Başkan Şahin yaptığı açıklamada ülkenin ekonomisinin iyi yönetilmediğini ve ülkenin iflas ettirildiğini savundu.

 DEVLET, BORCU İÇİN 38,2 MİLYAR TL. FAİZ ÖDEDİ

Merkezi yönetim borcunun 820,5 Milyar TL. ’ye ulaştığını kaydeden Başkan Şahin; “Geçtiğimiz günlerde hükümet tarafından yeni OVP(Orta Vadeli Program) açıklandı. Bu programa Maliye Bakanı tarafından bazı vergilerde artış yapılacağı, özelleştirme ve varlık satışı yapılacağı belirtildi. Kanaatimizce açıklanan bu OVP ülke ekonomisinin iflas ettiğinin ilanıdır. Biz Saadet Partisi olarak bu ekonomi politikasının ülkeyi uçuruma götüreceğini, bu ekonomi politikasının Derviş politikası olduğunu, borcu borç ile kapatmanın bir strateji değil felaket olduğunu her fırsatta belirtmiştik. Maalesef biz yine yanılmadık. Bilindiği üzere 2017 yılı için bütçeye 57,5 Milyar TL. faiz ödemesi koyulmuştu. Ağustos ayına kadar ki gerçekleşme açıklandı ve bu açıklamaya göre Devlet bu yıl Ağustos ayına 38,2 Milyar TL. Faiz ödemesi yaptı. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 31 Ağustos tarihi itibariyle Merkezi Yönetim Borç Stoku 820,5 Milyar TL. 30 Haziran Tarihi itibariyle dış borcun Milli gelire oranı ise %51,8 oldu. Bu oran 2003 yılında %37 idi. Sadece bu rakamlar bize felaketin habercisidir.” dedi.

ÖLÜMÜ GÖSTERİP SITMAYA RAZI ETMEK

Başkan Şahin, memura verilen zammın geri alındığını belirttiği açıklamasına “Açıklanan OVP’ da en çok konuşulan MTV. MTV’nin %40 oranında artacak deniliyor. Bu kanaatimizce ‘Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek’ deyiminin uygulamasıdır. Bu oranın düşürüleceğine inanıyoruz. Vatandaşın MTV zammını tartışması istendiği için kasten bu şekilde açıklandığını kanaatindeyiz. Çünkü bu programda gözden kaçırılmak istenenler var. Mesela gelir vergisindeki artış. Memura 2018 yılının ilk altı ayı için verilen %4 zammın %3’ü geri alınıyor.” Diyerek devam etti.

HÜKÜMETİN MÜTHİŞ İCADI

Ülkemizde 211 çeşit vergi ve buna bağlı olarak 46 çeşit vergi cezası uygulandığını belirten Şahin; “Saadet Partisi olarak verginin, Devletin bekası için elzem olduğunu ancak haksız verginin vatandaşa zulmetmek olacağını biliyoruz. Devlet veya hükümet ‘kuvvet bende’ diyerek işine geldiği gibi vergi alamaz. Yapması gereken vatandaşına en iyi imkanları onların sırtına binmeden sunmaktır. Halbuki şu anda ülkemizde 211 çeşit vergi vardır ve buna bağlı olarak 46 çeşit vergi cezası bulunmaktadır. Bu vergilerin %68,2’si dolaylı vergidir. Bu hükümet verginin vergisini icat ederek büyük ama zararlı bir buluş gerçekleştirmiştir.” dedi.

ASIL TEHLİKE GİZLENİYOR

Açıklanan programda asıl tehlikenin konuşulmadığını savunan Başkan Şahin, “görülüyor ki bu açıklanan programda MTV’nin konuşulması istenmiş. Bu oran düşürülecektir ve bir süre daha konuşulması sağlanacaktır. Ancak bu programdaki özelleştirme, Fabrika satışı, Varlık satışı gibi maddelerin gündeme gelmesi gerekir. Asıl tehlike buradadır. Bunlar konuşulmuyor, konuşturulmuyor. Bugüne kadar hep satarak, borçlanarak idare edildi bu ülke sonuç, 820,5 Milyar TL. borç. Fabrika satışı dediği stratejik önemi olan Şeker Fabrikaları. Bu fabrikalar satılacak bunları muhtemelen küresel NBŞ çetesi alacak ve kapatacak. Varlık satışı dediği nedir? Varlık fonu. Varlık fonundaki kurumların satışı ki bunların çoğu stratejik kurumlardır. Bakınız stratejik bir kurum olan Türk Telekom elden çıkarıldı sonra neredeyse tüm Dünyanın bizi dinlediği ortaya çıktı. Bu programın esas tehlikeleri ayrıntılarda bu ayrıntıların konuşulması ve satmaktan vazgeçilmesi gerekir.” diyerek açıklamasını bitirdi.