Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin’in Açıklaması;
“1 Kasım seçimlerine sayılı günler kala Ak Parti’nin geri planda çalışan birimi, hileli düşüncelerini harekete geçirmekten geri durmuyor. Arka plandaki birimin işi insanlar nasıl aldanır da oyumuzu artırırız üzerine kurguludur. Sömürüye dayalı, faiz lobisine rant aktaran ekonomik yapısını insanlar nasıl anlamaz da yeni neslin ve gelecek nesillerin istikbali üzerinden harcamaları çaktırmayız telaşındalar. Türlü türlü senaryo peşindeler.
Bozuk sistemi değiştirecek, tek alternatif Milli Görüş’ün yegâne temsilcisi Saadet Partisi’dir. Bu yüzden de tek rakip olarak Saadet Partisini görmektedirler. Diğerleri kendileri gibi IMF’ci, AB’ci, ABD’ci, İsrail’ci bu yüzden rakip görmemektedirler. Bu yüzden de birbirlerine millet oyalansın diye çatmaktadırlar.
Saadet Partisi üzerinden oyunlar oynamaktadırlar. Daha öncede belirttiğimiz gibi Saadetli olmayanlar, kendilerini Saadetli göstererek, bu seçimde falan partiye oy vereceğiz. Bu klasik hile özellikle kadınlara kapı-kapı gezdirerek yaptırmaktadırlar.
İkincisi ise güya Avrupa’da eskiden Milli Görüş içerisinde bulunanlar, bunların bir kısmı tekrar durmaya devam etseler de AKP’nin kuruluşuyla zihnen İşbirlikçi Görüşe geçtiler. İşbirlikçi Ak Partiyi evvelden ve kurulduğundan beri desteklemektedirler. Eskiden Saadet Partiliymiş de, Saadet Partili hiç olmamış kişiler, Ak Partiye yeni katılmış gibi göstererek propaganda yapıyorlar. Bunu da topluma yayıyorlar.  
İşleri güçleri hizmetten ziyade aldatmak üzerine kurguludur. Diğer bir hile ise güya Beyoğlu’ndan Saadet’ten istifa etmişler de AKP’ye katılmışlarmışmış yalanı. Bu yalandır. Saadet Partisi Genel Merkezi tarafından bunun yalan olduğu kişiler üzerinden tek tek ispat edilmiş ve bunu yapan sahtekârlar mahkemeye verilmiştir. Bu yalanları Saadet seçmenini manipüle etmek için sosyal medyada yaymaktadırlar.
Bütün bu yalan rüzgârlarıyla insanlar ve Saadet seçmeni üzerinden psikolojik etki kurmak istiyorlar. Zaten AKP de böyle bir şeydir.”