Soydan, yapmış olduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Saadet Partisi olarak ülkemizde son günlerde yaşanan bu kadar olumsuzluklara isyan ediyor ve diyoruz ki kurtuluşun milli görüş programlarında ve Saadet Partisi'nde olduğunu söylüyoruz Neden mi? Bir ülkede adalet yoksa o ülkede başka bir şeyden bahsetmek fazla iyimserlik olur.

Hukukta adalet yok, gelir dağılımında adalet yok sağlıkta adalet yok, eğitimde adalet yok, vergide adalet yok, hukuk sistemimizde açlığından baklava çalana ceza verilirken devletin hazinesinden çalana aferin adam işini biliyor deniyor ise gelirde bir kişiye dokuz pul dokuz kişiye bir pul veriliyor ise sağlıkta parası olana her imkan sağlanıyor fakir e sabır tavsiye ediliyor ise eğitimde süper zeka fakir çocuğu en fazla liseye gidebilirken orta zekalı zengin çocuğu koleje gider ise vergide en temel ihtiyaç olan ekmekte Türkiye’nin en zengini ile en fakiri aynı vergiyi öder ise halkımız yöneticilerine güvenerek devletine inanarak hala isyan etmiyor ama devleti yönetenler çetelerle mafyalarla iş tutuyorsa artık bütün Türkiye tarafından bilinmelidir ki Saadet Partisi’nin ve milli görüş programının ülke yönetimine el koymasının vakti gelmiştir.

Saadet Partisi olarak ülkeyi yönettiğini iddia edenlerle ülkenin mafya babalarının aynı karede aynı masada görünmeleri bizleri milletimiz adına fevkalade üzmüştür. Devletimizin ve milletimizin bu nahoşluktan bir an önce kurtulması lazım. İnşallah Saadet iktidarında millet devletinden emin devlet ise gerçek görevi olan halka hizmet görevini hakkıyla ifa edecektir. Asırlardır dünya düzenine adil yönetim anlayışı ile yön veren ülkemiz bu basiretsiz ehliyetsiz yöneticiler eliyle daha fazla aşağılanmayı hak etmiyor. Yeter ki gölge etmeyin bu millet sizden fazla ihsan istemiyor.”