İl Başkanı Kağnıcı, yayınladığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Resmi Gazete'de yayınlanan Elektrik Dağıtım Tarifesinin Düzenlenmesi ile Perakende Satış Tarifesinin Düzenlenmesi hakkındaki tebliğlere göre, 2021-2025 yılları arasındaki 5 yıllık dönemde elektrik dağıtım şirketleriyle elektrik tedarik şirketlerinin yaptıkları masrafların vatandaşın faturasına yansıtılacağı belirlendi.

Yayınlanan tebliğlere göre elektrik tedarik ve dağıtım şirketlerinin, danışmanlık ve müşavirlik, dava, mahkeme, avukat, icra, noter harcamaları, haberleşme, seyahat, konaklama, personel yollukları, büro giderleri gibi harcamaları vatandaşın faturasına yansıtılacak. Evine ekmek götüremeyen vatandaşın, zar zor ödedikleri faturalara bu şekilde bir yansıtma yapılması akıl alır gibi değil. Vatandaş elektrik şirketlerinin temsil ve ağırlama giderleri, üye oldukları derneklere ödedikleri aidatlar, verdikleri ilanların giderlerini ödemek zorunda mı? Milletin parasını 3-5 yandaşa peşkeş çekmekten vazgeçin artık. Zaten faturaların büyük kısmı vergi ve dağıtım payı içermekte, bir de bu giderlerin vatandaşa yansıtılması, vatandaşa sahip çıkamamanın göstergesidir.

Pandemiden dolayı milyonlarca kişi evlerine ekmek alamaz, kirasını, faturasını ödeyemez duruma gelmiştir. Bu zor günlerde vatandaşın yükü hafifletileceğine, yük üstüne yük bindiriliyor. Binlerce esnafımız kepenk kapatmış durumda, aylardır iş yapamayan kahveci, servisçi, kantinci esnafımız, düğün salonu, restaurant, cafe ve öğrenci yurdu işletenler, müzisyenler, garsonlar gibi milyonlarca insanımızın ekonomik sorunları çözüm beklerken iktidar Türk milletinin sırtına binmekte, cebinde ki son birkaç kuruşunu elinden almaktadır. Çarpan etkisiyle 300 Milyar lira dağıtıldığını söylüyorlar ancak bunun sadece 6 Milyar TL kadarlık kısmı hibedir. Kalan kısmı kredi olarak, geri ödemeli şekilde verilmiştir. Bu milletin yarasını sarmak değildir, günü kurtarma politikasıdır. Bugün dükkanını açamayan esnafımız, çalışamayan insanımız bu kredileri nasıl ödeyecekler? Bunun için dertlenen bir iktidar maalesef görülmemekte, aksine üreticiye haciz gönderen bir iktidar var.  Faturasını ödeyemeyenleri karanlığa mahkum mu edeceksiniz? Sonrasında vatandaşa nasıl hesap vereceksiniz? Acilen iktidar bu hatadan dönmelidir. Bu zor günlerde vatandaşa yük olmak yerine ekonomik sorunlar için çözüm üretmelidir. En azından elektrik, doğalgaz, su faturalarının ve kamuya ait mülklerde kirada oturanların kiralarının Mayıs ayına kadar faizsiz olarak ertelenmesi ve 12 taksit olarak ödenmesi sağlanmalıdır.”