AK Parti Karaman Milletvekili Aday Adayı Avukat Muhammet Şamil Arslan'ın açıklaması;

Sayın Lütfi Elvan’ın karaman dışında başka bir ilde milletvekili adayı olma ihtimalini duyduğumuzda ciddi endişeye kapıldık. Çünkü Sayın Lütfi Elvan Bey’in tek başına Karaman’dan milletin vekili olarak Ankara’da bulunması, o olmadan başka iki milletvekilinden –Karaman açısından- daha faydalıdır.

Sayın Lütfi Elvan Bey hangi ilden aday olarak Ankara’ya gitmiş olması, onun devlet hizmeti açısından yapacağı katkıları değiştirmeyecektir. O, kendi projelerini her halükarda uygulamaya elbette koyacaktır. Öyle inanıyoruz ki, kendisi Karaman için dünyanın neresinde olursa olsun her zaman desteğini eksik etmeyecektir. Ancak bizzat Karaman milletvekilliği yerine farklı bir il milletvekili olması durumunda, geçen dönemde uyguladığı manevî önderlik politikasını aktif olarak uygulamaya vakti olmayacağı endişesini taşımaktayız.

Sayın Lütfi Elvan Bey, her ilde vuku bulan ve Karaman’da da meydana gelen parti içi ve partiler arası ihtilaflarda çok önemli çok önemli dengeleyici politikası sayesinde ortam huzur sağlanmaktadır. Şimdiye kadar Karaman halkı Sayın Lütfi Elvan’ın sağ gösterip sol salladığına hiç rastlamaması nedeniyle ona olan güven her geçen yıl gittikçe derinleşmiştir. Sayın Lütfi Elvan bir söz söylediğinde halk ona güvenmektedir. Bunu tesis edebilmek çok zordur. Bu nedenlerle Sayın Lütfi Elvan Bey’i muhakkak ve muhakkak Karaman’dan milletvekilliğinin devam etmesi çağrısında bulunuyoruz. Biz de kendileriyle birlikte millete hizmet etme noktasında tüm ekibimizle kendimizi vakfetmeye hazırız.

Karaman’ın Türkiye içerisinde daha iyi konuma gelmesi için özel sektörden, üniversiteden ve STK’lardan oluşan danışma danışma ekibimizle birlikte kısa süreli, düşük maliyetli ve hızlı dönüşümü olan proje önerilerimizi hazırladık. Bunları önümüzdeki günlerde sırasıyla açıklayacağız. Bugün ise Karaman’ın Turizm’ini canlandırmaya yönelik projemizi sunmakla işe başlayacağız.

Geçmişte Karaman’ın Karadağ, Tartan evi, Manazan Mağaraları gibi turizm potansiyelinin değerlendirilmesine yönelik çok çalışmalar yapılmış olmakla birlikte beklentileri karşılayan bir dönüşüm alınamamıştır. Turizm firmaları ile yapılan görüşmeler neticesinde yolcuların bir yere seyahat etmesi için gerekli bazı eksikliklerin var olduğunu söylediler. Biz de bu eksiklikleri gidermeye çalışacağız.

Türkiye Cumhuriyeti Tarih Parkı Projesi

Almanya’nın Bonn şehrinde bulunan ve başka şehirlerden çok ziyaretçi çeken Almanya Tarih Tüneli modelinin benzerini Türkiye Cumhuriyeti tarihi için de proje olarak sunacağız. Burada Cumhuriyet’in başlangıcından itibaren günümüze kadar yıllara göre sunumlar yapılmaktadır. Gazete manşetleri, en çok satılan kitaplar, en çok izlenilen filmlerin afişleri, o dönemin kıyafetleri, o dönemin önemli olayları, o dönemde kullanılan bazı elektrikli ev eşyaları gibi her dönemi yansıtan sunumlar yapılmaktadır. Vatandaşlar ince uzun geçitte yürüdükçe tarih yolculuğunu yaptıklarını hissetmektedirler. Özellikle yaşı 30’un üzerinde olan insanlar bu tünelde yürürken kendi dönemlerine geldiklerinde çok duygulanmakta ve çevrelerine de hararetle buraları ziyareti o noktadan itibaren tavsiye etmektedirler.

Bu projenin uygulanması 2 yıl gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanabilmektedir. Maliyeti ise düşüktür ve dönüşümü de çok hızlı ve büyüktür. Zira buraya ailelerin ziyaretleri dışında okul gruplarının eğitim amaçlı ilgileri çok fazla olmaktadır. Karaman’ın Ankara, Konya, Mersin, Adana gibi toplamda 10 milyonu aşan nüfusun tren ile hızlı ve ucuz yoldan Karaman’a gelebilmesi anlamına gelmektedir. Bonn şehrindeki Tarih tünelini de tren istasyonun çok yakınına yapılarak ulaşım kolaylığı sağlanmıştır.

Bu projenin başlangıcı ile birlikte ulusal medyada Karaman’la ilgili haberler yapılmaya başlanacak ve gözler de bu projenin tamamlanmasına odaklanacaktır.

Mescid-i Nebevi Alanı Projesi

İkinci projemiz, 1 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanabilecek, maliyeti çok düşük, ulusal ve uluslar arası medyada yankı uyandırabilecek bir projedir. Konu ile ilgili uzman bir arkadaşımız bu proje için tam desteğini bize bildirmiştir.

Medine’de 1400 yıl öncesi mütevazi malzemelerden yapılmış olan Mescid-i Nebevî’nin tarih kitaplarında verilmiş olan her türlü ayrıntılı bilgisi ile bu mescid tekrar yapılması önerilecektir. Ayrıca mescit içerisinde meydana gelen olaylar her metrekaresine göre yazılı ve sesli olarak ziyaretçiye sunulacaktır. Ayrıca bu alanda bulunacak bir veya birkaç restoranda Hz. Peygamber zamanında yapılan yemekler sunulacaktır. Ziyaretçi buraya geldiğinde, kendisini 1400 yıl öncesi tarih yolculuğuna çıkmış hissedecektir.

Bu proje ile Karaman’a hem yurt içinden, hem de yurt dışından Türkiye’ye gelen ziyaretçiler hedeflenmiştir.

Çevre Tesirleri

Karaman’a gelen ziyaretçiler, Karaman’daki Tartan evi, kale gibi diğer destinasyonlara da ziyaretlerini gerçekleştireceklerdir.