2014 Yerel Seçime hazırlanan Karaman’da Merkez Rauf Denktaş Mahallesinde erkek adaylarının çoğunlukta olduğu muhtarlık seçimlerine genç ve dinamik bir şekilde hazırlanan 30 yaşındaki Emine Akdoğan’da rakip oldu.

Karaman’da eşi ziraat mühendisi olan ve seçme ve seçilme hakkını kullanmak isteyen Akdoğan mahallesinin sorunlarına sahip çıkmak ve ikamet sahipleri ile ilgilenmek için aday olduğunu açıkladı.

Akdoğan, 1694 seçmenin yer aldığı Rauf Denktaş Mahallesinde 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde erkek muhtar adaylarıyla yarışacak.
Evli ve 2 çocuk sahibi olan güzel ev hanımı Emine Akdoğan, mahallesinde ilk kez bir kadının muhtar adayı olduğunu ve bunun da kendisi olduğu için gurur duyduğunu belirtti.

“MESLEĞİM MUHTARLIK OLACAK”
Oturduğu mahallede muhtarlığa aday olduğunu belirten Akdoğan; "Muhtar olmayı 1 yıl öncesinden karar verdim. O yüzden mesleğim sadece muhtarlık olacak. Ben mahallede ilk defa muhtar adayı olan bir kadınım. Erkek rakiplerim çok fazla ancak kazanacağıma inancım tamdır. Benim paraya ihtiyacım yok. Tek istediğim muhtar olup mahallemizdeki yol, su, çevre temizliği gibi temel sorunları ve vatandaşın bireysel işleri gibi yapılması gereken işleri yapmak ve takip etmek. Ben şu sözü veriyorum seçildiğimde elimden gelen her çalışmayı yapmaya gayret
göstereceğim." dedi.

“GÜZEL TEPKİLER ALIYORUM”
Yoğun bir seçim çalışması içerisinde olduğunu ve kazanmak için çok çalıştığını anlatan Akdoğan; 
"Muhtar adaylığımla birlikte bana güvenen ve destek verenler de arttı. Her ziyaret ettiğim ve destek istedim vatandaştan bu yönde olumlu tepkiler alıyorum. Mahallemizde yapılması gereken çok iş var. Bende bu işlerin yapılması için muhtar olmak istiyorum. Hizmet etmeye talibim. Mahalle halkı beni çok seviyor. Bundan dolayı iddialıyım. Nerede neyin eksik olduğunu çok iyi biliyorum. Hangi vatandaşın evini ziyaret ettiysem hepsi beni destekleyeceğini söylüyor. Özellikle kadınlar beni destekliyor. Bu bölgelerde kadın muhtar ve muhtar adayları çok az. Bende bu kabuğu kırıp kadınların da yönetime katkı sağlamalarını çalışacağım. Kadınların bulundukları yerin yönetiminde söz sahibi olmalarını sağlayacağım."dedi.

"HİZMET ETMEK BENİ MUTLU EDECEK"
Mahallede erkek muhtar adaylarının çoğunlukta olduğunu ve bu muhtar adaylarına karşı kadın muhtar adayı olduğunu anımsatan Akdoğan; 
"Şu an için çok özel bir projem yok. Ancak mahallemde oturan vatandaşlara hizmet etmek beni çok mutlu edecek. Seçileceğime inanıyorum. Çünkü herkes beni tanıyor ve çalışacağıma inanıyor. Erkeklerde beni destekliyor. Çok farklı bir seçim çalışması yapmıyorum. Vatandaşları ziyaret edip onlara hizmet etmeye hazır olduğumu söylüyorum. Gittiğim her evde vatandaşların bana ilettikleri sorunları not alıyorum. Not aldığım konular üzerinde durup, bu sorunların çözümü için çaba sarf edeceğim. Mahalle sakinlerinden istediğim bana güvenip oy vermeleri. Allah izin verirse her sorunun üstesinden geleceğim."


KADIN HAMARATLIĞINI MAHALLENİN HER KÖŞESİNE YANSITMAK
Mahalle sakinlerine hizmet etmek için aday olduğunu açıklayan Akdoğan;
“Özellikle de “Mahallemdeki bayanların sesi olmak istiyorum. Kadın ve erkeğin yönetim tarzı arasındaki farkındalığı ortaya koyacağıma inanarak bu yola çıktım.
Evimin temizliğine, düzenine gösterdiğim özeni bütün mahalleme yansıtarak hizmet edeceğime kimsenin şüphesi olmasın. Kadın hamaratlığını mahallenin her köşesine yansıtmak, sorun ve sıkıntılarını çözme noktasında, edindiğim bilgi ve görgümle, ilgili kamu-kurum ve kuruluşlarımızla görüşerek sorunun adresi değil, çözümün adresi olmaya çalışacağım. Genç ve dinamik bir muhtar adayı olarak yola çıktım. Muhtar seçilmem halinde, vatandaşın mahallesinde ulaşabileceği bir muhtarlık bürosu da açacağım. Bunun için de çalışmalarım olacak.”dedi.
Seçim çalışmalarını sürdüren Akdoğan, destek ziyaretlerini sürdürürken, başta kadınlar olmak üzere mahalledeki seçmen ve esnaflardan da ilgi gördüğü gözlendi.