Yunus Emre Konferans Salonu’nda düzenlenen partisinin Karaman İl Teşkilatı 11. Olağan Kongresi,  Milliyetçi Hareket Partisi Karaman İl Başkanlığı önünde mehteran takımının söylediği mehter marşı yürüyüşüyle başladı.  Tek aday listesinin olduğu kongrede, Oktay Yılmaz MHP Karaman İl Başkanı oldu.

Kongre’de MHP’nin kurumsal yapısı itibarıyla Türkiye’nin en eski siyasi partilerinden biri olduğunu söyleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, “MHP kurumsal yapısı itibariyle Türkiye’nin en eski partilerindendir. Zaman zaman bize birileri geliyor ve diyor ki: ‘Şöyle yaparsanız daha fazla oy alabilirsiniz.’ Onun o dediğini yaptığımız zaman, biz Milliyetçi Hareket Partisi olmaktan çıkacağımızı belirtmek istiyorum. MHP dün ne dediyse bugün de aynı şeyleri söylemeye devam ediyor” dedi.

TÜRKİYE YOL AYRIMINDA

Türkiye’nin yol ayrımına girdiğini kaydeden Ayhan, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuran iradenin, ‘milliyetçilerinin dediği olacak’ bir yol bu. Bir yol da Türkiye Cumhuriyetini bölmek isteyenlerin, ‘PKK’lılarla ülkenin geleceğini müzakere masalarında görüşmek’ dir. Türkiye bu iki yoldan birini tercih etmek zorundadır.  Biz dün milli birliğimizi ve ülkenin bütünlüğünü sağlayacağız dediysek, bugün de aynısını söylüyoruz. Bugün mevcut iktidar, iktidarda kalabilmek uğruna Fransa’daki teröristleri kınamak için oraya giderken, buradaki teröristlerle ülkenin geleceğini müzakere etmesi kadar aşağılayıcı bir durum olamaz” şeklinde konuştu.

ÜLKE PROBLEM YUMAĞI İÇERİSİNDE

“Bugün nereden bakarsanız bakın ülke problemler yumağı içerisinde” diyen Ayhan, “Siyaset anlamında problemler var. Sosyal anlamda problemler var. Ekonomi anlamında problemler var. Siyaset anlamındaki problemi, iç ve dış siyaset diye kategorize olarak değerlendirmek mümkün. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde biz, sizlerin seçtiği Milliyetçi Hareket Partisi olarak Türk Milliyeti olarak teröre izin vermeyeceğiz. Dün Türk milletini sözlerinde kullanamayanlar ve utananlar bugün Türk milletini söylemeye mecburdurlar” ifadelerini kullandı.

SIFIR SORUN DEĞİL SIRF SORUN

Türkiye Cumhuriyeti’nde hükümetin vesayet altında olduğunu dile getiren Ayhan şunları söyledi: “Hükümet istediğini yapamamaktadır. Dış siyasette sıfır sorun dediler. Suriye’den başladı bu sorun. 2 milyon insan Suriye’den Türkiye’ye geldi. Hiç kimse size dünyada yardım etmiyor. Sizin uyguladığınız politikalar sizi orada sıkıştırmaya başladı. Bu olayları sadece Türkiye’de olan olaylar olarak düşünmek de doğru değil. “Libya’da NATO’nun ne işi var dediniz?” Oraya askeri birlik gönderdiğiniz. Mısır’la, İsrail’le düştüğünüz hal belli. Çevrede sıkıntıya düşmüş bir haldesin. Sadece siyasi bir parti olarak sıkıntıya düşmediniz. Aynı sıkıntıyı ülkeye de yaşattınız. Sıfır sorun değil etraf sırf sorun olmuş vaziyettedir.”

Ayhan, Türkiye’ye sosyal olarak bakıldığı zamana kadına şiddetin, ekonomi olarak bakıldığı zaman da işsizliğin arttığını kaydetti.

Kongre’de konuşan Partinin yeni Karaman İl Başkanı Oktay Yılmaz, ise Türkiye’deki esas paralel yapının  Güney Doğu’da olduğunu söyleyerek, PKK’ya taviz verildiğini dile getirdi.

Kongreye MHP MYK üyesi eski Milletvekili Hasan Çalış, AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akça, MHP Milletvekili Aday Adayı ve MHP Karaman Eski İl Başkanı İsmet Hilmi Hatipoğlu, Ülkü Ocakları İl Başkanı Latif Pulcu, Oda Başkanları ve delegeler katıldı.

ADEM DEMİREL