AK Parti Karaman İl Başkanlığı Kale Restoran’da basın toplantısı düzenledi. Toplantıya AK Parti Karaman Milletvekili Adayları Recep Konuk ve Dr. Recep Şeker, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi ünlü ve partililer katıldı. 
7 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye’de oluşan ortamdan dolayı ülkenin eski günleri hatırladığını söyleyen AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, “Türkiye, Almanya değil. Türkiye, bir Avrupa memleketi değil. Türkiye, Japonya veya Amerika değil. Belki Batı koalisyonlu dönemleri daha rahat götürebilecek yapılanmaları kaldırabilir. Ama bizim ülkemizde maalesef siyasi istikrar yoksa bunu takip eden ekonomik istikrardan söz etmek oldukça zor. Bizim gibi ülkelerde eğer siyasi istikrar varsa, ekonomik istikrar daha sağlıklı ve kendini hissettiren bir yapıyı ortaya koyuyor. Ülkemiz siyasi iktidarın olmadığı zaman, ekonomik istikrarın da olmayacağını maalesef yaşadı. İnşallah 1 Kasım’dan sonra ülkemiz siyasi istikrara yeniden kavuşacak ve bunun meyvelerini ülke olarak alacağız” dedi.
“Siyasi istikrarın oluşması için Karamanlı hemşerilerimizin bize verdiği desteği artırarak sürdürmesini istiyoruz” diyen Konuk, “Karaman geçtiğimiz 7 Haziran seçimlerinde oyunu en iyi koruyan il olarak Türkiye birincisi oldu. Bize en büyük desteği verdi. Çok şükür bunun sonucunda Karaman’da yapılacak olan önemli hamlelerin, projelerin zemini oluşturuldu” sözlerine yer verdi.
“BİR BAŞKENT HER ZAMAN BAŞKENTTİR”
Karaman’ın iddialı bir şehir olduğuna dikkat çeken Konuk, “Karaman nüfusuyla ve coğrafyasıyla çok mütenasip bir yapıyı kaldıramaz. Karaman bu nüfusun ötesini hak edildiğini düşleyen bir vilayettir. Güzel bir söz var; ‘Bir başkent, her zaman başkenttir’ başkentliği düşse de başkenttir. Bir belde, bir yerleşim yeri geçmişindeki tarihi detaylarla öne çıktığı ve kendisini haklı gördüğü yapıya sahipse, bugün bu duygulardan kendisini arındırması gerektirmez. Karaman da bu duygulardan kendisini arındırmamış bir şehir. Yani Karaman’da hep bir başkent olma özlemi ve arzusu var olmuş” şeklinde konuştu.
Karaman’da yapacak olduğumuz Gıda Vadisi ve Serbest Bölge Projesi’ni olumsuz eleştirenlerin olduğunu gördüğünü söyleyen Konuk, “Karaman’ın sosyal yapısını, kimliğini bilenler bu projeyi yadırgamıyor. Çünkü Karaman, bu projeyi kaldırır.
MERAM TIP FAKÜLTESİ İÇİN KOLLAR SIVANDI
Türkiye’de bir ilk olacak projeye imza atmak için çalışmaların başladığını kaydeden AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Dr. Recep Şeker, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi’nin bir şubesinin Karaman’a açılacağını dile getirdi. Meram Tıp Fakültesi’ne gelen hastalar arasında Karaman’dan gelen hastaların azımsanmayacak kadar çok olduğunu söyleyen Dr. Şeker, “Karaman’a Meram Tıp Fakültesi’nin şubesini açmak için ilgili bakanlıklarla görüşmelerimizi tamamladık. Bu konuyla ilgili olarak herhangi bir pürüz kalmadı. Protokol ile ilgili bir sıkıntı oluşmazsa inşallah seçim öncesinde 82. Yıl Hastanesi bünyesinde Meram Tıp Fakültesi’nin açılışının gerçekleşmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
KARAMAN’A SAĞLIK İSTİHDAMI OLACAK
Meram Tıp Fakültesi’nin Karaman’da da faaliyet göstermesiyle sağlık anlamında istihdamın da sağlanacağını belirten Dr. Şeker, “Meram Tıp Fakültesi’ndeki yetkililerle yaptığımız görüşmelere göre inşallah Karaman’da açık kalp ameliyatının yapılması için en üst düzeyde bir sistem kurulacak. Karaman’da bulunmayan yan dalların da açılması sağlanacak. Meram Tıp Fakültesi Karaman’da çalışmalara başladığı zaman, Karaman’dan Konya’ya yapılan sevkler de azalmış olacak. Böylece hem maddi hem de manevi kazanım elde etmiş olacağız” ifadelerini kullandı. 
Necati ERMİŞ