Kağnıcı, yapmış olduğu yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“1 Temmuz itibari doğalgaz %12, elektriğe %15 zam yapıldı. Ülkemizi yönetemeyen iktidar normalleşme sürecinde halkımıza hoş geldin yeni normalleşme diyerek zamları dayatmaktadır. Enflasyon yok, kriz yok diye bas bas bağıran iktidar bu uygulamalar ile bu ne perhiz bu ne lahana turşusu sözlerini bizlere hatırlatmakta. İşçinin, memurun, emeklinin maaşına zam var mı peki elbette yok çünkü ülkemizde enflasyon yok. Maaşlar erimekte, alım gücü yok edilmekte, milletimiz yoksulluğa itilmektedir.

Bu ülkenin üreten, çalışan, emek verenlerinden aldıklarını 5’li çeteye peşkeş çeken iktidar aziz milletimizin sabrını zorlamaktadır. Artık milletimiz mega projeler palavralarını istemiyor, kötüye giden ülke düzeninin iyileştirilmesini, huzur ve refah içerisinde hak ettiği onurlu hayatı yaşamak istiyor. Koskoca ülke birkaç yandaşa peşkeş çekilmekte bedelini de hep birlikte ödemekteyiz. Özelleştirme ile başlayan talan, şiddetini artırarak hastanelerin, oto yolların, havaalanlarının sözde yap-işlet-devret yöntemi ile yapılıp halktan alınıp 5’li çete üzerinden iktidar mensuplarına aktarılmaktadır. Şimdi de hiçbir önceliği ve önemi olmayan sadece rant için, Katarlılara altın tepside ülkemizin topraklarını sunmak adına Kanal İstanbul projesini yapmaya çalışıyorlar. Mevcut bekleyen acil yatırımları neden yapmıyorsunuz? Konya-Karaman ovasında sular çekilmekte tarım bitiyor bu sözde mega proje ile bu ovayı kurtaramaz mısınız? Sizin derdiniz millet değil ki bunu biliyoruz, bu nedenle milletin derdi umurunuzda da değil. Bakanların kendi kurumlarına fahiş fiyatlarla ürünler sattıklarını, iş adamlarına çeşitli sebepler gösterilerek çöküldüğünü, illegal ne kadar pis iş varsa ülkemiz üzerinden yapıldığını ve bazı iktidar mensuplarının göz yumduğunu hatta işleri yönettiğini hayretle öğreniyor, takip ediyoruz. Ne acıdır ki koskoca Türkiye Cumhuriyeti iktidarı doyuramadı, bu ne aç gözlülük düşün yakamızdan artık.

Saraylarda oturup gününü gün edenler, 3-5 maaş hatta 41 maaş alanlar milletimizin sesini duymayı bırakın, duymak için çaba sarf etmiyorlar bile. Onlar halktan bi haber yaşamlarını sürdüre dursunlar aziz milletimiz onların refahı için çalışmaya devam etsin. Bu düzen değişmelidir, artık iktidara ve yandaşlarına, yalakalarına Türk milleti sandıkta cevabını en iyi şekilde verecektir. Ülkemiz başkanlık sistemi ile su alan gemi misali batmakta, en çok zararı bu ülkenin gerçek sahipleri millet çekmektedir. İktidar acilen erken seçim kararı alarak, ülkeyi yönetemediğini kabullenerek demokratik yollarla gitmeli, yaptıklarının hesabını vermelidir. Demokratik şekilde iktidara gelenler yine aynı şekilde gitmeyi de bilmeliler.

Millet ittifakı olarak cennet vatanımız Türkiye’mizi yönetmeye tüm kadrolarımız ile talibiz. Milletimiz adaletsizlikten, ekonomik sorunlardan, yalanlardan, talanlardan, yandaşın kayrılmasından bıktı. Millet ittifakı belediyelerimizin yapmış oldukları hizmetler, sergiledikleri yönetim hepimizin takibinde ve milletimiz tarafından takdir edilmekte. Ülkemizi de şehirlerimizi nasıl adaletli ve refah içerisinde yönetiyorsak o şekilde yöneteceğiz. Aziz milletimizi güçlendirilmiş parlamenter sistem ile hak ettiği geleceğe umutla bakan, bugününden memnun hale getireceğiz. Bütün kadrolarımız ile hazırız. İktidara sesleniyorum YÖNETEMİYORSUNUZ artık yeter sandığı getirin Türkiye’nin önünü açın.