İsmet Hatipoğlu'nun Açıklaması;

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman İl başkanlığı olarak Rahmetli Başbuğumuz TÜRKEŞ bey’i büyük bir özlem ve hasretle anıyoruz.

Rahmetli Türkeş Bey, tam 17 yıl önce bir yıldız gibi içimizden, yanımızdan kayıp gitmişti. Ama hala bir sancak gibi ufkumuzun ve yüreğimizin zirvelerinde dalgalanmakta; aziz emanetleriyle ve bizlere miras bıraktığı fikirleriyle pusulamız olmaya devam etmektedir
Vefatı akabinde geçen 17 yıla rağmen acısı aynı tazelikle kalbimizde; fikirleri, mücadelesi ve şahsiyeti aynı canlılıkla önümüzdedir.

Başbuğumuz; Türk-İslâm âleminde milyonlarca yüreğin saygısını ve sevgisini kazanmış, onun fikirlerine ve mücadelesine gösterilen hürmet ve takdir, her geçen gün daha çok artmıştır. Hayatının her kademesinde, ülkesine ve milletine hizmet etmiş, yetiştirdiği yüz binlerce genci, bu kutsal mücadelenin saflarına, aşk ile iştirak ettirmiştir.
Siyasete seviye getiren üslubu, fikir mücadelesine derinlik kazandıran tarzı ve müdahalesi, aynı zamanda çağı ve insanlığı Türkçe okuma ve anlama kaygısı her zaman takdir edilmesi gereken özelliklerindendir. Kendisi yaşarken, her durumda ahlaki buhrana dikkat çekmiş, toplumu saran manevi boşluğun tehlikelerine göndermede bulunmuş; toplumsal huzurun ahlaklı ve dürüst insanlarla temelleneceğini ifade etmiştir.

Türk-İslâm ülküsünü ve Türk milliyetçiliğini, sadece vicdan ve fikir boyutunda savunulan değerler olmaktan çıkartmıştır. Onların ülke ve dünya gündeminde icra imkânına zemin oluşturmuş, bu kutlu fikirleri siyasi ve sosyal zeminde geniş bir vizyonla temsil etmiştir.
İhtilal dönemlerinin acımasızlıkları, kökü dışarıda, başı içeride bulunan vicdansızlıkları yeminlerimizden ve amaçlarımızdan bizi çok şükür döndürememiştir. Ne iktidar baskısı, ne eşbaşkanların oyunları,bizden istenilen tavizleri alamamıştır. Ara rejim yönetimlerinin demir parmaklıkları, çilehaneleri, ölüm makineleri ve alçaklıkları en başta ülkücüleri pusturmaya ve tasfiye etmeye ayarlı olsa da hamdolsun başarı elde edilememiştir.

Türkeş Bey'in sabrı, dava arkadaşlarımızla birlikte sergilediği azim ve dayanma gücü tüm saldırı oklarını kırmış ve belaları muhataplarına iade etmiştir. Uzlaşmanın çekiciliği, anlaşmanın güzelliği ve Türk milletini aydınlık yarınlara götürme gayesi onun nefesiyle ve dokunuşuyla daha da anlam kazanmış ve mesafe almıştır.

Gelecek seçimlerin kaygısından öte bir ufukla gelecek nesillerin inşa sancısını çekmiş, aldığı nefeste, attığı adımda bunun azminde ve idealinde olmuştur. Cenabı Allah’ın rızası yolunda, 80 yıllık bir ömrü Türk-İslâm davasına vakfederek “Bir Türk milliyetçisi nasıl olmalıdır?”ın cevabını, tarihin altın sayfalarına işlemiştir.


Türkeş beyin, vefatının 17. yılı vesilesiyle bir kez daha Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyor; Türk-İslâm âlemine, Türk milliyetçilerine ve Ülkücü Hareket’e baş sağlığı diliyoruz. Ruhu şad, mekânı cennet olsun.

Oktay Yılmaz'ın Açıklaması;
Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Merkez İlçe Başkanlığı olarak; Milliyetçi Ülkücü Hareketin bilge lideri Başbuğumuz Alparslan Türkeş bey’i büyük bir özlemle anıyoruz.
Cesaret ve fedakarlık abidesi, Ülkücü Hareketin kurucusu, Başbuğumuz Alparslan TÜRKEŞ’in fani alemden baki aleme irtihalinin 17. seni-i devriyesindeyiz.
Bu şerefli  hareketin bilge çınarı Alparslan TÜRKEŞ’ i kaybettiğimiz gün ki  acımız yüreklerimizde halen bir kor olarak yanmaktadır. Bırakmış olduğu mirası gerek milliyetçi hareket partisi gerekse ülkü ocaklarında ki gençlerimizle yaşamaya ve yaşatmaya devam ediyoruz. 
Başbuğumuzun yıllar önce Türk Milletinin geleceğini aydınlatmak, varlığını korumak ve yükseltmek amacıyla yaktığı iman, inanç ve ülkü meşalesi bugün bizlerin elinde sonsuzluğa uzanmaktadır. O her şeyden önce yüksek bir şahsiyet sahibi kişi olarak, kendisini adadığı Türk Milletinin; mutluluğu ve esenliği için büyük mücadeleler sergilemiştir. Yüce dinimizin buyruklarından hiçbir zaman ödün vermemiş, zorlukları cenabı Allah’a sığınarak ve Milletimize güvenerek aşmaya çalışmıştır.
Nitekim yaşarken karşılaştığı hiçbir zorluk O’nu yolundan ve hedefinden çevirememiştir.
Her faniye nasip olmayan ilgi, sevgi, bağlılık ve destek aramızdan ayrılışının on yedinci yıl dönümünde bile artarak devam etmektedir.
Her Türk Milliyetçisinin ve her ülkücünün gurur kaynağı olan merhum Başbuğumuz; bizlere bıraktığı emanetlerle de zihnimizde ve kalplerimizde eşsiz bir yere sahip olmuştur ve kıyamete kadar böyle olacaktır.
Hatırası mirasımız, adı ünvanımız, mücadelesi rozetimizdir.
Bu vesile ile Rahmet Başbuğumuz Alparslan TÜRKEŞ bey için Ak Tekke camiinde yatsı namazına mütakip Mevlid-i Şerif  ve Kuranı Kerim tilaveti okutulacaktır. Bütün Karaman’lı Hemşehrilerimiz davetlidir.