Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karaman Merkez İlçe Başkanlık Kongresi yapıldı. Kongre; Yunus Emre Konferans salonunda Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarına, tüm şehitlere ve Alparslan Türkeş’e yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile başladı.

Kongreye; MHP İl Başkanı İsmet İlmi Hatipoğlu, Ülkü Ocakları İl Başkanı Latif Pulcu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi Ahmet Ertuğrul, CHP İL Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı, CHP Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Baştuğ, Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, Karaman Esnaf ve Sanatkarlar odası Başkanı Bayram Ünsal ve delegeler katıldı.

MHP Merkez İlçe Başkanlık Kongresinin Divan Başkanlığını MHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Hikmet Bekil, 12 yıl önce MHP ve diğer partilerin katılmış olduğu bir seçim sonucunda yeni bir iktidarla karşı karşıya kalındığını söyledi. Bekil, “Hatırlayın iktidar o dönemden bu tarafa Türkiye’yi başka bir Türkiye, “Yeni Bir Türkiye”  olarak farklı platformlara götürmeye kalktı. Sanki Türkiye Cumhuriyeti 2002 yılında kurulmuş gibi. Sanki Türkiye Cumhuriyeti daha önce hiçbir şey yapmamış gibi. Sanki Türkiye Cumhuriyeti hükumetleri daha önce hiç yatırım yapamamış gibi göstererek Türkiye’yi uçurumun kenarına getirmiştir. Tabi bunlara direnen birçok kurum olmuştur. Bu kurumların başında da direnmeye çalışan ve yapılan kamuoyu yoklamalarında sık sık Türk milletinin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını savunan Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK) ilk hedef olmuştur. Hatırlayın TSK’da teröriste silah sıkan ve onlara operasyon düzenleyen komutanlar tek tek içeriye alınmış ve sanki terörist gibi muamele edilir hale gelmiştir. Buradaki amaç T.C içerisinde yaşayan vatandaşların TSK’ya olan güvenin ve inancını kırmak için yapılan ciddi bir operasyon olmuştur” dedi.

Kongrede MHP Merkez İlçe Başkanlığı faaliyet raporu okundu ve gelir gider tablosu açıklandı. Ardından sandığa giden delegeler merkez ilçe başkanlarını seçmek üzere oy kullandı.

ÜNÜVAR BAŞKAN SEÇİLDİ

Mahmut Ünüvar, MHP Merkez İlçe Başkanlık seçimlerine tek adaya olarak girerek Başkan seçildi. Kendisini tanıtan Mahmut Ünüvar şunları dedi: “1981 Karaman doğumluyum.  İlk, orta ve lise eğitimimi Karaman’da tamamladım. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. 2003 yılından buyana İsmet Paşa Caddesinde kuru yemişçilik yapmaktayım. Evli ve iki çocuk babasıyım”