Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Şaban Şahin; “2023 hedef değil, safiyane bakış açısı ve bir kazıktır. Bu kazığa bağlanmışlar, 2023’de kurtulacaklarını sanıyorlar” dedi.
Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Şaban Şahin yazılı açıklama yaptı. Şahin;  “Bazen; iktidar partisiyle alakalı haberlerde; “Hedef 2023” şeklinde AKP’li arkadaşlar ifadeler de bulunurlar. 
AKP’liler insanlara 2023 derken, sanki önlerinde büyük engel var; 2023 den önce yaparlarsa olmaz, onları bir tutan varmış da 2023’ e kadar dayanın, 2023 den sonrasını söylemektedirler. AKP’li arkadaşlara soruyoruz; 2023’e kadar size engel koyanlar, 2023 den sonra engelleri kaldıracaklar mı? 
AKP’liler fısıltı gazetesiyle “Lozan antlaşması 1923 de imzalandı. Lozan’ın gizli antlaşmaları, Yüz sene bizim elimizi kolumuzu bağladı. Madenlerimizi işleyemiyoruz. Bu yüz senelik süre 2023 de dolacak, ondan sonra bağımsız olacağız” diyorlar. Mesela; Sayın Ulaştırma Bakanı, bir zamanlar uçak yapma hususunda; “Türkiye kendi uçağını yapacak, uçmasına izin vermiyorlar, 2023 den sonra yapacağız” demişti. Tekrar soruyoruz 2023 den sonra izin verecekler mi?
Meşhur bir deney vardır… Bir akvaryuma aç bir köpekbalığı bırakılır. Akvaryum camla ikiye bölünür. Bölmenin diğer yarısında, köpekbalığına yem olabilecek bir balık vardır. Köpekbalığı yemek için diğer balığa hücum eder, her seferinde cama çarpmaktadır. Bir süre böyle devam eder. Sonra hücum etmeyi bırakır. Bu arada, aradaki cam bölme kaldırılır. Köpekbalığı aç olduğu halde, balığı yiyebileceği halde, balığa dokunmamaktadır…
Bilim adamları bu durumu öğrenilmiş çaresizlik olarak tanımlamaktadırlar. Mevlana Mesnevisinde anlaşılması noktasında böyle anlatımları vardır… Öğrenilmiş çaresizliğe şöyle bir örnek daha verilir. Yavru filleri eğitmek için gücünün yetmediği ve yerinden sökemeyeceği kazığa bağlanır… Bağlandığı kazıktan kurtulmak için bir müddet direnirmiş, kurtulamayınca direnmeyi bırakırmış. Koskoca fil olduğu halde direnmezmiş. O kazığa bağlı kalırmış…
Kısaca; Milli Görüş’ün tek temsilcisi Saadet Partisi olarak diyoruz ki;
2023 hedef değil, safiyane bakış açısı ve bir kazıktır. Bu kazığa bağlanmışlar, 2023’de kurtulacaklarını sanıyorlar!!! Tekrar Ediyoruz 2023 vizyon değil; Öğrenilmiş Çaresizliktir.! 2023’e kadar hareketsiz tutacaklar, 2023 ten sonra hareket etmeye mecalleri kalmayacak.!!! Bizden söylemesi; kurtarın kendinizi bu saçmalıktan …!!!” ifadesinde bulundu.