Cuma günü gerçekleşecek eğitimde İl Başkanı Şaban Şahin, “Yakın tarihimizde statüko’cu baskıcı bir dönem yaşandı. Ekonomik yönden ve özellikle dinimizi yaşama konusunda o dönemlerde yaşayanlar tarafından büyük acılar çekildi. 

Yaşanan sıkıntılar ve acılar halkı patlama noktasına getirdi. Statüko’nun etkinliği büyük oranda olmasına rağmen başka sebepler neticesinde kurulan Demokrat Parti (DP) dindar kesime bir nebze rahatlık getirdi. 
DP’nin kapatılması ve Merhum Menderesin idam edilmesinden sonra; kahır ekseriyet, DP tarzında daha ileri statüko’yu kıracak bir arayış içerisine girdiler.   
Dış güçler, milletin statükoya aldanmayacağını bildikleri için halkın istediği oluyormuş gibi, sanki Demokrat Parti’nin devamıymış şeklinde aldatıcı, yanıltıcı partiler ürettiler…” dedi.
Şahin, “Milli Görüşün tek temsilcisi Saadet Partisi Karaman Teşkilatı olarak meselelerin arka planını görebilmek için eğitim çalışması düzenledik. 20-03-2015 Cuma, Yunus Emre Konferans Salonu, Saat:19:30… Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Akkiraz ve Din-Bir-Der Başkanı Muhittin Yıldırım eğitim vereceklerdir” ifadesinde bulundu.