Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin yaptığı açıklamada “Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi arasında mutabakat sağlandı. 7 Haziran Genel Seçimlerine ittifak kurarak birlikte giriyoruz. Kamalak ve Destici, YSK’da ortak basın açıklaması yaparak Saadet Partisi çatısı altında seçimlere girileceğini duyurmuşlardır. Milletvekili adaylarımız kesin liste son gün 10 Nisan’a kadar açıklanacaktır.

Memleketimizde; dışarıda, içeride ve ekonomide gün geçtikçe sıkıntılar gün yüzüne çıkmaktadır. İktidarın en büyük başarısı olan profesyonelce yaptığı algı yönetimleriyle başarısızlıklarını örtmektedir. AK Parti hükümeti, iş başına geldiği günden bu yana iç ve dış borcu kat-kat artırmıştır. Bunun yanında milletin bankalara olan kredi ve kart borcu ödenmeyecek seviyelere yükselmiştir.  Bütün bunlar büyük planın parçası olarak yürütülmektedir. AK Partiyi planın parçası olarak insanların aldanacağı uyarlamalarla iktidarda durmasına izin vermektedirler.

Hâl böyle iken; insanlarımız genel gidişattan hoşnut değildir, arayış içindedir. Milletimizin ve devletimizin sorunlarına çıkış yolu bulabilmek için toplumda karşılık bulabilecek, geçmişte olduğu gibi partilerimiz Milli bir ittifakta karar kılmışlardır. Gönül isterdi ki; Milli yönünün olduğunu iddia eden bütün partilerin de, milletimizin sorunlarına derman olacak şekilde ittifaka dahil olmasıydı. Statüko’dan gelen damarın etkisiyle iktidara gelirsem ne yaparım ve mevcut halimden memnunum… sendromundan çıkmalarını beklerdik.

Onun için; milletimize duyuruyoruz… Hiçbir dış etki altında kalmadan, devletimizin ve milletimizin sorunlarını biliyoruz. Çözüm yollarını da biliyoruz ve iddialıyız. Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi, Milli Mutabakat İttifakı hayırlı olsun” ifadesinde bulundu.