Saadet Partisi İl Başkanı Hüseyin Uğuz; “Külliyen yalan söylüyorlar”.
Saadet Partisi İl Başkanı Hüseyin Uğuz’dan kamuoyuna önemli açıklama;
"Seçim yaklaştıkça çalışmalarımıza hız verdikçe Saadet Partisinin başarısını ve yükselişini gören ve kaybedeceğini anlayan bazı siyasi çevreler ve Akp’liler bizim şahsımızda, insanımıza şu şekilde yalan söylüyorlar…
“AKP %50 ile kazanacak. Saadete oy vermeyin , oyunuz boşa gider, bu seçimde Saadet Partililer bize oy verecekler.” şeklinde tamamen uydurma ifadeler  % 1500 külliyen yalandır. Partimizin bu ifadeleri kullanması asla ve kat’a mümkün değildir.
Saadet Partisi olarak etik ve insani olmayan bu yaklaşımı şiddetle kınıyoruz. Sandık ve millet iradesi diyorsanız insan gibi , adam gibi yarışalım ve sonucu kabul edelim. Çirkefle, yalanla bir yere varamazsınız.
Bize bütün partilerden  oy verecek bir çok insanımız var, çekindikleri için açıklayamıyorlar. İnşallah göreceksiniz SAADET PARTİSİ oy patlaması yapacak.
Kazanırsak sürpriz sayılmaz.Gece gündüz her yoldan tüm gayretimizle canhıraş bir şekilde çalışıyoruz. Devletten yardım almadan mütevazi imkanlarla çalışıyoruz.
Biz çalışmalarımızı yaparken inanç değerlerimize bağlı kalmak şartıyla, yalansız, hilesiz, kimseye çamur  ve iftira atmadan,  projelerimizi anlatarak ama haksızlıkları ve yanlış zihniyeti işaret ederek belgelere dayanarak siyaset yapıyoruz.
Saaadet Partisi hariç tüm siyasi partiler  top yekün  şiddet dili, kin ve nefret dili kullanarak milletimizi kamplaştırıyorlar. Biz defalarca seçim kaybettik,, üzüldük, acımızı, hüznümüzü içimize gömdük. Siz de yenilgiye alışacaksınız ve buna mahkumsunuz. Zira hak, hakikat eninde sonunda ortaya çıkar ve adalet tecelli eder.
Basit bir belediye hoparlörünü kullanmamıza tahammül edemeyenler, gazetelerden yazar kovduranlar, insanlara sülük muamelesi yapanlar neredeyse tekfir noktasına geldiler.
Devlet ve bakanlık imkanlarıyla Karaman’ı reklama boğsanız,  her 100 metreye hoş geldin pankartı da assanız, açılışları seçim sathı mahalline de denk getirseniz , STK’ları da ayartsanız sonunuz yakın inşallah.Bugün olmazsa yarın,bu seçim olmazsa öteki seçim eninde sonunda biteceksiniz.Ama Milli Görüş davası ulu bir çınar gibi asırlar boyu ve nesiller boyu süygün vermeye devam edecektir.
Son olarak vatandaşlarımızı ve partililerimizi uyanık olmaya çağırıyoruz.Bunlardan her şey beklenir. Özellikle seçim hilelerine dikkat edin.Kaybetmekten korktukları için her şeyi yapabilirler.
Artık mağduriyet edebiyatınız kabak tadı verdi.Hem davayı bölüp ihanet edeceksiniz sonra rahmetli hocama dil uzatıp hakaretler edeceksiniz daha sonra da milli görüş tabanına göz kırpıp şirin görünüp oy avcılığı yapacaksınız.Avucunuzu yalayacaksınız.Seçimi bir memleket meselesi haline getirip genele taşıyorsunuz. Milli Mücadele veriyoruz diyorsunuz, Milli Mücadelede düşmanımız belli idi. Şuan düşman kim? Biz BELEDİYE BAŞKANI seçiyoruz başbakan değil.
Akp içindeki karakterli,onurlu,şahsiyetli insanımıza seslenmek istiyorum.”BU YAPILAN ALÇAKLIKLARA ALET OLMAYIN.”  Karaman’da tüm partiler denendi. Tek denenmeyen biziz. Ülkemizde Belediyecilik hizmetini yaygınlaştıran Mili Görüş belediyeleri olmuştur. Bu seçim Karaman için halkımız için bir fırsattır. 
Buradan hodri meydan diyorum!
Ak Partinin adayına sesleniyorum, eğer %50 oy alacağını iddia eden biriyseniz lütfen oturmuş olduğunuz mahallenizden muhtar adayı olun bakalım kaç oy alacaksınız? oyları asıl siz bölmeyin gelin SAADET’te birleşelim.
Saadet Partisi, 45 yıllık geçmişi olan Milli Görüş hareketinin tek partisidir. Geçmişte olduğu gibi bugünde ülkemizin her yanında seçimlere katılacaktır. Ve hiçbir bölgede seçimlerden çekilme gibi ya da bir başka partiyi destekleme gibi bir kararı asla yoktur ve olmayacaktır. 
Hem  kamuoyununun, hem Milli Görüş tabanının ve özellikle de teşkilat mensuplarımızın bu tür yalanlara itibar etmeyerek, gönüllerinde yer etmiş olan saadet Partili Adaylara oy vereceklerine inanıyor, bu seçimlerin şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa Saadet getirecek sonuçlar ile gerçekleşmesini temenni ediyor hepinize saygılar sunuyoruz, dedi.