Saadet Partisi Gençlik Kollarından konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Sabahleyin dükkanlarını açan esnafa bir süprizle eline geçecek mektuplarda siftah parası hazırladık. Makul birçok kişi ekonomide sıkıntıların olduğunu dile getirmektedir. K. Derviş’le ülkemizdeki sömürü sistemi değiştirilerek, yüksek faiz-düşük kur modeline geçilmiştir. Değişen sömürü modelinin tipik özelliği ilk etapta yalancı bahar oluşturması, sonradan sürpriz şekilde sıkıntıları hissettirmesidir.

Nitekim; içerisinde yaşadığımız bu dönemde toplumumuzun büyük bir kesimi borçlandırılmıştır. Borçların büyük bir bölümü ödenmemek üzere kurgulanmıştır. Ödenmeyen borçların karşılığı ise ülke topraklarıdır. Adım-adım tek bir kurşun atmadan ülke böylece işgal edilecektir. Memleketimizde birçok yerlerin el değiştirdiği, yabancılara geçtiği ve toprakların ipotekli olduğunu duyuyoruz.

İşte bu kötü gidişata dur diyebilecek, milletimizin borçlarına çözüm üretebilecek ve faiz lobisine lafla değil hakiki anlamda dik durabilecek Milli Görüşün tek temsilcisi Saadet Partisi olarak… Esnafımıza birer mektupla, sembolik 50’şer kuruşluk siftah parası bıraktık.

Merhum Erbakan Hocamızın vefatının 4. Yıldönümünde; herkesin hemfikir olduğu 54. Erbakan hükümetindeki refah ve zenginliğin 50 kuruşun çok ötesinde Saadet iktidarında gelebileceğini hatırlatmak üzere böyle bir organizasyon yaptık”… dediler.