Toplantıda konuşan il başkanı Oktay Yılmaz, geçtiğimiz günlerde Ak Parti Karaman il teşkilatı tarafından yapılan açıklamalara sert göndermelerde bulundu. Karaman'da ezanın geç okutulması, bilboardların dağılımı ve paralel yapı konularına değinen il başkanı Oktay Yılmaz, ''Namus ve şeref üzerine yemin edebilirlermi?'' dedi. Oktay Yılmaz'ın konuşması şöyle;

''17-25 Aralık 2013 tarihlerinde gün yüzüne çıkartılan tarihin en büyük yolsuzluk skandalı aradan geçen süre içinde karartılmak ve kapatılmak istenmiştir. Hükümet rüşvet iddialarını, yolsuzluk ithamlarını aydınlatmak, açığa çıkarmak yerine örtmenin, ötelemenin ve inkârın basit kurnazlığına kapılmıştır. Fakat tüm baskı ve zorlamalara rağmen, 17-25 Aralık haram ve hıyanetle söz kesen iktidarın maskesini indirmiş, ipliğini pazara çıkarmıştır. Türk milleti bir yıldır oynanan oyunları, sahnelenen algı operasyonlarını ibretle, esefle, endişeyle izlemiştir. Yıllarca bağırsakları temizliyoruz diyerek ergenekon, balyoz ve benzeri isimlerle güzide paşaları cezaevlerine kapatanlar, sonradan cemaat bizi kandırdı dediler. Suriye'deki olaylar için Esat bizi kandırdı diyenler, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Karaman mitinginde Ezan-ı Muhammedi'nin geç okutulmasına 'Müftü bizi kandırdı' dediler. Şimdi hazırlık yapıyorlar Öcalan bizi kandırdı diyecekler.

Asrın yolsuzluk ve rüşvet skandalıyla birlikte gelişen 'Paralel Devlet' kavramını işlerine gelmeyen, kendilerine boyun eğmeyen herkes için kullanmaya başlayan AKP'liler, Karaman'daki seçim çalışmalarımıza ve reklamlarımıza bu yaftalamayı yaparak gülünç duruma düşmüşlerdir. Ak Parti bizzat kendisinin yaptırdığı anketlerde bile Milliyetçi Hareket Partisi'nin hızlı yükselişini gördüğünden, geçtiğimiz günlerde il teşkilatı tarafından yapılan açıklamada; ''Karaman'da düne kadar 200 Lira vererek bilbordlara giremeyen MHP teşkilatı bir anda Karaman'da 500 Lira'dan tüm bilbordları kapatmak istiyor. Bunun arkasında Parallel var'' şeklinde ucuz bir iftiraya başvurmuştur.

Karaman'da yoldan geçen vatandaşa bu sözleri söyleseniz, bir belgesi bir ispatı olup olmadığını muhakkak soracaktır. Yani vatandaş, billboardların Karaman Belediyesi tarafından İstanbul'da bir şirkete işletmesi için verildiğini ve bu şirketten Milliyetçi Hareket Partisi reklam giderlerinin nereden tahsil edildiğini öğrenilebileceğini bilir. Her şey bu kadar şeffaf ve ulaşılabilir durumdayken AKP Karaman il teşkilatının bu denli ucuz siyasetinin arkasında elbette seçim sonrasında gelmesi muhtemel hezeyan yatmaktadır.

Buradan sizlerin vesilesi ile açıkça belirtmek isterim ki, Milliyetçi Hareket Partisi Karaman teşkilatının bilboard giderleri genel merkezimiz tarafından ödenmektedir. Ve ben bu sözlerimin doğruluğuna namusum ve şerefim üzerine yemin ederim. Peki, bu iftirayı atanlar aynı şekilde yemin edebilir mi? Kendi deyimleri ile bu iddiayı ispatlayamayanlar müfteridirler. Geçen seçimde billboardlara girememek gibi bir durum söz konusu değil. Malumunuz billboardların siyasi partiler tarafından kullanımı merkez ilçe seçim kurulu tarafından yapılan kura ile paylaşılıyor. Buna göre geçen seçimde bu seçimde sadece kura'dan çıkan sonuca göre hareket ettik. Hal böyle olunca, ''Tüm billboardları kapatmak istiyorlar'' sözüne çocuklar bile güler.

AKP kurulduğu günden bu yana Gülen Cemaati'nin par­ti yö­ne­ti­min­de si­ya­set be­lir­le­yi­ci bir ko­nu­ma gel­miş ol­ma­sından ve bunun kamuoyu tarafından bilinmesinden dolayı yaşanan eziklik, Bu cemaati paralelci, bunlara selam bile vereni de işbirlikçi yapmıştır. 10 yıl bir­lik­te olup birçok ka­rar­la­rın, ku­rum­la­rın oluş­ma­sın­da kat­kı sağ­la­yan bir parti ola­rak 17-25 Ara­lı­k’­ta ay­rıl­dı di­ye her­ke­si düş­man ilan et­me­si ve bu düş­man­lı­ğa her­ke­si kat­ma­sı da doğ­ru bir şey de­ğil.

Yüksek Seçim Kurulu, hükümetin atadığı kişilerle doldu. Seçimler başlar başlamaz Almanya’da iki tane imam sahte oy kullanırken yakalandı. Yandaş medya tarafından Meral Akşener Hanımefendi için çirkin bir iftira atıldı, tutmayınca çark ettiler. Şimdi Karaman'da bilboardlar veya çeşitli yollarla yaftalama çalışması yapılıyor. AKP Karaman'da olduğu gibi ülke genelinde ne yapacağını şaşırmış durumda. Böylesi çirkin bir seçim sürecinden alnımızın akıyla çıkacağımıza olan inancımız tamdır. Vatandaşlarımızdan oy kullanmasını ve kullandığı oya sahip çıkmasını bekliyoruz.''