İlde seçim çalışmalarına erken başlayan Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Teşkilatı  Hafta sonu Er-Edem Pastanesi Teras Restaurant’da düzenlediği iftar yemeğine gazeteciler ve parti yönetimi katıldı. Katılımın yoğun olduğu ve Karaman medyasının da ilgi gösterdiği yemekte konuşan CHP İl Başkanı Ahmet Ertuğrul, ilk olarak yerel seçimlerde başarıyı sağlayacaklarını ve bu başarıyı da genel seçimlerde de tekrar etme hedefinde olduklarını kaydetti.  
TEŞKİLAT TEK VÜCUT
2014 yerel seçim çalışmalarını Karaman genelinde hız veren CHP’de teşkilat tek vücut oldu.  CHP İzmir Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın da selamlarını ileten Başkan Ertuğrul, yerel seçim süreciyle ilgili olarak; “Hedefimiz gece gündüz demeden çalışarak CHP’yi artık Karaman’da arzu edilen yerlere taşımaktır.”dedi.
2 İLÇE VE  3 BELDEDE İDDİALIYIZ
Seçimlerde Karaman Merkezde iddialı olduklarını belirten CHP İl Başkanı Ahmet Ertuğrul; “İlk hedefimiz önümüzdeki seçimlerde Karaman Merkezde Belediye yönetimini almak ve hak edilen hizmeti il geneline yaymaktır. Karaman’da Göktepe, Akçaşehir, Kazancı Beldemiz ile Ayrancı ve Ermenek İlçelerimizde de çok iddialıyız. Bu amaçla teşkilat olarak, parti yönetimimiz, kadınlarımız, her alanda olduğu gibi siyasi alanda da farklılığı ortaya koymak için çalışmalarını hassasiyetle yürütüyor. Bizler de teşkilat yöneticileri olarak seçim çalışmalarımızla halkımızın görüş ve önerilerine de her zaman saygı gösteriyor ve verdikleri önerileri dikkate alıyoruz.
TEMAYÜL VE KAMUOYU ARAŞTIRMASI
CHP bir yandan seçim çalışmalarını yürütürken diğer yandan sağlıklı veriler toplamak için kamuyu araştırmasına da girdi.
“Yerel seçimlerde başarılı olmak zorundayız.”diyen CHP İl Başkanı Ahmet Ertuğrul, bu konu hakkında;
“Partimiz, şu an anket ve kamuoyu araştırması için 3 şirketle anlaştı. CHP olarak bizlerde yönetim kurulu üyelerimizle çalışmalarımız doğrultusunda aday adayı arkadaşlarımızla bir temayül yoklaması yaparak ön seçimle adaylarımızı belirleyeceğiz. İl, İlçe ve Beldelerimizde 15 Temmuz’dan itibaren şu ana kadar 10 adayımız seçimlerde aday olmak için çeşitli görevlerinden istifa etti. Seçim sürecinde kamudan istifa edecek arkadaşlarımız da var.  Ayrıca aday adaylığı başvuruları 19 Ağustos 2013 tarihine kadar uzatıldı. Yerel seçimlerde başarılı olmak zorundayız. CHP için seçimler, Karaman’da sıçrama ve gelişme yılı olacak. 
HOŞGÖRÜLÜ SİYASET YAKIŞIR
Başkan Ertuğrul “Bu mübarek Ramazan ayında daha sık yaşanan sevgi ve hoşgörünün her daim olmasını temenni ederim. CHP olarak seçimlerin siyasi partiler arasında Karaman ve ülke genelinde kişilerle uğraşmaktan ziyade, hoşgörü ve sevgi içerisinde geçmesini dilerim. Karaman’da bizlere hoşgörülü siyaset yapma biçimi yakışır.
HÜKÜMETE ÇAĞRI; “VATANDAŞ BELEDİYE KÜLTÜRÜNE ALIŞTI”
Ertuğrul son olarak, Karaman’da kapatılarak  köy statüsü kapsamına alınan 5 Belde içinde Ak Parti hükümetine çağrıda bulundu. Ertuğrul; “5 Beldemiz köy oldu. Ama orada yaşayan insanlarımız belediye kültürüne alıştı. Alışmak için zorluk çekecekler. Ümit ediyorum ki, insanlarımız bu gelişmeleri seçimde değerlendirecek. Bence AKP bundan vazgeçsin. Yasayı değiştirsin. 5 Beldede, halk seçime gitsin ve belde olarak hizmetine devam etsin.”dedi.