Sosyal medya üzerinden yapılan aday adaylığı açıklamalarına değinen Yılmaz, ‘’usul ne ise herkes ona riayet göstermelidir’’ dedi. Başvurular için il teşkilatını işaret eden il başkanı Oktay Yılmaz açıklamasında;
‘’Geçtiğimiz seçimlere nazaran ülke genelinde cereyan eden hadiseler ve buna bağlı olarak gelişen partimize teveccüh hususu bu seçimlerde aday adaylığı düşünen ülküdaşlarımızın sayısında ciddi bir artışa neden oldu. Ülkenin içerisinde bulunduğu durumu nazara alarak göreve talip olan tüm arkadaşlarımı yürekten kutluyorum. Her dönemde olduğu gibi ülkücüler ülke menfaatleri noktasında gerektiğinde ellerini taşın altına koymasını bilmişleridir.

Nitekim gönülden gelen görev alma heyecanı ile bir takım teamüller unutulmamalıdır. Aday adaylığı başvuruları öncelikli olarak il teşkilatlarına yapılarak daha sonra sosyal medya ve diğer duyuru organlarından paylaşılmalıdır. Teşkilatımızla koordineli olarak yürütülecek aday adaylığı süreci teşkilat disiplini açısından oldukça önemlidir. Bilindiği üzere Milliyetçi Hareket Partisi kökü geçmişte abide şahsiyetlere dayanan ve işlevi belirli teamüllerle yol alan bir disiplin ocağıdır.

Bu itibarla görev almak isteyen arkadaşlarımızın bu teamüllere ve usule kesinlikle riayet göstermesi oldukça mühimdir. Partimiz bu disiplin ve terbiyesi vesilesi ile ülke olarak içerisinde bulunduğumuz durumdan yegâne çıkış kapısı olarak görülmektedir.Rehavete kapılma, şımarma veya vurdumduymaz tavır sergileme lüksü hiçbir ülküdaşımızda yoktur.’’ Dedi.