediye meclisinde yapılan toplantıda belediye tarafından red edilmiştir. Gerekçeli karar sözlü olarak verildi.

Bu olayın bu şekilde cereyan etmesinden hem partimiz adına hem de Türkiye Cumhuriyeti adına ıstırap duyduk. Bunun küçük bir park olarak adlandırıp da geçiştirilmesini kesinlikle kabul etmiyoruz. Gerekçeli kararın yazılı olarak verilmesi gerekirken sözlü olarak verilmesi de tahammüllere aykırıdır. O gün mecliste verilen cevabın ardından daha büyük bir parka vermeyi düşünüyoruz daha anlamlı olur dediklerini duyduğumuzdan itibaren biz ve belediye meclisindeki arkadaşlarımız bu konunun takipçisi olacağız. Önümüzdeki günlerde açılacak olan ve yapılacak olan herhangi bir büyük parka rahmetli Ecevit’in adının verilip verilmeyeceğini kendilerine soracağız ve takipçisi olacağız.

Bu konuyla ilgili benimde bir önerim var; Üniversite yanına yapılan yeni parka rahmetli Ecevit’in ismi verilebilir. Hatta gerçekten Bülent Ecevit’i daha büyük bir yere layık görüyorlarsa Karaman’a büyük bir stat açılıyor bu yere ismi verilebilir.

Diğer bir başlık ise; 31 Mart 2019 tarihinde yapılan seçim sonrası yeni dönem Belediye Başkanlığına seçilen Sayın Savaş Kalaycı'nın, önceki dönemden devraldığı Karaman Belediyesi ve Ongun A.Ş. borçlarının ne kadar olduğu ve borçlarının kimlere olduğu, ayrıca son beş yıllık gelir ve gider hesapları hususunda detaylı ve açıklayıcı bilginin verilmesine ve kamuoyuna duyurulmasına,

Başka bir önerge ise; Önceki dönem Belediye Başkanı Sayın Ertuğrul Çalışkan döneminde Karaman Belediyesi tarafından ayni ya da nakdi olarak dernek ve vakıflara yardım ve bağış yapılmış mıdır?  Dernek ve Vakıflara yardım ve bağış yapıldıysa hangi dernek ve vakıflara ne kadar, yardım ve bağış yapıldığına dair gerekçeleriyle birlikte tarafımıza bilgi verilmesi diye belediye meclis üyelerimiz tarafından belediye meclisine verilmiş olan bir önerge idi. Şuana kadar bu önergeler hakkında herhangi bir bildirimde ve geri dönüşümde bulunmamıştır.

Karaman’ın girişinde garaj tarafından girildiği zaman Karaman’ın ilk ulaşım yeri Aktekke Meydanıdır.  Kente gelen araçlar buradan geçmek mecburiyetindedir. Çıkışta da geçmek mecburiyetindedir. Orada bir ayıbımız var. Her gün sabah saat 5-6 arasında meydanın bir kısmı ile karşı kaldırımın bir kısmında maalesef bir insan pazarı var. Bu insan pazarı bu şehre yakışmıyor. Bu insan pazarı biliyorsunuz amele pazarıdır. Bir amele pazarımız var imaretin iç kısmında kimse görmüyor. Belediye orayı düzenledi gayet iyi durumda. Biz bu ayının meydandan kaldırılıp oradaki insanlarında ekmek bulmak için geldikleri bu iş kolunun da onlara da bir yer tahsis edilmesini istiyoruz.

Atatürk bulvarımız var. Fakat bu bulvarda bulvarı belirtir herhangi bir ibare yok. Örneğin Ticaret ve Sanayi Odası binasının yanında bulunan yol Alparslan Türkeş Bulvarı orada bir levha var ama Atatürk Bulvarında herhangi bir tabela konulmamış. Oraya bir tabela yapılmasını istiyoruz.

Karaman Belediyespor, hepimizin takımı. Bu takım şehrin takımı buna sahip çıkmak hepimizin görevi. 3.lige çıkmasını bizde canı gönülden istiyoruz. Ama şunu unutmayalım Karaman Belediyespor şehrin takımıdır. Bu şehrin takımının soyunma odalarında bir takım siyasi hareketlerde bulunmalarında nahoş buluyoruz. Bu konuda yetkilileri de göreve davet ediyoruz.” dedi.