Ermenek’in yükünü sırtlarında taşıyacaklarını belirten Recep Konuk, “Bizim sevdamız memleket tarafımız millettir. Allah’ın izniyle mührümüzde hizmet olacaktır” dedi. Konuk, Ermenek’in sorunları çözüme kavuşmadıkça bizim mecliste rahat çalışma hakkımız yok” dedi. Recep Şeker ise Taşeli bölgesini zirveye taşıyacaklarını söyledi.

Ak Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, seçim çalışmaları için Karaman’ın Ermenek ilçesine geçişinden önce Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun memleketi Taşkent’te Belediye Başkanı Osman Arı’yı makamında ziyaret etti. Osman Arı ile bir süre görüşen Recep Konuk, “Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun memleketinde bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Bölgemiz Konya’sıyla Karaman’ıyla Aksaray’ı Niğde’siyle ve özellikle de Taşkent’iyle önemli bir seçim sürecine girdi. Halkımız 7 Haziran günü partili partisiz Torosların evladına,hemşerisine sahip çıkarak en güçlü desteği verecektir” dedi.

ERMENEK’TE KONUK VE ŞEKER’E BÜYÜK İLGİ

Recep Konuk Taşkent Belediye Başkanı Osman Arı’yı ziyaretinin ardından Ermenek ilçesine geçti. Partililerle birlikte Ermenek sokaklarını dolaşan ve esnafları ziyaret eden adaylar Recep Konuk ve Recep Şeker’e ilgi bir hayli fazlaydı. Adaylar daha sonra Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda Ermeneklilerle bir araya geldi.

RECEP KONUK; “GÖNÜL COĞRAFYAMIZIN DA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE’YE İHTİYACI VAR”

Burada yaptığı konuşmasında mazlum milletlerinde güçlü bir Türkiye’ye ihtiyacı olduğunu belirten Recep Konuk, “Ak Parti iktidarları döneminde ülkemiz 3,5 kat büyüdü. Bu başarı başta kurucu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Torosların evladı Davutların Ahmet’i Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Bakanımız Lütfi Elvan’ın ve bugüne kadar bu kadrolarda görev almış Ak kadroların başarısıdır. Ben hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Önümüzdeki dönemde bizlerde bu hizmet bayrağını devraldığımızda bu başarıları kat kat artırmak için hep birlikte çalışacağız. Milletle yapılan sözleşme gereği artık ülkemiz koşar adımlarla ilerleyecek. İkinci yarıda sadece milletimizin beklediği sonuçlar alınmayacaktır. Gönül coğrafyamızın beklediği sonuçlarda alınacaktır. Bizim sorumluluğumuz yükümlülüğümüz sadece bizim coğrafyamızla sınırlı değildir. Mazlum milletlerin de güçlü bir Türkiye’ye ihtiyacı var. Bunu hep birlikte başaracağız başarmak zorundayız” dedi.

RECEP KONUK, “YOKLUKLA YİĞİTLİK OLMAZ”

Ermenek’in sorunları çözüme kavuşmadıkça bizim mecliste rahat çalışma hakkımız yok diyen Recep Konuk, “Herkes şundan emin olsun. Fitneyi fesadı ayırmayı kayırmayı sonlandıracağız. Bölgenin sıkıntılarını biliyoruz. Yoklukla yiğitlik olmaz. Yokluğu fukaralığı bitirmemiz lazım. Bizler artık bu coğrafyanın zenginliklerinin fukara bekçileri olmamalıyız. Bunu değiştirmeliyiz değiştireceğiz de inşallah. Bunu yaparken büyük bir kararlılığı ve iradeyi sergileyeceğiz. Bugüne kadar yapılan çalışmalarla özellikle Ermenek’in ulaşım bağlantıları tamamlanmak üzere. Biz özelde Ermenek’in problemlerini biliyoruz. Ermenek’i masaya yatıracağız, röntgenini emarını çekeceğiz bütün detaylarına bakacağız. Ermenek’in yükünü biz sırtımızda taşıyacağız.  Ermenek’in sorunları ne zaman çözülürse bizim üzerimizdeki yük de o zaman inecek. Bu gün burada esnaf dükkânında işçimizin mağduriyetinin sonuçları konuşuluyorsa bugün Ermenek’te yokluk fukaralık konuşuluyorsa biz mecliste huzurlu çalışma hakkına da sahip değiliz diye düşünüyorum. Bu sorunlara çözüm bulmalı çözüm üretmeliyiz. Bunu da hep birlikte başaracağız inşallah. Ermenek namerde de merde de muhtaç olmayacak. Ermenek’in başı yere düşmemeli. Ermenek’in karnı tok sırtı pek değilse Ermenek’in iyiliğinden söz edemeyiz. Bugün Allah bana fırsat verdi üreticilerimizle birlikte bir dünya devini ülkemize kazandırdık. Oradaki birikimimizi sadece Ermenek ile Karaman ile sınırlamayacağız. Bölgemizin kalkınmasında özellikle ihtiyaç olan bölgelerde bu birikimimizi değerlendireceğiz” dedi.

RECEP KONUK, “SEVDAMIZ MEMLEKET TARAFIMIZ MİLLETTİR”

Recep Konuk, “Konya Karaman ve havalesi artık cezalı konumdan çıktı. Artık Ankara ile aynı dili konuşan aynı hedeflere odaklanmış bir Anadolu ve Ankara buluşması var. Bizim sevdamız memleket tarafımız millettir. Allah’ın izniyle mührümüzde hizmet olacaktır” dedi.

Recep Konuk’un konuşmasının son bölümünde okuduğu Cahit Sıtkı Tarancı’nın ‘Memleket İsterim’ şiiri salondakiler tarafından uzun uzun alkışlandı.

RECEP ŞEKER, “TAŞELİ BÖLGEMİZİ ZİRVEYE TAŞIYACAĞIZ”

Programda konuşan Ak Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Şeker de “Burada canımızı yakan bir maden kazası oldu. 18 Şehit verdik. Allah gani gani rahmet eylesin İnşallah. Burada maden ocaklarının şartlarını modernleştirerek tekrar ekonomiye ve yöre halkımıza kazandırmak için çalışmalar yapıyoruz. Bunun yanı sıra kapanan madenlerden dolayı işsiz kalen madenci kardeşlerimize iş imkânları sunuyoruz. İŞKUR aracılığıyla hükümetimiz buradaki yöre halkına iş imkânı sunuyor. Bununla da yetinmeyeceğiz. Tarım ve hayvancılığın gelişmesi için projelerimizi hayata geçireceğiz. Burada neler yapılabiliriz araştırmalarını yapacağız. Ermenek halkımızı asla mağdur etmeyeceğiz. Artık eski Türkiye yok. Yeni Türkiye var. Hep birlikte Taşeli Bölgemizi zirveye taşıyacağız. 7 Haziran Karaman'ın ve Ermenek'in kalkınması için bir dönüm noktası olacak” dedi.