Başbakan Yardımcısı Mersin Milletvekili Lütfi Elvan mesajında;   ''Öncelikle 2016 yılının ülkemize, milletimize ve insanlığa hayır, bolluk, bereket getirmesini temenni ediyorum. 
AK Parti iktidarları ile 13 yıldır aralıksız büyüyen ve gelişen Türkiye bu performansını 2016 yılında da aralıksız sürdürecektir. 2015 yılının sonunda başlayan ve 2016 yılı boyunca devam edecek olan bir reform sürecini başlattık. Yeni yıl Türkiye’nin hemen hemen her alanda birçok yenilikle tanıştığı yıl olacak. 2016 yılı bizim için reform yılıdır. Reform Eylem Planımızda açıkladığımız eylemleri 3 ay, 6 ay ve 1 yılda bir bir hayata geçireceğiz.
Yeni yılda milletimizin birlik ve beraberliğini güçlendirmeye devam edeceğiz. Milletimizin birliğine kast edenlerin karşısında bugüne kadar dimdik durduk, durmaya devam edeceğiz. Milletimizi vesayet altına almaya çalışan; milletimizi evinden, yerinden, yurdundan etmeye çalışan ve ülkemizin bütünlüğüne kast eden terör örgütlerine hiçbir zaman geçit vermeyeceğiz.
Öte yandan bölgemizde son yıllarda olduğu gibi 2015 yılında da birçok acı olay cereyan etti. Suriye’de yaşananlar hepimizin içini acıttı, acıtmaya devam ediyor. Onbinlerce insan hayatını kaybetti, milyonlarca insan evsiz kaldı. Mültecilerin içine düştüğü duruma hep birlikte şahitlik ettik. Yine dünyanın birçok ülkesinde, özellikle de İslam coğrafyalarında acılar yaşanıyor. Binlerce masum hayatını kaybediyor.
2016 yılında bu acıların bir son bulmasını, acı ve gözyaşının bu bölgeleri yeni yılda terk etmesini temenni ediyorum.
Ben bu düşüncelerle tüm milletimizin yeni yılını kutluyor, 2016 yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum''dedi.