31 Mart tarihinde yapılacak olan Milliyetçi Hareket Partisi İl Kongresi için siyasetçi, yazar Celal Aslan İl Başkanlığına aday olduğunu basın toplantısında açıkladı.

İl Başkanlığı'na neden aday olduğunu tek tek sıralayan Aslan Karaman'ın ülkücü düşüncenin, fikrin güçlü olduğunu bu gücün  Karamanda ortaya çıkartacağını amaçladıklarını söyledi.

Şimdiye kadar yapılamayanları, eksik kalan herşeyi yeniden canlandıracağını söyleyen Aslan;''Gökçe Çamlığı'nda ülkücüleri terkrar buluşturacağız. Eski ülkücüleri aktif anma törenleri yapacak, dini günlerde en iyi çalışmaları yapmak istiyoruz. Ramazanlarda fakirfukuranında yanında olarak İftar sofrları kurarak, kutlu doğum haftasını kutlamayı, Çanakkale Zaferi'ni en iyi şekilde işlemek için de gayret edeceğiz''dedi.

Aslan'ın basın açıklama metni:''Öncelikli çıkış noktamız bu davaya gönül vermiş herkesi kucaklayarak var olan gönül göçünü engellemek, göçenlerin tek tek gönüllerini alarak bu davaya tekrar kazandırıp birlik ve beraberliği sağlamak olacaktır. Yapacağımız ilk iş benliği kaldırarak bizi ön plana çıkaracak bir yapının sağlanması olacaktır. Herkesin gönül rahatlığı içinde MHP İl Başkanlığı’na gelerek hem çayını içebileceği hem de mevcut sorunlarını açabileceği, konuşabileceği biri olduğumuza inandığımız için adayız.
Türk dilinin başkentinin tanıtılması, Atatürk’ün Karamanlı oluşunu, Piri Reis’in, Yunus Emre’nin hala Karaman’a mal edilemeyişinin nedenlerine yardımcı olmak için adayız. Doğumdan ölüme bayramdan düğüne ulaşabileceğimiz her yere gücümüz nispetinde bulunabilmek, elemde kederde kıvançta sevinçte 24 saat hizmetinizde olmak için adayız. Siyasi partilerin bu ülkenin bir gerçeği olduğu bilinci içinde illa da bizim partimiz demeden doğruların oturulup tartışılacağı, siyasetin konuşulacağı bir ortamı sağlayabilmek için adayız. Göreve gelmemiz durumunda yeni yapılacak belediye seçimini, akabinde milletvekili seçiminden zaferle çıkmak için adayız. Hiç kimse ile hiçbir şekilde peşin pazarlıkların yapılmadığı, hep doğruların konuşulup haklının yanında olunacağı, yanlışların yanlışla düzeltilmeyeceği, şahısların değil de MHP’nin ön planda olacağı, yönetime gireceklerin ve genel merkez delegelerinin görevi hak etmiş kişilerden olacağı, geriye geçmişe dönük hiçbir dedikodunun yapılmayacağı, kalıcı bir istişare kurulunun oluşturulacağı, zamanı geldiğinde görevin yeni yüzlere bırakılabileceği, adaletli bir yönetimin kurulması ve yapılması için adayız. -Davamızın sosyal ve ekonomik olarak bulunduğu şartlar ortadadır. Bizler bu zor şartların farkındayız. Ne kadar zor bir görevin bizi beklediğinin bilinciyle bu göreve talibiz. MHP Karamanda her zaman köklü bir siyasi partidir, büyük bir güçtür. Bu gücü herkesin hissetmesini sağlamak için adayız.  Yarınımız gençler; hepinizin önünü açmak, bu ülke yönetiminde söz sahibi olabilmenizi sağlamak istiyoruz. Gençlere yol açmak için adayız.
Yapmak  istediklerimiz
1-Yıllarca partimizce düzenlenmiş ancak son dönemlerde yapılmayan ‘’çamlık pilavı’’ etkinliğini tekrar düzenlemek ve parti içi kaynaşmayı sağlamak.
2-Türkiye cumhuriyeti devletinin var oluş gerekçelerinden olan tarihi, milli günlerde partimizce aktif anma ve kutlama faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi, özellikle gençlerimizin bu konuya dikkatlerinin çekilmesini sağlamak.
3-Dini günlerimizin partimizce sahiplenilmesini sağlamak, iftar sofraları kurarak ülkümüzün, Türk-İslam davasının gereklerini yerine getirmek.
4-Esnaflarımızı birbirleri ile tanıştırarak, onlarla kaynaşma toplantıları yaparak davamıza gönül vermiş esnaflarımızın ticaretini geliştirmek.
5-özellikle toplumda ikinci plana itilmiş olan kadınlarımızın partimiz içerisinde daha aktif çalışmalara katılmalarını sağlayarak her kesime ulaşmış bir MHP yaratmak. Kadınlarımıza maddi manevi sonsuz destek vermek. Kadın delege sayımızı bin’e çıkarmak ve yönetimlerde söz sahibi yapacağız.
 6-MHP il teşkilatına bir bilgi işlem merkezi kurarak bu merkezde ihtiyaç halinde her partilimizin birbiri ile hızlıca görüşebilmesini sağlamak, ülkemiz ve dünyada olan biten her şeyi anında partililerimize aktarmak.
7-Önemli gördüğümüz bir başka konu ise kalıcı danışma meclisi kurup partimizin hayati önem arz eden konularında bu meclisinde görüşlerine başvurarak en doğru kararları partimiz adına verebilmek.
8-Üniversitemizdeki ülkücü gençlerin daha çok bilgi ile donanmalarını sağlamak adına düzenli olarak konferanslar düzenlemek. Onların sosyo-ekonomik sorunlarına çözüm üretmek.
9-Düzenli mahalle-ilçe ve köy ziyaretleri gerçekleştirerek yalnızlık hissine kapılmış herkesi kucaklamak.
10-sivil toplum kuruluşları ve resmi kurumlarla güçlü ilişkiler kurarak partililerimizin karamanda karşılaştıkları sorunlara çözümler bulmak.
11-Rahmetli Başbuğumuzun üç büyük emanetinden biri olan, doğup büyüdüğümüz evimiz bildiğimiz ülkü ocağımızla bütünleşerek onların her türlü ihtiyaç ve sorunlarına birlikte çözümler bulmak.
 12-Basınımızla sıkı bir diyalog içine girerek, ilimizin var olan sorunlarını gündeme taşımak, onlarla sık sık toplantılar yaparak iyiyi ve güzellikleri sunmak.
Özellikle bizler bu göreve 3 yıllığına talibiz. başarısız olduğumuzda tekrar aday olmayacağıma yüce Allah’ın ve siz basın mensuplarının önünde söz veriyorum.''dedi.

Toplantı sonrası mevcut İl Başkanı İsmet Hatipoğlu salona gelerek Celal Aslan'ı tebrik ederek, sonuçların her ne olursa olsun ülkücü hareketin ve MHP'nin kazanacağını söyledi.