Ak Parti Belediye Başkan Aday adayı Hakan Candan,  sabah basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.
Üniversite yolunda Faslı Bahar restaurant’da verilen kahvaltıda, Belediye Başkan Aday Adayı Hakan Candan, özetle Karaman için projelerinden bahsetti.
Hükümetin 2023 vizyonunda Yerel Yönetimlerin de gelişmişlik düzeyde olacağını belirten Candan, Karaman’ın Bütünşehir kapsamında yer alacak Büyükşehir Belediyesi olma yolundaki hizmetlerde görev almak istediklerini belirtti.
Candan, bunun için “Çok uzun soluklu projelerle geleceğiz. Uçuk kaçık finansmanlarla vaat edilemeyecek projeleri değil, kısa, orta ve uzun vadede gerçekleştirilebilir büyük projelerin peşinde koşarak uygulamaya koyacağız.
Karaman’da şehir içindeki yaşam kalitesinden, kent içi gazinoların işletmecileri mağdur etmeden kent dışına alınması, yeşil alanlarının varlığının artırılması, portatif taziye evlerinin halka ücretsiz sunulması, mezarlık hizmetlerinin ücretsiz yapılması, Kent Konseylerinin toplantılarının artırılması, Belediye hizmetlerinde etkinlik ve verimliliğin sağlanması, Bütünşehir uygulaması kapsamında Karaman olarak planlarımızın hazır olması, köylerde dahi halkın ihtiyaçlarına karşılaması gibi hizmetleri 20 yıllık yöneticilik tecrübelerime dayanarak hizmetlere dökeceğiz.
“HALKLA BÜTÜNLEŞEN BELEDİYE”
Hakan Candan, Belediye hizmetlerinde Karaman’ın sadece çevre ve alt yapısı ile değil, halkla bütünleşen iç içe bilimsel ve sosyal alanda her daim hizmet verebilen bir belediyecilik yönetimini esas aldıklarını dile getirdi.
Ayrıca Kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerini de hizmete doğrudan çeken mıknatıs işlevli bir belediye arzu ettiklerini dile getirerek; “Sivil Toplum kuruluşlarının Karaman’da çok dağınık olduğunu tespit ettik. Bunun içinde Merkezde bir Sivil Toplum Merkezi oluşturmayı planlıyoruz. Onların nitelikli bir mekanda hizmet verebileceğini düşünüyoruz.”dedi.
Candan ayrıca, Karaman’ı Konya’nın gölgesinden kurtarmak ve bağımsız hale getirmek için marka kent yapabilme ve bir kent logosunun da gerekli olduğunun altınız çizerek;

“Yaptığımız araştırma ve tespitlerde Karaman Konya’dan bir türlü kurtulamadı. Bağımsızlığını alamadı. Halkımız bu yönden rahatsız. Bu açığı kapatmak için Marka Kent uygulaması kapsamında herkesin benimseyeceği bir kent logosu ve sloganı ile yola çıkarak çalışmalar yapacağız. Örneğin bugün yurt dışına ihraç edilen milyonlarca ürüne kent logosunu yerleştirerek Karaman’ın tanıtımına büyük bir destek vereceğiz. Ayrıca Belediye’de nitelikli be proje oluşturacağız. Mevka, AB ve Tübitak gibi kurumlardan Karaman’ın çok sayıda projesinin geri döndüğünü görüyoruz. Bunun için bilimsel anlamda Belediye olarak Üniversite’den de destek alınmasını öngörüyoruz.”dedi.

Candan daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak konuşmasını tamamladı