Yunus Emre Konferans Salonunda gerçekleştirilen kongre, divan kurulunun oluşturulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Kongrede bir konuşma yapan Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin, partisinin gelecek dönemde Türkiye’de söz sahibi olacağını ifade ederek, şunları aktardı;

“Kongremize ciddi manada iyi hazırlandık. Çünkü, sevgi, barış ve kardeşliğin teminatı olan Saadet Partimiz, Türkiye’nin teminatı olarak görüyoruz partimizi. 1969 yılında başlayan bu hareket, insanımıza, memleketimize hiçbir zaman ihanet etmedi, kanmadı, kandırılmadı ve bundan sonra da Türkiye’mize kalite katacak insanlar yetiştirecek ama kandırmayacak, kandırılmayacak ve aldatmayacak. İnşallah gelecek dönemde Türkiye’de söz sahibi olacak, Erbakan  hocamızın sürekli vaat ettiği yeniden büyük Türkiye’ye, yaşanabilir bir Türkiye’ye ve yeni bir Dünya’nın tohumlarını attık bunu gerçekleştireceğiz, bunun meyvelerini hep birlikte alacağız. Türkiye’miz zor bir süreçten geçiyor. Bu süreçte genel başkanımızın sıkça dile getirdiği, ‘kutuplaşma değil diyalog, ilkeler platformu, ciddi meseleler’ bunun üzerinde kafa yormamız gerekiyor. Biz her zaman onlarla temas halinde olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Şehrimizin ve ülkemizin problemlerini birlikte tartışmak, mücadele etmek ve çözüm önerilerini sunmak istiyoruz. Çünkü, açık söylüyoruz bizim sevdamız Karaman’ımız, bizim sevdamız Türkiye’miz. Biz bu sevda ile yorulduk, biz bu sevda ile ömrümüzü tamamlamak istiyoruz.”

Yapılan konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimde Şaban Şahin, Saadet Partisi Karaman İl Başkanı seçildi.