Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Merkez ilçe başkanı Mahmut Ünüvar, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Karaman'da olmasının ezanın susturulmasına neden olduğunu söyledi.

Ünüvar açıklamasında, ''Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasını yaptığı Aktekke meydanında devam eden konuşma vakti öğle namazı vaktine denk geldiğinden normalde okunması gereken Ezan-ı Muhammedi malesef okunamadı.
Davutoğlu'nun konuşmasının bitmesini bekleyen veya bekletilen imamlar öğle namazı vaktinden yarım saat sonra ezan okudu. Bu durum sözde dindar olan AKP'nin ezana, namaza ve minareden o ilahi sesi bekleyen müslümana bakış açısını en net şekilde göstermiştir.
Ahmet Davutoğlu konuşmasına Molla Fenari'ye, Yunus Emre'ye ve bilcümle Karamanlı manevi büyüklere selam göndererek başlamasına rağmen, ezanın vaktinde okutulmaması söylemlerin istismar ve kisveden ibaret olduğunun ispatıdır.
Tarihinde Türkçe okutulmuş olduğu dönemleri hedefle Ezan üzerinden oy devşirenlerin gerçek yüzleri Karaman'da gözüktü. Bu memleket ne milletvekilleri, ne başbakanlar ne cumhurbaşkanları gördü! Ağlayanı, düşeni, kalkanı, iktidar olanı, muhalefet kalanı gördü de Ezan-ı Muhammedi'yi susturanı hiç görmedi.
Başbakan'ı ezanın okunmasından daha önemli kılan husus nedir? Başbakan Allah ve Rasulünden daha mı kıymetlidir? Yazıklar olsun'' dedi.


..............

Karaman'da Nisan Ayı'nda Karaman Valisi Murat Koca'nın ev sahipliğinde Polisevi'nde buluşan 4 partinin il başkanları, huzur ve güvenli bir seçim süreci geçirmek, bu süreçte vatandaşları rahatsız etmemek için bir dizi ortak karara imza atmıştı.

Seçim bürolarının açılması, sesli araçların kullanılması, bayrak ve afişlerinin asılmasının siyasi partilere herhangi bir getirisinin olmadığı, aksine seçmene ve topluma zarar verdiği düşüncesi ile kamuoyunda 'Centilmenlik Anlaşması' olarak bilinen anlaşmanın ihlal edildiği öne sürüldü. İlçe seçim kurulunca yapılan kura ile seçilen bilboardların adil kullanılmayarak anlaşmanın Ak Parti Karaman teşkilatı tarafından bozulduğunu söyleyen Milliyetçi Hareket Partisi Merkez ilçe başkanı Mahmut Ünüvar, ''Sözlerine sadık kalmadılar'' dedi.
Bölgede örnek şehir olarak gösterilen Karaman'a yakışmayan tavır sergilendiğinin altını çizen Mahmut Ünüvar, ''Bundan önceki seçimlerden itibaren yıllardır süre gelen centilmenliğe yakışır tutum sergileyemediler. 7 Haziran seçimlerinin öngörüsü niteliğindeki GERÇEK anketler MHP'nin Karaman'da 1 milletvekilliğini alabileceği yönünde olunca hileye başvurdular'' dedi.
Yapılan anlaşmanın yanı sıra yasa dinlemez tutum sergilendiğini açıklayan Ünüvar sözlerine şöyle devam etti, ''Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının 23.02.2015 tarih 236 nolu kararında belirttiği ve Karaman Merkez İlçe Seçim Kurulunun 13.05.2015 tarih 2015/36 nolu kararı ile vermiş olduğu 'Otobüs duraklarında siyasi amaçlı afişlerin kullanılamayacağı, kullanımda herhangi bir afiş varsa kaldırılması' kararı olmasına rağmen halen bu duraklar siyasi amaçla kullanılıyor.
Bununla birlikte Karaman Merkez İlçe Seçim Kurulu'nun 20.04.2015 tarih 33489609.100/ sayılı yazısı ile siyasi partilerden liste ile gönderilerek boş bulunduğu bildirilen yerlerden ne kadar ve nereleri kullanacakları yönünde geri bildirim aldılar. Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı 28.04.2015 tarihinde yapmış olduğu kura çekimi ile siyasi partilerin kullanacakları yerleri belirleyerek 2015/33 nolu karara bağladı.
Bu karar olmasına rağmen dolu olarak gösterilen yerlere Ak Parti afişleri yasa ve kanunlara ygun olmamasına rağmen asıldı. Hal böyleyken yer yok diyerekten Milliyetçi Hareket Partisi'nin kiraladığı 19 adet bilboard kullanımımıza kapatılmıştır. Merkez İlçe Seçim kurulu'nun partilere kullanmaları amacıyla belirlemiş olduğu yerler dışındaki bilboardları da kullanmaktadırlar.
Partimiz bu durum karşısında yasal süreci başlatmış olup, ekte gönderdiğimiz karar alınmasına rağmen ilgili kurumlar üzerlerine düşeni yapmamaktadır. Karaman'da yapılan bu haksızlık genel merkezimize bildirilmiş olup, genel merkezimiz tarafından Yüksek Seçim Kurulu'na gerekli başvuru ve şikayetler yapılacaktır. Karaman'da 2 milletvekilliğini alamayacaklarını görenler yaptıkları bu hileli oyundan kaybeden taraf olarak çıkacaklardır.