Çat kapı ziyaretleriyle dikkat çeken Recep Konuk, sık sık vatandaşlarla buluşuyor. Ankara’da gece geç saatlere kadar meclis çalışmalarını sürdürdüklerini, fırsat buldukça da seçim bölgesine ziyaretler gerçekleştirerek vatandaşlarla bir araya geldiklerini ifade eden Konuk, şehri yöneten tüm yöneticilerin ortak paydasının Karaman olduğunu, oluşturulan uyumlu çalışma ortamıyla da Karaman’ı daha gelişmiş, refah seviyesi daha yüksek bir konuma getirmeyi amaçladıkları vurguladı.

Milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Genel Kurul çalışmalarını sürdürüyor. Mecliste bir taraftan seçim sürecinde verilen vaatlere ilişkin görüşmeler diğer taraftan da gündeme ilişkin kanun teklifleri için gece geç saatlere kadar süren çalışmalardan fırsat bulan vekiller seçim bölgelerine gerçekleştirdikleri ziyaretlerle de vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk çat kapı ziyaretlerle vatandaşlarla buluşuyor.

Geçtiğimiz günlerde köyleri ziyaret eden Recep Konuk, önceki günde şehir merkezinde kahvehaneleri ve esnafları ziyaret etti. Seçimlerin ardından uyumlu bir çalışma ortamı oluşturduklarını ve şehri yöneten tüm yöneticilerin ortak paydasının Karaman olduğunu ifade eden Recep Konuk, “Bizler yoğun meclis çalışmalarından fırsat buldukça seçim bölgemizde de vatandaşlarımızla bir arada olmaya gayret ediyoruz. Onların sorunlarını dinleyerek çözüm üretmeye, sevinç ve hüzünlerini paylaşmaya çalışıyoruz. Şehri yönetenler olarak hepimizin ortak hedefi daha müreffeh, daha huzurlu, sosyal hayatı ile canlı kentsel donatıları ile daha güzel, sanayisi daha güçlü,  kültürel faaliyetleri ile daha renkli, adından söz edilen ve adından söz ettiren bir Karaman’dır. Hepimize o Karaman’ın inşasında yer var ve hepimize görev düşüyor. Bizler üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirme gayretindeyiz. Karaman Anadolu’nun iddialı şehri. O nedenle Karaman’da yapacağımız onlarca iş var. Onlarca işi sabırla ve elbirliği ile yapacağız. Bize güvenen hemşerilerimizin ve milletimizin güvenine layık olacak işler yapmak, bu işleri de süratle yapmak zorundayız. Milletimizin her derdine derman bulmak, milletimizin her ferdine devletin şefkat elini uzatmakla mükellefiz” dedi.

Şehir merkezinde, kahvehane ve esnaf ziyaretinin ardından Karaman Kent Konseyi’nin, ‘Koç Aile Projesi’ kapsamında çeşitli ailevi nedenlerden dolayı anne ve babası ayrı olan yetim ve öksüz çocukların sağlıklı bir şekilde topluma kazandırılmasını amaçlayan ve eğiticilerin bilgilendirildiği toplantıya da katılan Recep Konuk, Karaman Kent Konseyi’nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve şehrin gelişmesinde önemli rol üstlenen Kent Konseyi’nin son dönemde başlattığı toplum yararına projeleri desteklediklerini söyledi. Konuk, ‘Koç Aile Projesi’nin çok anlamlı ve örnek bir proje olduğunu böyle bir projenin hayata geçirilmesinden de son derece mutlu olduğunu belirtti. 

Recep Konuk çat kapı ziyaretlerini Madenşehri Köyü ile sürdürdü. Köyde eğitim gören öğrencilerle buluşan Konuk, onlarla tek tek ilgilendi, sohbet etti hatta oyunlar oynadı. Çocuklara çeşitli hediyeler vererek sevindiren Recep Konuk, geleceğimizin teminatı çocukların bulundukları bölgede en iyi şartlarda eğitim alabilmeleri ve gelecekte topluma faydalı nesiller yetiştirilebilmesi için çaba sarf ettiklerini ifade etti. Köy halkıyla da bir süre görüşen Konuk, “Ben çat kapı ziyaretleri seviyorum. Kalabalık karşılama gruplarına ihtiyaç duymuyorum. Halkımızla iç içe olarak onların sorunlarını yerinde dinlemeyi, onlarla hemhal olup vakit geçirmeyi seviyorum. Ben onların içinden gelen biriyim. Birbirimizden farkımız yok. Önemli olan sorunların yerinde tespiti ve çözüme kavuşturulması için gayret harcamaktır. Mecliste yoğun Genel Kurul çalışmalarımız sürüyor ancak seçim bölgemizi de ihmal etmemeye gayret ediyoruz. Hem Karaman’ın hem de ülkemizin siyasetten yegane beklentisi bugününün dünden, yarınının bugünden daha müreffeh, daha zengin, daha huzurlu olmasıdır. Millet sandıkta seçtiklerini kendisine efendilik yapması için seçmez. Makam mevki sahibi olsun diye de seçmez. Millet sandıkta oyunu kendisine en iyi hizmetkârlığı yapacak olana verir. Kendisi adına koşsun, koşuştursun milletin işlerini görsün diye siyasetçiye yetki verir. AK Kadrolar sandıkta verilen her oyun niçin verildiğini tam idrak ettiği için Türkiye 2002 yılına göre daha zengin, daha kudretlidir. Bizlere de bu zenginliği ve kudreti daha ileriye taşımak düşer. Bunun için gayret içindeyiz olmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Karaman’da çat kapı ziyaretlerini tamamlayan Recep Konuk, dönüşte memleketi Çumra’nın Arıkören Mahallesi’nde de bir kahvehaneye uğrayarak burada da vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Konuk’a burada da ilgi bir hayli fazlaydı.