Toplantıya İl Başkanı Nazmi Ünlü, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca, İl Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy,  Milletvekilimiz Recep Konuk, Milletvekilimiz Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Recep Konuk, İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Belde, ilçe Belediye Başkanları, mahalle, köy, belde, ilçe başkanları, tüm teşkilat mensupları  katıldı. İl danışma meclisi toplantısına gönderilen telgraflar okunmasından sonra divan, divan Başkanı Murat Öztürk, Başkan Yardımcısı Özgür Soyalan, Üyeler Serap Güler, Sami Sağkaya’dan oluştu.

Divan Başkanı Murat Öztürk;

Gerçekten bu günde kendisinden fedakarlık toplantımıza katılmanız çok önemli. Bizleri belki de diğer partilerden ayıran en önemli neden de bence budur. Sadece bir siyasi parti çalışması olarak bu işi aynı zamanda manevi bir heyecanla ve dava bilinci olarak görmek gerektiğini düşünüyorum. Bugüne kadar parti çalışmalarında emeği geçen tüm arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Karaman Ak Parti teşkilatları olarak birbirlerine olan sevgi ve saygıyı hiç kaybetmeden çalışmalarımıza devam edeceğimize olan inancımız tamdır. Bundan sonraki dönemde de çalışmalarımıza aynı heyecan ve disiplinli olarak 2023 hedeflerine daha da çok yaklaştırmakta olacağını ifade etmek istiyorum.

İl Başkanı Nazmi Ünlü;

AK Parti’miz Türk siyasetinde pek çok gelenek başlatmıştır ve bunlardan birisi de İl danışma meclisi toplantılarıdır. AK Parti kuruluşundan itibaren istişareye çok önem vermiş ve istişareyi kurumsallaştırmıştır. Siyasetimiz adalet, hakkaniyet ve istişare üzerine kuruludur. İlk günkü aşkla, şevkle ve kararlılıkla Karaman’ın her zaman hizmetindeyiz

Son aylarda Hatay’ın güneyindeki Türkmenler bir katliamın eşiğinde hayatlarına devam etmektedir. Türkmen dağında ilerlemeye çalışan Suriye ordusu, bölgedeki Müslüman kardeşlerimizin varlığına son vermek istemektedir. İçinde bulundukları savaş ve kış şartlarını da göz önüne aldığımız zaman oradaki kardeşlerimiz zor günler geçirmektedirler. AK Parti olarak bu saldırıları kınadık ve kınamaya devam ediyoruz.

Suriye Türkmen Meclisi Genel Başkan Yardımcısı Zeki Türkmen ve AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sosyal İşler Başkanımız Nükhet Hotar’ın yaptığı görüşme sonrasında bölgede acil olarak ihtiyaç duyulan malzemeler, tespit edilmiştir.

Bizler de Karaman AK Parti teşkilatları olarak 3 Tır İhtiyaç malzemelerini İl Başkan Yardımcımız Eşref Pınar, Merkez İlçe Başkan Yardımcımız Mustafa Gülcan Refakatinde yerine ulaştırdık. Bu Kampanyaya destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Karaman İlimiz olarak bayır bucak Türkmen kardeşlerimize 16 tır yardım göndermiş bulunuyoruz.

Kıymetli Teşkilat Mensuplarımız,

İyi yönetilen Türkiye her şart altında istikrarını koruyor, adım adım bütün engellemelere rağmen geleceğini inşa ediyor, bu parlak tablo içinde, eksikliği hissedilen tek husus "ciddi muhalefet"tir.

Ne yazık ki 14 yıldır olduğu gibi bugün de Türkiye'nin bugünü ve geleceği için gerçekleştirdiği atılımlara muhalefetten hiçbir katkı gelmiyor.  "Muhalefet, demokrasinin olmazsa olmazıdır. Gelin bu ülkeyi el birliğiyle geleceğe taşıyalım" çağrısına bile yanaşmıyorlar.

AK Parti millet için yoğun bir mesai verirken, gece gündüz koştururken, son bir hafta içinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yine bir siyasi parti, Ana muhalefet partisi liderine yakışmayacak bir tutum takınmıştır.

