Karaman’ın Kalesiyle, Çeşmeli Kilise’si, Tartan Evi, BinbirKilise’si, Madenşehri ve DeğleÖrenyeri gibi önemli kültürel değerlere sahip olduğunu ifade eden Recep Konuk, Karaman’da önümüzdeki dönemde turizmin gelire çevrileceğini belirtti. 
“ÜRETİCİ ADINA YOLA ÇIKTIM”
Seçim çalışmalarını sürdüren Ak Parti Karaman Milletvekili Adayları Recep Konuk ve Recep Şeker köy ziyaretleri ile vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Köy meydanlarında ve muhtarlıklarda vatandaşlara hitap eden adaylar, istek ve talepleri de dinliyor. Bugüne kadar hiç kimseyi oy verdiği partisiyle değerlendirmediklerini belirten Recep Konuk, “Bizim çalışanlarımız arasında bile her partiden personelimiz var. Ben  bu toprakların evladıyım. Beni Recep Konuk olarak değerlendirirseniz bugüne kadar neler yaptığımız ve neleri yapabileceğimizi görebilirsiniz. Ben üretici adına yola çıktım sizin hak ve menfaatlerinizi parlamentoda koruyacaksak güce ihtiyacımız var. Mesele bizim meclise gitmemiz değil sizin adınıza sizi temsilen çiftçiyi köylüyü temsilen bizim mecliste ağırlığımızın olmasıdır. Bizi meclise güçlü göndermenizi istiyoruz. Bu desteği de sizden göreceğimize inanıyorum” dedi. 
“KONYA’DAKİ BAŞARILI ÇALIŞMALARIMIZI KARAMAN’DA DA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”
Konuk konuşmasında, “Benim bugün üzerimde bir çok yama diyebileceğim etiketler var. Bana yönetici diyorlar, sanayici diyorlar, fabrikatör diyorlar. Benim asıl elbisem üreticidir. Ben köylüyüm köylü çocuğuyum köylü olmaktan da gurur duyuyorum. Bugün kırsalda yaşayan köylerde yaşayan insanlarımızın da bütün dertlerini biliyorum. Konya’da bir dünya devi ortaya çıkarmışsak bu köylüye olan sevdamızın birikimidir. Aynı başarıları Karaman’da da gerçekleştireceğimizden şüpheniz olmasın” dedi.
“KARAMAN TURİZMİ TAŞKALE’DEN DÜNYA’YA AÇILACAK”
Taşkale köyü ziyaretinde Karaman’ın önemli kültür değerlerinden biri olan İncesu Mağarası’nı da gezen Recep Konuk, Karaman’ın Kalesiyle, Çeşmeli Kilise’si, Tartan Evi, BinbirKilise’si, Madenşehri ve DeğleÖrenyeri gibi önemli kültürel değerlere sahip olduğunu ifade ederek Karaman’da önümüzdeki dönemde turizmin gelire çevrileceğini belirtti. Taşkale’nin doğal tahıl ambarlarıyla, İncesu Mağarası’yla farklı bir konuma sahip olduğunu ifade eden Recep Konuk, “Taşkale çok farklı bir yer. Tarihi ve turistik özellikleriyle gezilip görülmesi gereken yerlerden biri. Burada biz kırsal kalkınmanın yanı sıra kırsal turizm için gereken çalışmaları yapacağız. Buralar turistlerin uğrak yeri olacak. Hatta konaklamaları için bile çalışmalar yapabiliriz. Doğal zenginliklerimize sahip çıkarak Karaman turizmini Taşkale'den Dünya'ya açacağız. Bunu valiliğimizle, mesleki örgütlerimizle ve vatandaşlarımızla hep birlikte gerçekleştireceğiz'' dedi.