Şahin: Ak Parti de yerleşmiş olan; eski yanlışı, yeni yanlışla değiştirmek!                                                 
Şahin: Ak Parti, pancardaki kotayı kaldıramaz; Çünkü IMF abisi izin vermez!
Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin; AK Parti’nin IMF’yle çalıştığı halde çalışmıyormuş gibi yaptığını, Karaman Milletvekili Lütfi Elvan’ın IMF heyetiyle görüşmesi üzerinden değindi.  
Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin yaptığı yazılı açıklamada; “ Millet olarak olayları yüzeysel olarak değerlendiriyoruz. Arka planları düşünmüyoruz. İktidarın en çok başarılı olduğu konulardan biri ve Akp de yerleşmiş olan; eski yanlışı, yeni yanlışla değiştirmek. Eski yanlış  gidince,  yeni yanlış gelince kurbanlara düzeldi hissi vermek. Özellikle yeni yanlış, doğruya yakın yanlışsa insanları yanıltmak ve aldatmak çok daha kolaylaşıyor. Tabi ki bu Akp’nin tek başına yapabileceği ve  yürütebileceği bir iş değildir. Bu iş, konusunda uzman olan, geçmişi sömürü tecrübeleriyle dolu dış güçlerin yapabileceği iştir. Akp’nin yaptığı, potansiyeli kadar yazılmış olan senaryoyu oynamak, daha doğrusu rol yapmaktır. Kişiler ise, bunu hak-bayram zannedip işler iyi gittiği kanaatinde oluyor…
Mesela; Bundan yaklaşık bir ay önce çıkan haberlere göre IMF heyeti tarafından Karaman Milletvekili Sayın Lütfi Elvan’ın ziyaret edildiği ve Sayın Elvan da Plan ve Bütçe komisyonu başkanı olarak IMF yetkililerine bazı bilgiler verdiği yazıldı. Haberin devamında Sayın Elvan, ‘IMF, eskiden bize hesap sormaya gelirdi, şimdi ise işleyişin tersine döndüğünü, bilgilenmek amaçlı geldiklerini’ söylemiştir…
…..Evet yukarda izah ettiğimiz gibi  IMF heyetinin, Eskiden hesap sormak için gelmeleri ‘Eski Yanlıştı’. Eski yanlışın olmaması demek, IMF’yle çalışılmıyor anlamına gelmez, Bizim demek istediğimiz, AKP hükümeti IMF’yle yeni yanlışlarla çalışıyor. Sayın Elvan, bu yaptığıyla eski yanlışların olmadığını göstererek, yeni yanlışları da gizleyerek IMF’yle çalışıldığı halde, çalışılmıyor izlenimi vermekten başka bir şey değildir…  
Peki AKP yeni yanlışlarla IMF’yle nasıl çalışıyor? Sorusuna gelirsek; Sayın Lütfi Elvan IMF heyetini nasıl ki  bilgilendiriyorsa, bizimde insanlarımızı bilgilendirmek vazifemizdir.  Refah Partisi’nden sonraki hükümetler döneminde eski yanlıştan, yeni yanlışa geçerek ve alt yapısı kurularak, IMF’yle çalışmaya başlandı;  IMF gelir gelmez  Üst Kurullar kurdu. Üst Kurullar, devlet içinde devlet mekanizması mantığıyla çalışma esasına göre hükümetleri pasifize etti. AKP’de bu pasiflik içerisinde 10 yıldır muktedir olamayan iktidar konumunda pasiflikten kurtulacaklarına vatandaşlara bir takım değilmiş gibi yaparak görüntü de kalmayı becermişlerdir.
Örneğin: RTÜK; Radyo Televizyon Üst Kurulu nereye bağlı olduğunu, geçmişte Merhum Erbakan Hocamızdan  IMF ye bağlı bir üst kurul olduğunu öğrendik. RTÜK, özerk bir üst kuruldur. AKP den bağımsız üst kuruldur. AKP Hükümeti RTÜK’e karışamaz üst kurula karışamaz çünkü bağımsızdır. IMF, AKP’den  yetkiyi almış  kendine bağlamıştır. Yine bundan yaklaşık bir sene önce Sayın Bakan Bülent Arınç; İzdivaç programlarında ki rezillikleri anlatıyor, ‘RTÜK’e biz kaç kere söyledik diyor, bunlar ricayla minnetle yapılacak işler değil diyor’. ‘Höd derhal düzeltin’ diyemiyor, RTÜK’e rica minnet serzenişte bulunarak düzelttirmeye çalışıyor. Çünkü düzetmek için elinde yetki yok, yetki RTÜK’tedir. 
Örneğin: EPDK; Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu: Enerji Bakanının yani AKP nin enerji konusunda yetkisi yoktur. Bütün yetki EPDK dadır. EPDK, Hocamızın verdiği konferanslarda  anlatımına göre IMF ye bağlı üst kuruldur. Karar verme yetkisi Enerji Bakanı Sayın Taner Yıldız’ın  beyanına görede  EPDK ya aittir, dolayısıyla  IMF ye ait olduğunu anlıyoruz. Enerji Bakanı’nın görevi tamamen konuşmaktır. Enerji şöyle oldu böyle oldu diyerekten EPDK’nın kararlarını halka aktarmaktır.
Hepimizin bildiği pancardaki Kota‘yı koyan kurul, Şeker Pancarı Üst Kurulu’dur. AKP, bu kotayı kaldıramaz. Çünkü IMF abisi izin vermez! 
Burada  üstkurulların bazılarından  bahsettik. IMF nin idareyi eline alarak, devlet içerisinde kendini gizlediğinden kısmende olsa  izah ettik. Eskiden, eski yanlış olan IMF’yle Stand by antlaşmaları yapılırdı. Yine eski yanlışlardan olan Stand by anlaşmaları  çerçevesinde IMF’ nin hükümetlere hesap sormaları, IMF ci olmayan Saadet Partisi’nin katkılarıyla halkın uyanışına vesile olacağı için eskisinden vazgeçilip, olayı daha gizli tutan, daha da kontrol altında tutan Saadet Partisi korkusundan yeni yanlışlara geçilmiştir. IMF’ci olan Kemal Dervişle gelen yeni yanlışlar gibi yanlışlardır.
Saadet Partisi korkusu olmasa; Neden IMF’yle çalışıldığı halde çalışılmıyormuş gibi yapılıyor?  CHP yi bahane ettiğinizi düşünürsek, IMF’ci olan CHP, IMF’cisiniz diye eleştiri de bulunmuyor ki; Şimdilik yeni yanlışlardan olan Üst kurullardan bahsettik “.  İfadesinde bulundu.