Kılıçdaroğlu'nun, bulunduğu yüksek makama, milletin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı kullandığı üslup asla kabul edilemez. Sizin demokrasiye, milletin tercihine saygınız bu mu? Türkiye Cumhuriyeti'nin en yüksek makamı olan Cumhurbaşkanlığı makamına saygınız bu mu? AK Parti olarak, Bizler bu ülkenin meselelerinin çözümüne sizleri dahil etmek için defalarca çağrıda bulunduk ve halen de bulunmaya devam ediyoruz. Meclis çatısı altındaki misyonunuza, konumunuza, vekillik makamınıza saygı gösteriyoruz. Ancak sizden de aynı saygıyı beklemek, bizim hakkımızdır. Ancak siz Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na saygı gösteremiyor, hakaretler, tehditler savuruyorsunuz. Eskiden oy veren vatandaşlarımıza hakaret ederdiniz, şimdi milletimizin oy verdiği kişilere, özellikle de Cumhurbaşkanımıza hakaret ediyorsunuz. Muhalefetinizdeki tek değişim bu. Yıllardır bu üslupsuzluğunuz, bu yapıcılıktan uzak siyasi tutumunuz sebebiyle bu millet size ders üstüne ders verdi, her seçimde sizi sandığa gömdü ama hiçbir şey öğrenmediniz. Siz aynı ezbere, aynı nezaketsizliğe, demokratik olgunluktan nasibini almamış aynı yıkıcı söyleme devam ediyorsunuz. Kılıçdaroğlu bilsin ki Türkiye bu köhne siyasi anlayışları çoktan aştı."

Halkımız hem 7 Haziran'da hem de 1 Kasım'da anlayabilenler için ibretlerle dolu tarihi mesajlar vermiştir. AK Parti bu mesajları alabildiği için bugün yüzde 50'ye yakın bir oyla iktidar olmuştur, kamuoyu anketleri de oylarımızın sürekli yükseldiğini ortaya koyuyor.

"Siz, 'neden bu millet bizi tercih etmiyor, neden iktidar için bir seçenek olamıyoruz, yüzde 30'a bile yaklaşamıyoruz' diye hiç kendi kendinize soruyor musunuz? Hiç dönüp aynaya bakıp, 'neden bu millet bize itibar etmiyor, bizim söylediklerimizi kaale almıyor, verdiğimiz bütün bu uçuk vaatlere bile gözünün ucuyla bakmıyor' diye kendi kendinize soruyor musunuz?"

"CHP'nin zihniyeti, kafası değişmiyor"

"Sürekli kurultaylar yaparlar ama kurultaylarda seviyeli tek bir tartışmanın olduğunu, tek bir özeleştirinin gündeme gelip, yeniden yapılanmanın gerçekleştiğini göremezsiniz. Sürekli kadrolar, isimler değişir ama değişmeyen bir tek şey var o da CHP'nin zihniyeti, kafası değişmiyor, problem orada. İsimlerin değişmesi önemli değil. Çünkü özeleştiri yapmıyorlar, istişare etmiyorlar, fraksiyonel bir anlayışı siyasete egemen kılmaya çalışıyorlar"

"Partilerinin kongresinde bile vizyon çizmek yerine hakaret ediyorlar. Size oy verenler de dahil olmak üzere bütün vatandaşlarımız aslında size niye itibar edilmediği sorusunun cevabını biliyor, bilmeyen sadece Kılıçdaroğlu ve CHP yönetimi."

Kıymetli Teşkilat Mesuplarımız;

Önümüzde temsil kabiliyeti yüksek bir Meclis tablosu var, 1 Kasım seçimlerinden sonra her alanda çok önemli hedeflerimiz var.  Hükümet Programımız açıklandı, bunun ardından adım adım reform ve projeleri hayata geçirmeye başladık, seçim öncesi vatandaşlarımıza vadettiklerimizin tümünü büyük hızla gerçekleştiriyoruz.

"Bugün itibarıyla ilk üç ay için reformlarımızın yüzde 30'unu, vaatlerimizin ise Meclis'te görüşmeleri devam edenlerle birlikte yüzde 66'sını gerçekleştirdik. Daha yılın ilk ayı tamamlanmadı ama bunları gerçekleştirdik".

