AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, bugün sabah saat 09.20 de TV8’de  canlı yayınlanan Erkan Tan'la Başkentten programının konuğu oldu.

Sabah kuşağı programları içinde ilgiyle izlenen ve takip edilen canlı yayın programlarından biri olan Erkan Tan'la Başkentten programında Elvan, gündeme ilişkin konu başlıkları ile Başkanlığını yürüttüğü Plan ve Bütçe Komisyonunun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Elvan programda, Erkan Tan'ın  ve mesaj yoluyla gelen sorulara da cevap verdi. Elvan'ın cevapladığı sorular arasında, atanamayan öğretmenlerin atanma sorunları, kadro bekleyen 5393 e tabi sözleşmeliler, akaryakıtta alınan vergi oranı, özelleşirmeler ve istihdam konuları da vardı.

Elvan 2012 yılında 100 bin açıktan atama yapılacağını, 5393 lüler içinde çalışma yürütüldüğünü ekledi. 2011 yılında 60 bin öğretmenin sözleşmeliden kaddroya geçtiğini ancak imkanlar çerçevesinde de kadro bekleyenlerinde sorunlarının çözülmeye çalışıldığını kaydetti. Elvan konuşmasında;''Ak Parti hükümeti olarak vatandaşına verebileceğinin maksimumunu verebilme gayretindedir. Artık Türkiye'nin küresel güç olduğunu bizler değil, diğer ülkeler bahsetmektedir.''dedi.

Programa Karamandan, Başyayla, Ermenek ilçelerinden çok sayıda vatandaş mesaj yoluyla Elvan'a selam ve övgüler iletti.