Dün akşam üzeri AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında belirlenen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini açıklamıştı.
Ankara Spor Salonunda yapılan 6. Olağan Büyük Kurultayda belirlenen ve 50 kişiden olan MKYK üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AK Parti Genel Merkezinde bir araya geldi. Toplantıda MYK üyeleri belirlenirken, Parti Sözcüsü Ömer Çelik, düzenlediği basın toplantısında MYK listesini açıkladı. 
Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in yaptığı açıklamaya göre, Numan Kurtulmuş Genel Başkan Vekili, Fatih Şahin Genel Sekreter, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı Hayati Yazıcı, Teşkilat Başkanlığı Erkan Kandemir, Seçim İşleri Başkanlığı Ali İhsan Yavuz, Tanıtım ve Medya Başkanlığı Mahir Ünal, Dış İlişkiler Başkanlığı Cevdet Yılmaz, Sosyal Politikalar Başkanlığı Fatma Betül Sayan Kaya, Yerel Yönetimler Başkanlığı Mehmet Özhaseki, Ekonomi İşleri Başkanlığı Lütfi Elvan, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı Jülide Sarıeroğlu, Mali ve İdari İşler Başkanlığı Vedat Demiröz, Ar-Ge Başkanlığı Hamza Dağ, İnsan Hakları Başkanlığına Leyla Şahin Usta ve Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığına Çiğdem Karaaslan, Parti Sözcüsü Ömer Çelik. 

AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Lütfi Elvan, görevi Cevdet Yılmaz'dan devraldı.

AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi sonrasında belirlenen yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin devir teslim töreni, AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşti.

AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na getirilen Lütfi Elvan, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, Cevdet Yılmaz'dan 2,5 yıl önce Kalkınma Bakanlığı'nı devraldığını, bugün de kendisinden Ekonomi İşleri Genel Başkanlığı'nı devralmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadığını belirtti.

Görevi Lütfi Elvan'a devreden Cevdet Yılmaz da dün AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi'nin partiye yakışır bir şekilde gerçekleştirildiğini ve kuruluş yıl dönümünün de bir anlamda kutlandığını kaydetti.

"Kongre ile partimiz yenilenme ve dinamizm ile çalışmalarını devam ettirecek." diyen Yılmaz, kongrenin Türkiye, bölge coğrafyası ve bütün insanlık için hayırlı olması dileğinde bulunarak, milletten aldıkları güçle çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Lütfi Elvan Kimdir?

Lütfi Elvan, 12 Mart 1962 tarihinde Karaman'ın Ermenek ilçesinde doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi'nden mezun oldu. İngiltere'de Leeds Üniversitesi'nde Maden ve Yöneylem Araştırması alanında, ABD'de Delaware Üniversitesi'nde ekonomi dalında yüksek lisans eğitimi aldı.

Etibank'ta yüksek mühendis olarak göreve başladı. DPT'de Planlama Uzman Yardımcısı, Kalkınmada Öncelikli Yöreler Daire Başkanlığı ve Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Ayrıca, OECD Kırsal Kalkınma Grubu Başkan Yardımcılığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı ve AB Müzakere İzleme ve Yönlendirme Komitesi Üyesi olarak görev aldı. 

23. Dönem Karaman milletvekili seçildi. 23. Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanlığı, Türkiye Macaristan Dostluk Grubu Başkanlığı ve Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Türkiye Temsilciliği yaptı. 24.Dönem Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı oldu.

26 Aralık 2013 tarihinde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı oldu. 7 Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde 25. Dönem Antalya milletvekili seçildi.

1 Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde 26. Dönem Mersin milletvekili seçilerek, 64. Hükümet kabinesinde Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı. 24 Haziran Genel Seçimlerinde Mersin'den 27. Dönem Milletvekili olarak seçilmişti.
Elvan AK Parti'nin 6. Olağan Büyük Kurultayında belirlenen ve 50 kişiden olan MKYK üyeleğine seçilerek  Ekonomi Başkanlığı görevine getirildi.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Elvan, evli ve 2 çocuk babasıdır.