Kıymetli Teşkilat Mensuplarımız;

"Birileri bu istikrarlı gidişten rahatız oldu"

Seçimin üzerinden kısa süre geçmesine rağmen, verdiğimiz sözleri yerine getirdik ve getirmeye devam edeceğiz.

"Bütün bunlar gösteriyor ki Türkiye artık seçim atmosferinden çıkmış, icraat, reform, hizmet dönemini başlatmıştır"

Halkımızda aldığımız yetki çerçevesinde 4 yılı kapsayan ve Türkiye'nin gelecek 10 yıllarına damga vuracak bir programız var.

Şimdi her şey yoluna girmiş, Türkiye bütün enerjisiyle gelecek hedeflerini gerçekleştirmeye yoğunlaştırmışken, birileri bu istikrarlı gidişten rahatsız oldu. Değişik çevrelerde 'Türkiye erken seçime gidecek' gibi aslı astarı olmayan spekülasyonlarla kafaları karıştırmaya çalışanlar var. Açık ve net olarak ifade edeyim ki 1 Kasım seçimlerinde demokratik istikrarı bulan Türkiye'nin bugün itibarıyla erken seçim gibi bir gündemi yoktur."

Son iki yıl içinde 4 seçim yapılmıştır.

Milletimiz bu 4 seçim sonucunda yüzde 50'ye yakın oyu AK Parti'ye, AK Parti kadrolarına talimat vermiştir. Bu talimatın gereğini yapmadan, yeniden erken seçim tartışmalarını başlatmak söz konusu olamaz. Türkiye'nin daha fazla vakit kaybetmeden, değişen ihtiyaçlar doğrultusunda meselelerine çözümler üretmesi ve geleceğe hazırlanması lazım. Kısır çekişmelerden bir an önce uzaklaşarak bu ülkenin hedeflerine, yatırımlarına, projelerine, etraftaki ateş çemberine rağmen bu ülkenin kalkınma hedeflerine ve 2023 hedeflerine odaklanmamız lazım. Demokrasimizi, adalet sistemimizi, toplumsal hayatımızı objektif kriterlerle geliştirmemiz lazım.  Türkiye'nin kaybedecek bir dakika daha vakti yok. Bizim için her dakika çok değerli. Evet bu ülkede bir seçim yapılacaktır, ama 4 yıl sonra yani zamanı geldiğinde yapılacaktır.

7 Haziran öncesinde de aynı çevreler, "Bu seçim yapılmayacak, yapılamayacak" iddialarıyla ortaya çıkmış ama seçimin yapılmıştır, 1 Kasım öncesinde yine, "Bu seçim yapılmayacak, Ankara saldırısı sonrasında büyük kargaşa olacak, AK Parti devri bitecek" diyenler olmuş, ama AK Parti her zamankinden daha güçlü şekilde 1 Kasım sandıklarından çıkmıştır.

"Bizler hiçbir zaman seçimlerden çekinmedik, her zaman millet iradesini başımızın tacı yaptık. Ama bütün bu mücadelelerin sonunda gördüğümüz bir gerçek vardır ki siyasi istikrarı temin etmek seçimlerin asli görevidir ve bugün de siyasi istikrar söz konusudur. Bu siyasi istikrarla birlikte gelen halkımızın taleplerini karşılamak bizim en öncelikli hedefimizdir. Bunlar belli maksatlarla ortaya atılan, Türkiye'nin gelişme dinamizmini sekteye uğratmayı hedefleyen asılsız dedikodulardır. Bilsinler ki bir an için bile gözümüzü hedeflerimizden ayırmayız, enerjimizi çarçur etmelerine izin vermeyiz, hiçbir kumpasa, hiçbir siyaset mühendisliğine de mahal bırakmayız. Açık söylüyorum, AK Parti hareketinin manevi dinamiklerini, köklerini, milletle buluştuğu noktaları, siyasetimizin temel unsurlarını anlamak istemeyenler, bazı hastalıklı zihniyetler, AK Parti'yi zaafa uğratmak için fitneden, fesattan medet umuyorlar. Fitne ateşine bir odun atarak kendilerine ikbal arayanlar, millete ait olan, milletin hizmetinde olan bu siyasi hareketi asla akamete uğratamayacaklar ve burada asla kendilerine yer bulamayacaklardır. Bizim ülkemiz için büyük rüyalarımız, büyük hedeflerimiz var. Millet 1 Kasım'da mührü oy pusulasına vurdu, Kılıçdaroğlu hala dinliyor, hala onu dinliyor. O mührün sesi o kadar ağır geldi ki bu sefer yaptığı tek şey o mührün güçlü sesine karşı nezaketsiz bir üslup takınmaktır. Biz onlara edebi de öğretiriz. Seçim mührünü öğrettiğimiz gibi siyasi edebi de siyasi ahlakı da ona öğretiriz."

