Ziyaretlerde İl Başkanı Şahin; “Ülkemiz zor günlerden geçiyor ekonomi dibe vurmuş, Döviz faiz artışı yapılmasına rağmen durdurulamıyor, Asgari ücretli, işçi, memur perişan piyasada para yok hal böyle olunca esnaf çok zor durumda, Dış politika çökmüş durumda ticaret yapacak komşu kalmadı. Suriye’de nihayet bir çözüm arayışı başladı. Ancak bu arayış için 600.000 bin Suriyelinin ölmesi mi gerekiyordu, milyonlarca Suriyelinin mülteci durumuna düşmesi mi gerekiyordu. Bizi Eset’çi ilan etmek yerine kulak verip bölgenin bu hale getirilmesinin önüne geçilseydi olmaz mıydı? Öte yandan Eğitim alarm veriyor, derhal anasınıfından üniversiteye kadar ahlak ve maneviyat eksenli bir eğitim sistemine geçmeliyiz. Esnaf yanında çalışacak meslek öğrenecek çırak, kalfa bulunamıyor.” dedi.

Referandum konusuna da değinen Şahin; “Başbakan yardımcısı referandumdan hayır çıkarsa suikastlar, canlı bombalar devam edebilir, evet çıkarsa terörün sesi kısılır diyor. Bu şekilde tehditlerle oylar evet şekline devşirilmek isteniyor. Referandumdan evet çıksa bile ilk seçim 2019’da yani 2019’a kadar bu sistemle bu hükümetle devam edeceğiz nasıl olacakta Nisan ayında terör bitecek.” dedi.

Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Esnaf ve Sanatkarlar odası başkanı Bayram uysal; “Esnaf, bilhassa küçük esnaf çok zor durumda, idarecilerimizin küçük esnafa açıkladığı 50.000 TL. tutarında faizsiz krediye ilk üç gün içinde Türkiye genelinde 245.000 başvuru yapıldı. Başvuruların 15.000 adetine kredi sağlanacak deniliyor. Bu krediye Karaman esnaflarımızdan başvuranların sadece 45 tanesine kredi çıktı ki bunun sadece 5 tanesi küçük esnaf diğer 40 tanesi büyük işletme sahibi insanlar. Bu krediyi henüz alan olmadı. Biz esnafımızın içinde bulunduğu durumu raporlar halinde üst birlik ve yöneticilerimize bildiriyoruz ama bu ana kadar esnafa çare olacak bir karşılık görmedik. Esnafımızın çırak ve kalfa sorunu var. Milletvekillerimiz ile seçimlerden bu yana görüşme şansımız olmadı. Esnafımızın sorunları acilen çözülmesi gerekiyor.” dedi.

Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Öngay, ziyaretten memnuniyetini dile getirdikten sonra Saadet Partisi GİK üyesi ve Karaman İl Başkanı Şaban Şahin’in Köy ve Mahalle Muhtarlarımızın hizmet alma noktasında durumu sorması üzerine; “ Biz her etkinliğimize Milletvekillerimizi, Karaman yöneticilerini, STK’ları ve Siyasi Parti yetkililerini davet ederiz ancak bu davetlerimize asıl gelmesi gerekenler gelmediği gibi Siyasi Partilerden de çok az katılım oluyor. Dolaysıyla Muhtarların sorunlarını ilgililere ulaştıramıyoruz.” dedi.