Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde; Bölgesel Amatör Lig’in tescili ile mağdur edilen Karaman Belediyespor’un da içinde bulunduğu birçok kulübün uğradığı haksızlığı Meclis gündemine taşıdı.

ÜÇÜNCÜ LİGE ÇIKMA İDDİASINDAYIZ

Türkiye Futbol Federasyonu’nun ikinci ve üçüncü ligler için play-off oynatma kararı alırken Bölgesel Amatör Liglerde ise mevcut puan durumuna göre sıralamaları tescil ettiğini dile getiren CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver; “Liderle arasında 3 puan fark bulunan Karaman Belediyespor kalan maçlarda puan farkını kapatıp üçüncü lige çıkma iddiasını son maça kadar taşıyabilecekken Federasyonun bu kararıyla mağdur edilmiştir.” dedi.

YA VAZGEÇİN YA İSTİFA EDİN!

Alınan bu kararın hakkaniyetsiz olduğuna vurgu yapan Ünver sözlerini şu şekilde tamamladı: “Federasyonun bu kararı, yaptığı transferlerle yıllar sonra üçüncü lige çıkmak için umut dolu bir sezon yaşayan Karaman Belediyespor ve profesyonel liglerde temsilcisi olmayan hemşehrilerim nezdinde büyük hayal kırıklığı yaratmıştır. Süper Lig'de kalan maçların tamamını, ikinci ve üçüncü ligde ise play-off oynatma kararı alan Federasyonun BAL Ligi'nin tesciline dair kararı büyük haksızlıktır. Federasyon, Karaman Belediyespor'un da içinde bulunduğu birçok kulübü mağdur eden bu kararından dönmeli ya da istifa etmelidir."