Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Ege Bölgesi Belediye başkan adaylarının, Cumartesi günü Cumhurbaşkanı ve AK parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla İzmir’de düzenlenecek aday tanıtım töreninde açıklanması bekleniyor.

AK Parti 31 Mart mahalli idareler seçimleri için Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayını belirledi. AK Parti’nin Büyükşehir Adayı hemşerimiz, AK Parti Karaman Belediye Başkan Aday Adayı Abdüllatif Hıdır’ın abisi eski Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır oldu.

MEHMET NİL HIDIR KİMDİR?

Mehmet Nil Hıdır, 1 Ağustos 1956’da Karaman’da doğdu. Babasının adı Yahya, annesinin adı Perihan’dır. Ak Partiden Karaman Belediye Başkan aday adayı olan Okan Abdullatif Hıdır’ın abisi ,Tıp Doktoru; Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Londra’da “Accident and Emergency Course” eğitimi gördü. Talebe Federasyonu İzmir Şube Başkanlığı yaptı.

Van Çatak’ta Sağlık Ocağı’nda doktor olarak göreve başladı. Van Ana Çocuk Sağlığı Şube Müdürü, Van Sağlık Müdür Yardımcısı ve Vekili, Konya 5. Sağlık Ocağı Tabibi, Konya Sağlık Müdür Yardımcısı, Fethiye Hudut Sahilleri Tabibi, Marmaris Devlet Hastanesi Acil Hekimi, SSK İşyeri Tabibi ve Serbest Hekim olarak çalıştı. 2007 Genel seçimlerinde AK Parti’den Muğla milletvekili seçildi. Hıdır, evli ve 4 çocuk babasıdır.