"TBMM çatısı altında güçlenen ortak irade bir kez daha ortaya koymuştur ki Türkiye cunta yapımı anayasa ile daha fazla yol alamaz, almamalı. Demokrasiye ve hukuk devletine inanan, Türkiye'nin çözüm bekleyen sorunlarına odaklanan ve çözüm isteyen herkes kabul eder ki vatandaşlarını bütün olarak görmeyen, devleti milletten sakınan, vatandaşlık hukukunu esas almayan, buyurgan bir anayasa, Türkiye'nin anayasası, yol haritası olamaz. Milletin onayından ve milletin seçtiği bu aziz Meclisten güç almamış anayasa Türkiye'nin anayasası olamaz" .

AK Parti olarak önceliğimiz, darbe dönemi zihniyetiyle hazırlanan mevcut Anayasa'nın yerine demokratik, özgürlükçü ve bu ülkeye yakışan bir anayasa hazırlamaktır. Türkiye her alanda reformlar ve atılımlar gerçekleştirirken, buna yakışır anayasanın da bir an önce gerçekleşmesi gerekmektedir.

Yaşadığımız arızi sorunlar geride kalacaktır. Allah'ın izni ve yardımıyla Türkiye bu dönemsel sorunları, bütün bu önüne konan engelleri birer birer aşacaktır. Türkiye, demokrasi ve hukuk düzenini daha sağlam hale getirecek ve daha sağlam bir adalet düzeni inşa edecektir. Devletimiz ile milletimiz daha çok el ele verecek ve ihtilaf alanlarını birer birer bertaraf edecektir. Başkaları nefretten beslenebilirler. Başkaları nezaketsiz bir siyaset üslubuna dayanabilirler. Başkaları umutlarını kaybedebilirler. Başkaları milletimizi kucaklayamayabilirler. Ama biz her zaman ümitvar olacağız, milletimize bir bütün olarak bakacağız. Parçanın değil, bütünün derdini taşıyacağız. Bütünün derdini taşıyanların derdi, davası büyüktür. Davası büyük olanların da yardımcısı Allah ve millettir. Biz büyük düşünmeye mecburuz. Coğrafi kaderimiz, tarihi kaderimiz bizi büyük düşünmeye icbar etmiştir. Biz istesek de küçük düşünemeyiz, biz merhametten el çekmeyiz, biz adaletten vazgeçmeyiz ve bizim düşünce dünyamızda bizim siyaset felsefemizde insan insanın kurdu değildir. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesi vardır. Bize göre insanın insanı ezmediği adil bir dünya mümkündür. Yeter ki insanı eşrefi mahlukat olarak bilelim. Yeter ki adaletten, hukuktan, edepten, vicdandan sarfınazar etmeyelim. Yeter ki birbirimizin hukukuna sahip çıkalım. Yeter ki merhametten, şefkatten vazgeçmeyerek, bütün mazlumların hamisi olalım. Yeter ki her sözümüzü milletimizin birlik ve bütünlüğünü gözeterek söyleyelim. Bunun içindir ki Türkiye bugün dünyanın ve gönül coğrafyamızın hem aklı hem vicdanıdır, hem yüreği hem zihnidir. Bu şuurla, bu kararlılıkla milletimizle el ele vererek, bu medeniyet yürüyüşünü tamama erdireceğiz."

Daha iyi bir gelecek için hiç ara vermeden projeler geliştirmeye ve bunları birer birer hayata geçirmeye devam edeceğiz. Bizler her gün, her saat, her an İlimiz için Ülkemiz için ne yapabiliriz. İlimizi ve Ülkemizi daha iyi noktalara nasıl getiririz' diye düşünüyoruz. Çünkü biz bu makamları halkımıza duyduğumuz sevda için, halkımıza hizmet için bir vesile olarak görmekteyiz. 'Davası büyük olanların yardımcısı Allah ve millettir' . Allah İlimizin ve  Ülkemizin yolunu açık etsin, bizi, milletimizin gösterdiği istikametten ayrı düşürmesin.

