Mahmut Ünüvar, ''’İç güvenlik paketi’ ile ilgili değerlendirmede bulunarak "Eğer siz molotof, bonzaiden bahsederek, bu kanunu pazarlıyorsanız, sizde bir gram siyaset namusu varsa, molotof, bonzaiyi ayırın, onlarla ilgili Milliyetçi Hareket Partisi tabirini ortaya koyalım. Milleti niye kandırıyorsunuz?

 Bugüne kadar terör örgütleriyle mücadele yerine müzakere kararı alanlar, PKK terör örgütünün asayiş timleri kurmasına izin verenler, PKK terör örgütünün mahkeme kurmasına izin verenler, valiler operasyon yetkisini almak suretiyle operasyon yapmama talimatı verenler hodri meydan. Molotofsa molotof, elimizi tutan kim var" ifadesini kullandı.

 ''MHP olarak hukuk devleti, hukukun üstünlüğüne aykırı olan uygulamalar konusunda itirazlarını sunduklarını söyleyen Ünüvar, şunları söyledi:

 "Cumhuriyet savcısına ait yetkilerin valilere verilmesine, Vali’ye ait yetkilerin kolluk amirlerine, Kolluk amirlerinin yetkilerinin genişletilmesine yönelik olarak korku devleti olağanüstü hal uygulamasına karşı itirazımızı ortaya koyuyoruz. Sapanla uğraşıyorum diyorsun, kalaşnikofa izin veriyorsun. Poşu ile uğraşayım diyorsun, PKK elebaşı lehine gösteri yapılmasına izin veriyorsun. Millete yalanı pazarlamayın." dedi

Son günlerde halkın yoğun tepkisini çeken cinayetlere dikkat çekmek isteyen Ünüvar, "Emniyetin raporuna göre 2009-2014 yılları arasında Türkiye’de yaşanan cinayet sayısı yüzde 300 oranında artmıştır. Bu cinayetlerin nedenleri arasında ilk sırayı cinsel nedenler alıyor. Verilere göre, son on yılda şiddet, taciz ve tecavüz suçlarında 14 kat artış ortaya çıkmıştır

Günümüzün insanının sosyal ve teknolojik çevresi potansiyel olarak katil, manyak, psikopat ve şizofren üreten bir fabrikaya dönüşmüştür. Bugün ailelerin büyük kısmı savaş alanıdır.

Birbirlerine fiziki olarak en yakın olan insanlar psikolojik olarak birbirlerinden fersah fersah uzak bulunmaktadır. Teknoloji karşısında savunmasız kalan nesiller, ekonomik ve sosyal yönden canavarlaştırılmış bir sistemin insafına bırakılmıştır. Kadına şiddet, tecavüz ve katliamlar bu bağlamda kurumsallaşmıştır." dedi.