“Kılıçdaroğlu’nun sözlerine farklı bir açıdan bakılması gerekir.” diyerek sözlerine başlayan Şahin; “Ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar bakanı için sarf ettiği sözler medyada yeni bir gündem oluşturmuştur. Bu sözler kanaatimizce ülkemizin gündeminde olması gereken esas konuları saptırmak bu konuları gündeme getirtmemek için medyaya malzeme olsun diye sarf edilmiş sözlerdir. Ancak her ne sebeple olursa olsun bir siyasi parti liderinin, bir kadına karşı mecazen dahi olsa bu şekilde konuşmasını son derece yanlış buluyor, bu sözleri kınıyor ve söz sahibini özür dilemeye davet ediyoruz.” dedi.  
Saadet Partisi Karaman Kadın Kolları Başkanı Havva Şahin yetkililere sorular yönelterek, “Önce ahlak ve maneviyat düsturu ile yola çıkmış bir parti olarak, iktidarın bu konuşmaya sınırını aşmayan, ayrıştırıcı, kırıcı olmayan, kin beslenmesine sebep olmayacak, ahlaki sınırlar çerçevesinde ki tepkilerini doğru buluyoruz. Ancak bu durumun ortaya çıkmasında kendilerinin payı olduğu açıktır. Kanaatimizce ikilem içindeki iktidara sormak istiyoruz.
-Eğer sizin amacınız ahlaki çöküntüyü sağlamak ise, CHP liderini bu ahlaksız sözlerinden dolayı tebrik etmeniz ve toplumun ahlakını getirdiğiniz seviye itibariyle gurur duymanız gerekmez mi?
-Eğer sizin amacınız ahlakı üstün bir toplum yetiştirmek ise uyguladığınız eğitim politikasını Milli Görüşün, Saadet Partisinin ısrarla savunduğu “Önce ahlak ve maneviyat” ekseninde dizayn etmeniz gerekmez miydi? 
-Madem ki ahlaki hassasiyetiniz var, İranlı bir iş adamı için dönemin İçişleri Bakanının kullandığı aynı eksende ki sözler için neden tepki göstermediniz?
Biz Saadet Partisi Kadın Kolları olarak, konu ile ilgili CHP’den tüm kadınlar adına özür beklerken, içinde kadınların da bulunduğu CHP’lilerin Genel Başkanlarını, dolaysıyla bu sözleri savunmaları, kadınlar adına utanç vericidir, toplumdaki ahlaki çöküşün ilanıdır.
 urdumuzda bunun gibi ahlakla bağdaşmayan haberleri son günlerde daha sık almaya başlasak da, vatandaşımız müsterih olsun, Saadet Partisi iktidarında “ahlak ve maneviyat” eksenli bir eğitim sistemine geçilecek ahlaki bilinç en üst düzeye çıkarılacaktır ve ahlaksızlıkların, seviyesizliklerin önüne geçilecektir.” dedi.