Grand Karaman Otel’deki kahvaltılı toplantıya İl Başkanı Mahmut Ünüvar, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Gözel, Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, ilçe ve belde belediye başkanları, Merkez Yönetim Kurulu üyeleri Turan Şener, Necmi Yıldırım, İlknur Fidan, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda köy ve mahalle muhtarı katıldı.

Muhtarların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda köy ve mahallelerdeki sorunların yanı sıra güncel siyasi gelişmeler de değerlendirildi. Toplantıda bir konuşma yapan MHP Merkez Yönetim Kurulu üyesi hemşehrimiz Turan Şener, Milliyetçi Hareket Partisi’nin milli iradenin himayesindeki demokratik idari sistemimizin en tepe ile en alt kademedeki yönetim organlarını önemli ve değerli gördüğünü; birinin başarısının diğerinin selametine vesile olurken, hepsinin birden milletin huzurunu temin ettiğini vurguladı. Muhtarlık kurumunun idari sistemin vatandaşla ilk temas kuran eli olduğunu ifade eden Şener konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türk idare sistemi içinde millete en yakın kademede yer alan yönetim organı muhtarlıktır. Sözlükte muhtar kelimesinin karşısında seçilmiş, seçkin kişi yazılıdır. Bu da demek oluyor ki, sizler sadece sandıkta en çok oyu alarak mührü kazanmıyor, aynı zamanda komşularınız ve köylülerinizin indinde muteber kimseler olarak seçiliyorsunuz. Dolayısıyla, temsil ettiğiniz mahallenizin, köyünüzün ortak sesi, demokrasimizin yereldeki kahramanları olarak öne çıkıyorsunuz. Çarşıyı pazarı en iyi bilen, derdin kederin kimde olduğunu yaşayarak gören kimseler sizsiniz. Sizin çabanız ve başarınız yereldeki diğer yöneticilerin, belediye başkanı, kaymakam ve valinin de başarısını belirler. Bu da silsile yoluyla mahallenin, köyün, kentin ve memleketin huzur ve refahını tayin eder. Bakınız kıymetli muhtarlarım, burası önemli, demokrasi yerelde başlayan bir seferberliktir, burada da yolbaşçılarımızın sizler olduğunun altını ısrarla ve önemle çizmek istiyorum.

Gezi Olayları’ndan bugüne son sekiz yıllık süreçte memleketimizde cereyan eden olaylar malumunuzdur. Bu süreçte bir de hain darbe teşebbüsüne maruz kaldık. Çok şükür ki tüm bu bâdireleri aziz milletimizin, sizlerin basiret ve feraseti ile demokrasiye olan sadakatiyle atlattık. Millet sandıktaki sözüne sahip çıkmış, bağımsızlığına uzanan namahrem eli kırıp atmıştır. Ancak şer odaklarının Türkiye üzerindeki hain plan ve emelleri son bulmamıştır. Bugün Doğu Akdeniz’den Kıbrıs’a, Suriye’den Karabağ’a yaşadıklarımız yarın için bugün teyakkuzda olmamızı gerektiriyor. Bu süreçte zayıf yanlarımız, ekonomik sıkıntılarımız yok mu? Elbette var. Ancak biz şuna inanıyoruz: Türk milleti 1923’te cumhuriyeti kurarken de ağır ekonomik sorunlarla, yoklukla boğuşmuştur. Tekâlif-i Milliye emirlerini yaşayanlar bizim büyük atalarımızdı. Sizin büyük dedeniz, benim büyük annemdi. Buna karşın, yedi düvele, içerdeki kahpe ve şer mahfillere aldırmadan hürriyetini rehin vermemiştir. Atalarından aldığı öğüt ve binyıllık yeminle umudunu, sabrını, iradesini besleyip büyütmüş ve nihayetinde kökü mazide cumhuriyetini inşa etmiştir. Özellikle pandemi sonrası yeni bir dünya düzeninin teşekkül ettiğine bugünlerde hep birlikte şahit oluyoruz. Cumhur İttifakı olarak bu güncel gelişmenin peşindeyiz. Yüzyıl önceki kahraman ataların bugünkü varisleri olarak bizler ümitle, sabırla ve yüksek bir iradeyle çalışırsak inanıyorum ki 2023’ten itibaren çok daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz.

Öte yandan, bu yaklaşımımızla bugünkü ekonomik sorunları görmezden geldiğimiz de anlaşılmasın. Sahada vatandaş buluşmalarımızda hizmet sektöründen tarıma birçok alanda acil çözüm bekleyen sorunlarımızın olduğunu gözlemliyoruz. Elbette ki her kurum ve kuruluşta olduğu gibi siz değerli muhtarlarımızın da bir dizi problemle meşgul olduğunuzu biliyoruz. Gerek yerel yönetimin diğer paydaşlarıyla gerekse de merkezi yönetim organlarıyla işleyişte karşılaşılan sorunlar, varsa bunlara yönelik çözüm önerileri konuşulması gereken başlıklardır. Neticede sizler milletimizi ilk gören gözlersiniz, onlara uzanan ilk ellersiniz, şahitliğiniz belediye başkanından cumhurbaşkanına her yönetici için yaşamsal önemdedir, bunun da farkındayız.

Yerel yönetimin yolbaşçısı kıymetli muhtarlarım,

Bu toplantıda bizler dinleyiciyiz… Bugün dinlemek bize, konuşmak size…O sebeple, ben sözlerimi burada noktalayarak kürsüyü sizlere bırakmak istiyorum. Burada bizlerle paylaşacağınız her problemi gerek partimizin merkez yönetim kurullarına gerekse de Karaman’ımızın ilgili ve yetkili makamlarına taşıyacağımızı, bunun ötesinde derdinizin takipçisi olacağımızı hassaten bilmenizi isterim. Yükünüz ağır, işiniz çetin, sizlere güvenimiz ve inancımız ise tamdır. Yol meşakkatli olsa da hep birlikte başaracağımızdan kuşkumuz yoktur, kaderin gayrete âşık olduğunu biliyoruz.

Toplantımıza iştirakleriniz dolayısıyla sizlere tekraren teşekkür ediyor, yarınınızın bugünden daha huzurlu ve mutlu olmasını temenni ediyorum.”