Ziyaretlere Adalet ve Kalkınma Partisi Gurup Başkan Vekili  Abdullah Bağırgan, MHP Gurup Başkanı Vekili Mustafa Karaman’da eşlik ettiler.
İlk ziyaret MHP Karaman İl Başanılığına yapıldı. MHP Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, İlçe Başkanı Av.Oktay Yılmaz ve Yönetim Kurulundan da bazı üyelerin katıldığı toplantıda Başkan Hatipoğlu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Karaman’ın yararına  alınan bütün kararların destekçisi olduklarını, Karaman İl Genel Meclisinin Örnek bir İl Genel Meclis olduğunu, İl Genel Meclis Çalışmalarını yakından takip ettiğini söyledi. Şubat ayında alınmış bazı kararlar hakında İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Bayır’dangeniş bir açıklama alan Başkan Hatipoğlu konuklarına teşekkür ederek sözlereini bitirdi.

İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Bayır İl Genel Meclisindeki çalışmaların tamamının Karamanımızda bulunan köylerimizin  gelişmesine, güzelleşmesine ve daha yaşanır yerler olması adına ikdidar ve muhalefet üyelerimizin alınan kararlara tam destek verdiklerini ,Muhalefet partileri İl Genel Meclis üyelerinin muhalefet oldukları için her şeye muhalif olmadıklarını ,Karaman için en iyiyi hep beraber tek vucut olarak karar aldıklarını ifade ederek ,Karaman İl Genel Meclisinin örnek bir Meclis olduğunuda vurguladı. Bayır ;43 köyümüzün kilitli parke taşının yapıldığını ,diğer köylerimizinde imkan dahilinde kilitli parke taşla döşeneceğini ancak bu köylerimizin belirlenmesinin köylerimizin nüfus yoğunluğuna göre olacağını söyleyerek ,sağlık hizmetlerinin köylerimize daha hızlı ulaşabilmesi için gurup köylerimize ambulans helikopter pistleri yapılacağının da altını çizdi .MHP Karaman İl Başkanlığı ziyareti ikram edilen çayın ardından sona erdi.

Ziyaretlerine CHP Karaman İl Başkanlığı ile devam eden İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Bayır ve İl Genel meclis Üyeleri ,CHP Karaman İl Başkanı Ahmet Ertuğrul'un İl Genel Meclis Başkanı Mustafa BAYIR ve İl Genel Meclis Üyelerini karşılaması ile başladı. Ziyaret esnasında Karaman İl Genel Meclis eski üyesi Durmuş Ali Güzeloğlu’da bulundu. Ertığrul “ ziyaretten çok memnun olduğunu ifade ederek, iktidarı ve muhalefeti ile İl Genel Meclisinin çok çalıştığının habercisi olduğunu ,Karamanda yapılacak olan hizmetlerde Meclisimizin artık tarafsız olabildiğini bu durumunda kendilerini ziyadesi ile memnun ettiğini dile getirdi. Karaman köylerinin ve köylüsünün sorunlarının konuşulduğu ziyaret ,karşılıklı sıcak mesajların verilmesi ile son buldu.