Durmaz, yapmış olduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Üniversite öğrencileri ülkemizde birçok sorun ile karşı karşıyadır. Eğitim-öğretim problemleri, ekonomik problemler, sosyokültürel problemler, psikolojik problemler bu problemler arasında en önemli olanı ise ekonomik problemler, çocukları üniversite kazandığı için sevinen aileler, işin ekonomik boyutları ortaya çıktığı zaman sevinçleri kursaklarında kalıyor. Bu yıl çoğu arkadaşımız barınma sorunu yaşamakta ve üniversite kazandıkları şehirler de güvenle kalabilecekleri devlet yurtları ne yazık ki yeterli değil.

KYK yurtlarına yerleşen arkadaşlarımız ise yurt ücretlerini ödemekte sıkıntılar yaşıyor. Yurtlar fiziksel özellikleri ve barınma durumuna göre 6 kategoriye ayrılıyor. KYK açıklamış olduğu fiyat listesine göre 6 tip yurt fiyatı 450 TL, KYK burs ve kredi ücretleri ise 650 TL geriye kalıyor 200 TL verilmiş olan burs ve kredi ne yazık ki arkadaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya yetmiyor. Üniversite boyunca verilen krediler daha sonra faiziyle geri alınıyor. Bittikten sonrada hem işsiz ve hem de almış olduğu kredilerin borcunu ödemek zorunda kalıyor.

AKP iktidarı Türkiye’yi öyle bir duruma getirdi ki üniversite kazanmak ayrı, okumak ayrı bir dert haline geldi.

Peki ya Cumhuriyet Halk Partisi ne yapacak. İktidara geldiğimizde ilk bir haftada KYK borç faizlerinin tamamını sileceğiz. ,KYK öğrenim kredisi borçları sıfır faizle yapılandırılacak. Faizsiz ve taksitli geri ödeme süreci işe başladıktan sonra uygulamaya konulacak.  Genç ve üniversiteli işsizliğini bitirmek için gençlerimiz yeteneğine, Türkiye’nin gereksinimlerine ve çağın gerekliğine göre yönlendirilecek, bunun için kapsamlı eğitim ve istihdam programı uygulanacaktır.”