Kuzeyden güneye, doğudan batıya ülkenin dört bir yanında doğan 9 vatandaşımızın, son 24 saat içinde terör örgütü PKK’nın saldırıları sonucu hayatını kaybettiğini belirten Oktay Yılmaz, ‘’Milletimiz peş peşe gelen acı haberlerle sarsılmaktadır’’ dedi. Terör örgütünün süreç ihanetiyle derlenip toparlandığını söyleyen Yılmaz, ‘’ silahlanıp militan takviyesi yapan kiralık cinayet örgütü PKK tam bir ölüm ve şiddet makinesine dönüşmüştür’’ dedi.
Sözün bittiği, mazeretin tükendiği bu noktaya büyük kayıplar verilerek gelindiğini ifade eden MHP il başkanı Av. Oktay Yılmaz açıklamasında, ‘’Terör güzel ülkemizi acımasızca vurmakta ve milletimiz ağır bir fatura ödemektedir. Milletimizi hüzne ve kedere boğan bu menfur terör olaylarından dolayı öfkemiz sınırsız, üzüntümüz tarifsizdir.
Ancak savaş şartlarında görülebilecek bu kayıpların sorumluluğu çözülme sürecini başlatanlara aittir. Teröre verilen tavizler şehadet ve gözyaşı olarak geri dönmüştür. Ülkemizin bir bölümü yönetilemez hale gelerek terörün kucağına itilmiştir. Herkes ayağını denk almalı, yapılması gerekenler ve atılması gereken adımlar bir an evvel atılmalıdır. Çünkü başka bir Türkiye olmadığı gibi, sığınacağımız, gideceğimiz, göç edeceğimiz başka bir vatan coğrafyası de olamayacaktır.
Bu vesileyle hayatlarını kaybeden kahraman evlatlarımız olmak üzere tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailelerine, silah arkadaşlarına ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Teröristlerin, bunlara destek veren vatansızların, PKK’ya sırtını dayayan silahsız militanların amaçlarına ulaşamayacağını bir kez daha, çok kararlı ve güçlü bir şekilde duyuruyorum’’ sözlerine yer verdi.