Karaman Gençlik Kolları Merkez İlçe Başkanı Halil Ertap Gazetemize ziyaret ve sonrası yaptığı açıklamada;''
''Önümüz bayram Karaman sokağa döküldü. Vatandaş çoluk-çocuk bayram alışverişinde, artırabildiğine eşine, çocuğuna bir şeyler alabilme derdinde. Sokaklar çok canlı iğne atsak yere düşmez ancak esnafın yüzü asık, düşünceli, karamsar görüyorum büyük çoğunluğunu. Her Bayram bir öncekini aratır olmuş, günden güne kötüye gidiyor birçoğu kepenk kapatıyor, birçoğu kapatmak zorunda kalıyor. 
Birde zincir mağazalara bakıyorum, Bayram yoğunluğu sebebiyle personelin 10 çayı molasını iptal etmişler, personel zorunlu mesaide, vatandaş çoğu mağazaya sığmıyor bir kaç mağazanın önünde dışarıda uzun bir kuyruk oluşmuş. Kim bu zincir mağazalar? Bizleri büyüleyen reklamları, iç açıcı binaları, takdire şayan ürün sergileri ile bizleri bu kadar etki altında tutabiliyorlar. Gıda, giyim, ayakkabı birçok sektöre el atmışlar. Karaman’ımızın öz evlatlarını, mağazalarını, esnafının her geçen gün çemberini daraltan Şehrin #öz sermayesinin ciddi önem taşıyan miktarını #dışarıya taşıyan bu zincir mağazalar ve zinciri tutan eller kim? Birbirine kenetlenmiş durumda olan bizleri bu kadar yozlaştıran o ferah, göz alıcı mağazalar.

Zamanda yolculuk yapmak istersek Çok fazla uzaklaşmaya gerek yok geçtiğimiz günlerde Devletimiz ciddi bir ekonomik savaşın eşiğinden döndü, ülkede yaşanan kriz dedikoduları  bile Ülkemizi ve yerli birçok şirketimizi sarstı. Şimdi ise yaşadıklarımızdan ders almamış gibi yerli sermayemize, küçük esnafımıza sahip çıkmak onlara destek olmak yerine birçoğu yabancı sermaye menşei  olan Zincir mağazalara tutsak oluyor, #yerli ve #milli sermayemizi tüketiyor esnafımızın dar Boğaz’a sürüklenişine, yok oluşuna katkıda bulunuyoruz. Yerli sermayemizi ve küçük esnafımızı yaşatalım. Unutmayalım esnaf ülke ekonomisinin bel kemiğidir! Ekonomik savaşların kahramanları ülkemizin milli ve yerli esnaflarımızdır. Gün esnafımıza sahip çıkma günüdür.''Dedi.