Türkiye’nin dört bir yanından Milli İttifak’ı oluşturan Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi’ne gönül veren on binler salonun içini ve dışını doldurdu. Sabahın erken saatlerinde başlayan coşku program bitene kadar devam etti.

“Milli İttifak, Milli İktidar” sloganıyla konuşmaların sıkça kesildiği programda Seçim Beyannamesi de açıklandı. Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun posterlerinin de yer aldığı programda Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici seçim beyannamesini birlikte okudular.

YİĞİDE SERMAYE GEREKMEZ, İMAN’DAN BAŞKA…

Sorunlara merhem olacak seçim beyannamesinde vatandaşın hayatını kolaylaştıracak bir çok madde yer aldı.  Kardeşlik ,adalet,paylaşma vurgularının ön plana çıktığı seçim beyannamesini açıklamadan önce Milli İttifak liderleri Mustafa Kamalak ve Mustafa Destici kısa birer konuşma yaptılar. Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak konuşmasına “Yiğide sermaye gerekmez, İmandan başka” diyerek başladı ve şöyle devam etti.”Bugün Milli İttifakın Milli İktidara yürüyüşünün günüdür. Tıpkı suya cemre düşer ya, tıpkı toprağa cemre düşer ya işte onun gibi, inşallah bugünde cemre yüreklere düşmüştür.”

Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan ve merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nu anarak konuşmasına başlayan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici konuşmasına şöyle devam etti.”Eski hükümetleri bırakın ey meydandakiler, yetişip şöyle bir etrafa bakın eğer ibret almak istersen yeter, işte Suriye, işte Arakan, işte Doğu Türkistan daha ibret için bize ne gerek.Rabbim bu birlik aşkını ve iman ateşini inşallah hiçbir zaman söndürmesin”

BEŞİKTEN MEZARA KADAR HERKES SAĞLIK SİGORTALI OLACAK…

Konuşmalarının ardından iki lider seçim beyannamesini birlikte okudular

-Halkın her türlü öneri ve teklifi titizlikle dikkate alınacak

-Kardeşliği tesis edeceğiz

-Örtülü ödenek kaldırılacak

-Kalkınan Anadolu Projesi

-Havuz Tek Hesabı Getirilecek

-Tarım stratejik sektör olarak kabul edilecek

-Esnafa Çözüm ortağı olacağız

-Ulaşımda milli teknoloji harekete geçirilecek

-Okul servisleri bedava olacak

-Beşikten Mezara kadar herkes sağlık sigortalı olacak

-Çalışan ve Emeklilere yüzde 50 Zam verilecek

-Emeklilik yaşla değil prim yılı ile olacak

-Dış politikada kardeşlik esas alınacak

-Kıbrıs davasından vazgeçilmeyecek

-Unutulan D-8 canlandırılacak

Yukarıda zikredilen maddelere ilaveten daha birçok maddenin yer aldığı seçim beyannamesini birlikte okuyan Milli İttifak liderleri Prof. Dr. Mustafa Kamalak ve Mustafa Destici’nin konuşmalarının ardından seçim müzikleri de ilk kez dinletildi. Büyük beğeni alan seçim müzikleri ile heyecan ve coşkunun doruğa ulaştığı program 550 milletvekili adayının tanıtılması ile son buldu...