İl Danışma Meclisi toplantımıza katılan tüm teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum, toplantımızın ilimize ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Sağolun, varolun, Allah’a emanet olun.

Karaman Milletvekili Recep Şeker;

Bugün itibarıyla ilk üç ay için reformlarımızın yüzde 30'unu, vaatlerimizin ise Meclis'te görüşmeleri devam edenlerle birlikte yüzde 66'sını gerçekleştirdik. Hamdolsun. Daha yılın ilk ayı tamamlanmadı ama bunları gerçekleştirdik".

Kıymetli Teşkilat Mensuplarımız;

Asgari ücreti bin 300 liraya çıkardık.

 Emeklilere yılda bin 200 lira ek zam yaptık, emeklilerimiz ilk zamlı maaşlarını da aldılar.

Astsubay emeklilerinin intibak sorununu çözdük.

Lisans öğrencilerinin bursunu 400 liraya yükselttik ve yükseltilmiş bursu almaya başladılar.

Askeri öğrenci harçlıklarını 400, er ve erbaş harçlıklarını 100 liraya çıkardık.

Esnafa 30 bin TL faizsiz kredi vermeye başladık.

Gençlere 50 bin TL karşılıksız nakdi destek vermeye başladık.

Gençlerimize 100 bin TL kredi verdik ve krediye yüzde 85 kefalet imkanı getirdik. Meclis'imizde tartışılıyor, gençlerimizin kurduğu iş yerleriyle ilgili 3 yıl vergi alınmaması uygulamasını başlatıyoruz.

30 bin öğretmen ataması için yasal düzenlemeler bitti, inşallah Şubat ayında atamaları gerçekleştirmiş olacağız.

140 tane öğretmen Karaman’a atanacak.

KOBİ'ler için kefalet limiti yükseltmesi ve vadelerinin artırılmasını sağladık.

Yem ve gübrede KDV'yi tamamen kaldırdık. Kaldıracağız demiyoruz, kaldırdık.

5 dönüm altında yetiştiricilik yapan çiftçilerimize destekleme düzenlemesi yaptık. Çiftçilerimize seraların modernizasyonu için faizsiz kredi desteği veriyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla dövizle askerlik bedelini bin avroya düşürdük.

Elektronik kimlik kartının uygulamaya geçmesi için yasal düzenlemeleri tamamladık ve ilk aşamada pilot uygulamaya başlıyoruz."

Karaman Milletvekili,Tarım,Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Recep Konuk;

Kıymetli Teşkilat mensuplarımız,

Ülkemiz büyüyecek, ülkemizin büyümesine hiçbir güç mani olamayacaktır.

Yeni anayasa bu milletin hak ettiği şekilde olacaktır.

Başkanlık sisteminde muhalefetin kaygısı var, CHP’nin kaygısı var, iktidara bir daha gelemeyecekleri korkusu var.

Yeni anayasa ile başkanlık sistemi ile ayağımızdaki prangalar kırılacaktır.

Terörle mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor, terörle ilgili ülkemiz kurtuluş savaşı veriyor.

Karaman bulunduğu konum ile İçanadoluyu Akdenize bağlayan çok önemli bir şehirdir. Bunu fırsata çevireceğiz. Serbest bölgesi ile, havaalanı ile, yatırımlarımızla.

Biz birlikte daha güçlüyüz, sen ben yok Karaman var diyeceğiz. Bizler hizmet erleriyiz. Bizim ayrımız, gayrımız yok. Hep birlikte çalışacağız, bizim çalışmalarımıza ayak uyduramayanlarla yollarımızı ayıracağız.

Güneyyurt Belediye Başkanı Celil Yağız, Belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Sudurağı Belediye Başkanı Derviş Mehmet Ceyhan, Belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Atabay; Üyelerin güncellenmesi için çalışmaların başladığını belirtti.

İl Kadın kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy Kadın kolları çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İl Gençlik Kolları Sekreteri Hüseyin Aksoy, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Toplantı görüş ve önerilerle sona erdi.